تغییرات بینایی در میانسالی
بینایی در طول زندگی در حال تغییر و تکامل است . رشد بینایی در کودکی سریع اتفاق می افتد و چشم ها و بینایی کامل می شوند هم چنین در بزرگسالی تغییراتی در رشد جسمانی به وجود می آید که در میانسالی تداوم می یابند . حتی قوی ترین افراد نیز وقتی در میانسالی به عکس های جوانی خود نگاه می کنند متوجه بدن سالخورده تر و جاافتاده تر خود می شوند .مثلا موها خاکستری می شوند ، روی صورت خط های تازه ای می افتند و شکل بدن دیگر جوان نیست . به طور کلی در میانسالی نیز تغییراتی در بدن رخ می دهد که فرد را برای رو به روشدن با پیری آماده می کند که مشکلات شنوایی در پیری و مشکلات بینایی از عمده ترین آنهاست . در این مقاله تغییرات بینایی در میانسالی را بررسی می کنیم .
تغییرات جسمی بینایی در 40 تا 60 سالگی
مشکلات بینایی در میانسالی اغلب شامل موارد زیر می باشد که با دلیل بیان شده اند . بین 40 تا 50 سالگی مشکل خواندن حروف ریز شایع است و علت این مشکل بزرگ شدن عدسی همراه با ضعیف شدن عضله ای است که چشم ها را قادر می سازد که تمرکز خود را بر اشیای نزدیک حفظ کند . در این سن چشم ها دوربین تر می شوند . در آغاز 40 سالگی مایع زجاجیه ( ماده ژلاتین مانند شفافی که چشم را پر می کند ) مناطق تیره ای را به وجود می آورد که رسیدن نور به شبکیه را کاهش می دهد . تغیرات در عدسی و مایع زجاجیه باعث می شوند که نور درون چشم پراکنده شود و از این رو حساسیت به درخشندگی زیاد را افزایش می دهند . هم چنین زرد شدن عدسی و افزایش مایع زجاجیه تشخیص رنگ را مخصوصا در طیف رنگ های سبز-آبی و بنفش محدود می کند .
در 50 سالگی توانایی تمرکز عدسی یک ششم توانایی آن در 20 سالگی است .
در حدود 60 سالگی عدسی توانایی خود را در تمرکز کردن روی اشیایی که در فواصل مختلف قرار دارند کلا از دست می دهد که این حالت پیرچشمی نامیده می شود .
تغییرات عصبی بینایی در 40 تا 60 سالگی
به جز تغییرات ساختاری در چشم تغیرات عصبی در چشم نیز روی می دهند که باعث محدودیت بینایی می شوند . از دست دادن تدریجی میله ها و مخروط ها که سلول های گیرنده نور و رنگ هستند در شبکیه و نورون های موجود در عصب بینایی در ضعیفی چشم و کاهش بینایی دخالت دارند . در میانسالی نیمی از میله ها که دید در نور کم را ممکن می سازند از بین می روند و چون میله ها موادی را ترشح می کنند که برای بقای مخروط ها ضروری هستند به دنبال ازبین رفتن میله ها مخروط ها نیز کم کم از بین می روند . برای مطالعه مقالات بیشتر در مورد تغییرات جسمی و شناختی دوران میانسالی در کانال تلگرام اختلالات روان شناختی عضو شوید.
آب سیاه ، بیماری شایع چشمی در میانسالی
افراد میانسال بیشتر در معرض خطر آب سیاه قرار دارند ؛ آب سیاه نوعی بیماری است که مایع درون چشم زیاد خشک می شود و به دلیل این خشک شدن نامناسب و زیاد فشار درون چشم زیاد شده و به عصب بینایی صدمه می زند . آب سیاه تقریبا در 2 % افراد بالای 40 سال را مبتلا می کند و زنان بیشتر از مردان به آن مبتلا می شوند . این بیماری معمولا بدون نشانه های محسوس پیشرفت می کند و علت اصلی نابینایی است و در آب سیاه سابقه خانوادگی اهمیت دارد و خواهر و برادرهای کسی که آب سیاه دارد 10 برابر بیشتر از بقیه در معرض ابتلا به آب سیاه قرار دارند . معاینه های چشم در میانسالی حتما باید معاینه آب سیاه را نیز در بر داشته باشند . درمان آن نیز با داروهایی است که باعث آزاد شدن مایع می شوند و جراحی برای باز کردن مجراهای مسدود شده هم مفید بوده و از نابینایی جلوگیری می کند . اگر نیاز به اطلاعات بیشتری در مورد مشکلات بینایی میانسالی دارید مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
» عوامل سلامت روانی در میانسالی
» رابطه دوستی در میانسالی
» عوامل موثر در سلامت روانی میانسالی
» بحران میانسالی
» مشکلات شنوایی در پیری
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |