تغذیه مناسب کودکان اوتیسم
اوتیسم یکی از اختلالات عصبی - رشدی دوران کودکی است که علت و درمان آن هنوز ناشناخته است و تشخیص آن در 2 الی 3 سالگی صورت می پذیرد . کودکان مبتلا به اوتیسم مشکلات زیادی در تغذیه و خوردن نشان می دهند به طوری که غذا خوردن این کودکان خود یکی از چالش های استرس زای والدین است زیرا برخی از غذاها تاثیر بسیار منفی بر روی این کودکان دارند و کودک را دچار آشفتگی حسی می کنند . بیشتر این کودکان دچار غذا خوردن گزینیشی هستند یعنی اینکه هر غذایی را نمی خورند و فقط به برخی غذاها علاقه دارند که این باعث می شود بسیاری از ویتامین ها و پروتئین ها در بدن این کودکان کم شود ؛ وقتی این غذا خوردن گزینشی با حساسیت های غذایی همراه می شود مشکلات غذایی زیادی را برای این کودکان و والدین به وجود می آورند . در ادامه این مقاله رژیم غذایی مناسب کودکان اوتیسم و مراحل انجام آن را بیان می کنیم .
رژیم غذایی و مراحل انجام آن برای کودک اوتیسم
کودکان دارای اوتیسم بیشتر از سایر کودکان به حساسیت های غذایی ، کمبودهای مواد غذایی ، عدم تحمل غذایی و مشکلات خوردن دچار هستند . رژیم غذایی خاصی برای اوتیسم وجود ندارد ، ولی برخی حذفیات در رژیم غذایی می تواند باعث التیام نشانه ها شود و رژیم غذایی فاقد کازئین و گلوتن یکی از محبوب ترین رژیم های غذایی محدود شده در این کودکان است . این رژیم شامل حذف گلوتن ، پروتئین موجود در گندم ، و کازئین پروتئین موجود در شیر، است. در حقیقت با حذف این ترکیبات از رژیم غذایی کودک ، ترکیباتی که باعث التهاب و ناراحتی دستگاه گوارش می شوند ، وارد آن نمی شوند و کودک نیز به حساسیت دچار نمی شود .
اولین گام برای والدین حذف ترکیباتی است که احتمال می رود باعث بروز واکنش های آلرژیک و حساسیت می شوند ، مانند ترکیبات حاوی گلوتن و کازئین ، تخم مرغ ، ماهی ، آجیل ها و مغزها ، بادام زمینی و سویا . بطور مثال اگر کودک به میزان زیادی شیر می نوشد ، جایگزین کردن آن با شیر سویا یا شیر بادام توصیه می شود.
گام دوم : پس از سپری شدن دوره حذفی در رژیم غذایی ، به تدریج باید غذاهای جدید را وارد برنامه رژیم غذایی کرد. علائم را پس از ورود هر ماده غذایی جدید به رژیم غذایی یادداشت کنید و ببینید که کدام یک از غذاها برای کودک قابل تحمل هستند.
رژیم غذایی مناسب برای کودکان اوتیسم
رژیم خوراکی مناسب برای کودکان با اختلال طیف اوتیسم باید سرشار از ویتامین های B4 ، E ، D ، کلسیم و پتاسیم باشد ، همچنین تغذیه مناسب برای این کودکان باید سرشار از حبوبات ، ویتامین ها ، پروتئین و بدون از رنگ های مصنوعی ، خوراکی های کنسروشده ، ادویه جات ازجمله فلفل سیاه ، غذاهای فریزشده و آماده ، نوشابه ، چیپس ، پفک ، شکر، لبنیات و مشتقات آن ، گندم و مشتقات آن ازجمله نان ، ماکارونی ، کاکائو و شکلات و به ویژه سرشار از میوه و سبزیجات تازه برای تأمین ویتامین ها و ماهی تازه برای تأمین اسیدهای چرب امگا 3 باشد. برای مشاوره تغذیه کودکان اوتیسم با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید و از کمک مشاوران روانشناسی فیلیا بهره مند شوید. همچنین برای مطالعه مقالات بیشترمی توانید در کانال تلگرام روانشناسی کودک و نوجوان عضو شوید .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |