بازنشستگی چیست
برای بسیاری از مردم بازنشستگی زمانی برای تفریح و رهایی از مسولیت های تعهدات شغلی سابق است . اما برای برخی دیگر به خصوص اگر بازنشستگی منجر به مشکلات اقتصادی یا فقدان اعتماد به نفس شود زمان استرس آوری است مطلوب آن است که پس از 65 سالگی اشتغال و کار به انتخاب خود فرد گذاشته شود . اکثریت کسانی که داوطلبانه بازنشسته می شوند ، ظرف دو سال دوباره شروع به کار می کنند ، آنان به دلایل گوناگون و از جمله واکنش های منفی نسبت به بازنشستگی ، احساس موثر نبودن ، مشکلات اقتصادی ، و تنهایی اقدام به این کار می کنند . در این دوران افراد تعداد سال هایی که در بازنشستگی سپری می کنند تقریباً برابر سال های اشتغال است . بازنشستگی به روش هایی برای گذراندن وقت می انجامد که عمدتاً توسط تمایلات فرد نا الزامات وی هدایت می شود . افرادی که به دقت درباره نحوه پر کردن این وقت فکر نکرده اند ، ممکن است احساس کنند که هدف آن ها در زندگی به طور جدی تهدید شده است . برنامه ریزی برای بازنشستگی اهمیت دارد چون هنگام بازنشستگی فرد درآمد و مقام خود را از دست می دهد .
در این مقاله به تعریف بازنشستگی و سن شروع آن می پردازیم .
تعریف بازنشستگی
بازنشستگی یعنی کنارهگیری از ادامه شغل به علت بالا بودن سن و گاهی هم در اثر بیماری و ازکارافتادگی صورت می گیرد . شخص بازنشسته تا زمانی که زنده است خودش از حقوق بازنشستگی استفاده میکند و پس از مرگش بازماندگانش و افرادی که واجد شرایط دریافت این حقوق هستند . حقوق بازنشستگی را دریافت می کنند . بازنشستگی مانند سایر تحولات زندگی ، اغلب استرس زا است .
سن بازنشستگی
اغلب کارکنان می گویند منتظر بازنشستگی هستند و تعداد زیادی از افراد در میانسالی شغل تمام وقت خود را رها می کنند . سن شروع بازنشستگی در مشاغل مختلف متفاوت است هم چنین شرایط بازنشسته شدن در کشورهای مختلف گوناگون است . مثلاً سن بازنشستگی در کانادا 62 سالگی و در سایر کشورهای غربی بین 60 تا 63 سالگی است . یعنی افراد یک چهارم از عمر خود را در بازنشستگی به سر می برند . برای اطلاع بیشتر از نحوه برخورد و مقابله با انواع رویدادهای زندگی در کانال تلگرام اختلالات روان شناختی و مهارت های زندگی متعلق به سایت مشاوره خانواده فیلیا عضو شوید . یا با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
منابع :
روانشناسی رشد تالیف لورا برک ، ترجمه یحیی سید محمدی
خلاصه روانپزشکی کاپلان و سادوک ، ترجمه دکتر فرزین رضاعی 2007
» تغییرات بینایی در میانسالی
» میل جنسی در میانسالی
» عوامل سلامت روانی در میانسالی
» رابطه دوستی در میانسالی
» عوامل موثر در سلامت روانی میانسالی
» بحران میانسالی
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |