بزهکاری نوجوانان ؛ دلایل و زمان شروع و ادامه
بزهکاری در نوجوانان پدیده ای جهانی و نگران کننده است زیرا امنیت جامعه را از بین می برد و در اغلب موارد تا بزرگسالی نیز ادامه پیدا می کند. نوجوانانی که به صورت فردی یا گروهی به کارهای خلاف می پردازند به نوعی خرده فرهنگ بزهکاری وابسته می شوند که بیرون آمدن از آن دشوار است . رفتارهایی مانند ضرب و شتم ، چاقوکشی ، دزدی ، تجاوز و ... از مصادیق جرایم نوجوانان بزهکار است . در ادامه انواع بزهکاری نوجوانان و دلیل آن را بیان می کنیم که از بسته به سنی که شروع می شوند متفاوت هستند .
بزهکاری نوجوانان
بزهکاری یعنی اینکه کودک و نوجوان به انجام کارهای خلاف قانون و جرم های جرئی مایید دزدی پیش پا افتاده و رفتارهای نا به سامان و ضداجتماعی بپردازند . وقتی که از نوجوانان دستگیر شده به طور مستقیم و محرمانه در مورد قانون شکنی شان سوال می شود بیشتر آنها اعتراف می کنند که مرتکب خلاف شده اند .
دستگیری های پلیس و آمار ها نشان می دهند که بزهکاری در دوره نوجوانی افزایش قابل توجهی می یابد ولی بعد از آن کمتر می شود ، زیرا رفتار ضداجتماعی در نوجوانان به دلیل تایید همسالان افزایش می یابد و چون با گذشت زمان تاثیر همسالان بر فرد کمتر می شود و نوجوانان وارد زندگی اجتماعی مانند کار و ازدواج می شوند کمتر قانون شکنی می شوند . در بیشتر نوجوانان درگیری با قانون رفتار ضداجتماعی بلندمدت را پیش بینی نمی کند اما اگر زیاد باشد و نوجوان مکرر دستگیر شود مایه نگرانی است . این رفتارها هر چقدر از سنین پایین تر شروع شود بیشتر نگران کننده است و تحقیقات نشان می دهند بیشتر مشکلات سلوکی که در کودکی شروع می شوند در نوجوانی نیز ادامه می یابند .
بزهکاری زود هنگام دوران کودکی
یکی از انواع بزهکاری که به احتمال بیشتری تا بزرگسالی ادامه می یابد بزهکاری است که از دوران کودکی شروع می شود . چند عامل در شروع بزهکاری از دوران کودکی دخیل هستند که شامل موارد زیر می باشد :
- وراثت : نوجوانانی که بزهکاری شان از دوران کودکی شروع می شوند صفاتی را به ارث برده اند که آنها را برای پرخاشگر بودن آماده می کند ، خلق و خوی پرخاشگر و بی باک ویژگی پسرهای پرخاشگری است که از همان دو سالگی دچار هیجانات منفی ، بی قرار و لجباز هستند و برخی از آنها به اختلال کمبود توجه – بیش فعالی (ADHD) مبتلا هستند که مشکلات یادگیری و خویشتنداری آنها را بیشتر می کند.
- تربیت نامناسب : در بین کسانی که بزهکاری را در طول زندگی ادامه می دهند تربیت نامناسب باعث می شود آنها سرپیچی کردن را ادامه داده و پرخاشگرتر شوند .
- همسالان و دوستان منحرف : زمانی که این کودکان در تحصیل شکست می خورند از طرف دوستان و همکلاسی ها نیز طرد شده و به سمت افراد منحرف کشیده می شوند که تنهایی را کاهش داده و رفتارهای خشونت آمیز یکدیگر را تسهیل می کنند .
- مهارت های شناختی و اجتماعی محدود : این مشکل در کودکان باعث ترک تحصیل و بیکاری و افزایش بزهکاری در کودکان می شود .
این کودکان معمولا اولین دسگیری خود را در سن قبل از 14 سالگی تجربه می کنند که شاخص خوبی است برای اینکه آنها در سن 18 سالگی خلافکار خواهند شد .
بزهکاری دیرهنگام دوران نوجوانی
نوجوانانی که از دوران نوجوانی بزهکاری را شروع می کنند به تدریج درگیری هایشان افزایش می یابد که دلایل زیر در بروز آن دخالت دارند :
- همسالان : مشکلات سلوک نوجوانان یک علت عمده دارد و آن هم معاشرت با همسالان و دوستان بزهکار و ناباب است .
- کیفیت تربیت : در برخی از نوجوانان کیفیت تربین در این سن ممکن است به دلیل استرس های خانواده و چالش منضبط کردن نوجوانان سرکش افت کرده باشد . در صورتی که با افزایش سن زندگی آنها به طور مثبت و با اتفاقات خوب پیش برود این نوجوانان از مهارت های اجتماعی که قبلا آموخته اند کمک می گیرند و روش های ضداجتماعی خود را ترک می کنند. طبق تحقیقات انجام شده پیدا کردن شغل رضایت بخش و تشکیل روابط مثبت و صمیمانه با خاتمه خلاف ها در 20 سالگی همراه است ، این تحقیقات نشان می دهند که از نوجوانان بزهکار باید حمایت شود به جای طرد و زندانی شدن زیرا حبس کردن خلافکاران نوجوان به مدت چندسال زندگی شغلی و دسترسی آنها را به حمایت اجتماعی محدود می کند و آنها در آینده نیز به احتمال زیاد به بزهکاری ادامه می دهند .اگر سوالی در مورد بزهکاری نوجوانان دارید با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا بتوانید از مشاروان روانشناسی فیلیا کمک بگیرید . هم چنین می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در کانال تلگرام روانشناسی نوجوان عضو شوید .
» علائم هشدار دهنده خودکشی در نوجوانان
» انواع اختلالات اخلالگر ، کنترل تکانه و سلوک
» علائم اختلال سلوک
» علل اختلال سلوک
» اختلال سلوک از کودکی تا بزرگسالی
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |