مکیدن انگشت در کودکان و درمان آن
مکیدن انگشت نیز مانند ترس در کودکان جزو یکی از واکنش های نوروتیک طبقه بندی می شود ، یکی از عادت های ارضا کننده کودکی مکیدن انگشت است که یکی از ابتدایی ترین کارهای است که کودک انجام می دهد حتی گفته می شود که کودک با مکیدن انگشت به دنیا می آید به عقیده لوی مکیدن مادرزادی انعکاسی است که به دلیل حرکات جنین داخل شکم مادر در نوزاد به وجود می اید . در ادامه این مقاله به توضیح ، علل و درمان مکیدن انگشت کودکان می پردازیم .
مکیدن انگشت در کودکان
مکیدن انگشت یکی از کارهای ابتدایی است که نوزاد انجام می دهد . عادت به مکیدن انگشت در طول سال اول زندگی شروع می شود و در حقیقت عملی فیزیولوژیک است به طوری که کودک هر چیزی را که در دسترسش باشد به دهان می برد و این عمل در موقع درآمدن دندان ها بیشتر اتفاق می افتد . در بعضی از کودکان مکیدن یک انگشت یا تمام انگشتان و حتی مچ دست ممکن است دیده شود ولی مکیدن انگشت شست بیشتر دیده می شود . میزان مکیدن انگشت به تدریج با افزایش سن کمتر می شود و ارتباطی به هوش کودک ندارد و میزان آن در دخترها و پسرها تفاوت چندانی ندارد .
علل مکیدن شست در کودکان
به عقیده لوی مکیدن انگشت به علت ناکامل بودن حرکات لب یا ناکافی بودن عمل مکیدن یا مدت شیر خوردن است . قطع شیر خوردن با فشار و اجبار به خصوص موقعی که کودک با ولع در حال شیر خوردن است و تغییر مرتب ساعات شیر خوردن از علل اصلی مکیدن انگشت در کودکان ذکر شده است .
گرسنگی برای کودک همیشه با اضطراب و بی قراری همراه است ، در حالی که در موقع شیر خوردن کودک آرام تر می شود و به خواب می رود . حال اگر کودک قبل از آنکه بخوابد شیر خوردن قطع شود کودک به مکیدن انگشت خود می پردازد تا به خواب برود و اگر این کار ادامه پیدا کند مکیدن انگشت تبدیل به عادتی دائمی در کودک می شود .
انعکاس مکیدن انگشت در افرادی که از پستان مادر تغذیه می کنند ( نسبت به نوزادانی که از شیشه شیر یا قاشق شیر می خورند ) بسیار قوی تر می باشد و در این امر روش شیر دادن و مقدار شیر داده شده اهمیت دارد .
به عقیده فروید مکیدن انگشت نوعی ارضای جنسی است ، فروید عقیده دارد هم کودکان انگشت خود را نمی مکند بلکه آنهایی به این عمل ادامه می دهند که لذت بیشتری می برند یا در این مرحله تثبیت می شوند .
در برخی کودکان که پدر و مادر طردشان می کنند کودکان برای جبران محبت والدین به این کار روی می آورند . برایمطالعه مقالات بیشترمی توانید در کانال تلگرام روانشناسی کودک و نوجوان عضو شوید .
درمان مکیدن انگشت در کودکان
معمولا در 2 تا 3 سال اول زندگی نیازی به درمان خاصی نیست اما اگر بیشتر از آن طول بکشد باید وارد پروسه درمانی شوند که چند مرحله دارد و شامل موارد زیر می باشد :
مرحله اول : بهتر است اضطراب و وسواس والدین معالجه شود
مرحله دوم : باید توجه کودک را به خصوص بعد از 3 سالگی از سمت دهان منحرف کرده و دست های او را با وسایل دیگرمشغول کرد . روان در مانی و گاهی روان درمانی به همراه درمان دارویی و رفع مشکلات تطبیقی کودک اکثرا نتایج مطلوبی در درمان این اختلال دارند .
در کودکان طرد شده باید به اصلاح رابطه مادر و کودک اقدام کرد . به طور کلی مکیدن انگشت عملی است که کودک در صورت داشتن فرصت کافی انجامش می دهد لذا نباید فرصتی به کودک داده شود تا این عمل را تکرار کند . برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مکیدن شست در کودکان با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید و از کمک مشاوران روانشناسی فیلیا بهره مند شوید .
پاسخ مشاور: در این سن انگشت مکیدن یک واکنش طبیعیه ، نگران نباشید به مرور از بین می ره .
پاسخ مشاور: اگه منظورتون از لاک تلخ همون لاکیه که در داروخانه ها می فروشن می تونید استفاده کنید ولی اگر سن دخترتون زیر یک ساله کمی صبر کنید احتمالا خود به خود برطرف میشه .
پاسخ مشاور: بله در اغلب موارد به مرور از بین می ره .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |