عوامل سلامت روانی در میانسالی
برای حفظ سلامت روانی در میانسالی و بزرگسالی عوامل جسمی و زیستی ، شناختی و اجتماعی دخالت دارند . سلامت جسمی و روانی در سنینی میانسالی از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا باعث می شود فرد برای دوران پیری آماده شود و هم چنین دوران میانسالی را بهتر سپری کند . در میانسالی کاردانی و مهارت حل مسائل زندگی بهتر می شود می توان گفت میانسالی زمان افزایش رضایت از خود ، استقلال و تعهد نسبت به ارزش های شخصی است . در ادامه مقاله عواملی را که باعث سلامت روانی در میانسالی می شود بیان می کنیم .
سلامتی و ورزش
سلامتی بر میزان انرژی و علاقه به زندگی تاثیر می گذارد ، بزرگسالان در هر سنی که شرایط جسمی خود را خوب ارزیابی می کنند در مورد شرایط زندگی خود نیز احساس مثبتی دارند . افراد میانسالی که ورزش می کنند احساس فعال بودن داشته و فکر می کنند خیلی موفق هستند . در میانسالی احساس آسیب پذیری نسبت به بیماری بالا می رود و ورزش کمک می کند تا این احساس آسیب پذیری در فرد کمتر شود و این موضوع اهمیت زیادی دارد چون ترس از بیماری و ناتوانی یکی از قوی ترین علل سلامت روانی نامناسب در این سنین می باشد .
احساس کنترل در زندگی
افراد میانسالی که می گویند کنترل زیادی بر همه وجوده زندگی خود دارند از جمله کار و خانواده سلامت روانی بالاتری دارند . احساس کنترل ، احساس کارایی را تقویت می کند هم چنین اعتقاد فرد به اینکه می تواند بر چالش های زندگی غلبه کند به فرد کمک می کند تا در صورت رو به رو شدن با مشکلات زندگی مثل بیماری ، مشکلات خانوادگی ومشکلات شغلی نگرش مثبت و روحیه خود را حفظ کنند .
روابط اجتماعی مثبت
تشکیل دادن روابط اجتماعی خشنود کننده با سلامت روانی در میانسالی ارتباط بسیار نزدیکی دارد . اگر فردی در اوایل بزرگسالی یک مشاور خوب داشته باشد ، پیشرفت شغلی خوبی داشته باشد و روابط مطلوبی با همسالان برقرار کرده باشد به احتمال بسیار بالا در بزرگسالی نیز سلامت روانی خواهند داشت . برای مطالعه مطالب بیشتر در کانال تلگرام روان شناسی جنسی ، زوج و خانواده عضو شوید .
زندگی زناشویی خوب
یکی از مسائل بسیار مهم و پر رنگ در این دوران کیفیت مطلوب زندگی زناشویی است . طبق تحقیقاتی که انجام گرفته است افراد متاهل بیشتر از افراد مجرد و طلاق گرفته احساس خشنودی داشته اند . زندگی زناشویی رفتار افراد را طوری تغییر می دهد که حال و روز بهتری پیدا می کنند . زن و شوهر سلامتی یکدیگر را در نظر می گیرند و از هم مراقبت می کنند ، هم چنین از مجردها درآمد بالاتری دارند و درآمد بیشتر تا حدودی با سلامت روانی ارتباط دارد . روابط جنسی مثبت و ارضا کننده و احساس تعهد بلند مدت در ازدواج نیز با سلامت روانی ارتباط زیادی دارند .
توانایی انجام کارهای متعدد
موفقیت در انجام دادن کارهای مختلف و بر عهده داشتن نقش متعدد با سلامت روانی ارتباط دارد . این روزها زنان شادتر از گذشته هستند زیرا نه تنها از روابط خانوادگی بلکه از نقش های شغلی نیز رضایت کسب می کنند . بیشتز زنانی که چند نقش مادری ، همسری ، کارمندی و پرستاری از والدین بیمار را برعهده دارند به احتمال کمتری دچار افسردگی می شوند . برای حفظ سلامت روانی در میانسالی با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
پاسخ مشاور:
سلام .
بله یکی از مسائل بسیار مهم و پر رنگ در این دوران کیفیت مطلوب زندگی زناشویی است . طبق تحقیقاتی که انجام گرفته است افراد متاهل بیشتر از افراد مجرد و طلاق گرفته احساس خشنودی داشته اند . زندگی زناشویی رفتار افراد را طوری تغییر می دهد که حال و روز بهتری پیدا می کنند . زن و شوهر سلامتی یکدیگر را در نظر می گیرند و از هم مراقبت می کنند ، هم چنین از مجردها درآمد بالاتری دارند و درآمد بیشتر تا حدودی با سلامت روانی ارتباط دارد . روابط جنسی مثبت و ارضا کننده و احساس تعهد بلند مدت در ازدواج نیز با سلامت روانی ارتباط زیادی دارند .
پاسخ مشاور:
سلام .
خیلی ممنون از حسن توجه شما .
پاسخ مشاور: سلام . با توجه به مسائلی که مطرح کردید مشکلات شما زیاد هستن . چه مسائلی باعث میشه از زندگی زناشویی تون راضی نباشید ؟ شما حتما باید به یک روانشناس مراجعه کنید ممکنه اختلالی داشته باشید که اگه الان شروع به درمان کنید جواب بده ولی ده سال دیگه دیر شده باشه . سعی کنید اول به دنبال حل مشکل خودتون باشید وبعد به سراغ مشکل خانوادگیتون برید . مشکلات شما راه حال دارند ولی در سایت و با این اطلاعات کم نمیشه راهنمایی دقیقی کرد .
پاسخ مشاور: بله کاملا نظر شما درسته .
پاسخ مشاور: سلام .ممنونم از توجهتون . درسته که اینها ویژگی یک زندگی ایده آله ولی میشه تلاش کرد و بهش نزدیک شد .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |