خشونت علیه زنان چیست
خشونت علیه زنان به عنوان یک مشکل جهانی بهداشت عمومی و حقوق انسانی مطرح است که هزینه های بهداشتی ، اجتماعی ، و اقتصادی زیادی را به جامعه تحمیل می کند . طبق برآورد سازمان بهداشت جهانی ، یک نفر از هر پنج نفر جمعیت مؤنث دنیا ، در طول زندگی شان مورد خشونت قرار می گیرند . خشونت عليه زنان در تمام كشورهای جهان وجود دارد و به نژاد ، مذهب ، تحصيلات ، قوميت و سن خاصی بستگی ندارد به عبارت دیگر خشونت علیه زنان در همه طبقات اجتماعی – اقتصادی دیده می شود . هرچند در بسياری از كشورهای جهان خشونت عليه زنان ممنوع شده است ولی واقعيت این است كه خشونت عليه زنان وجود دارد . اعمال خشونت علیه زنان علاوه بر آسيب مستقيم در اثر ضربه های جسمی ، بر سلامت روانی و اعتماد به نفس زن صدمه می زند . حالات و صدماتی مانند سردرد ، دردهای لگن خاصره ، بی خوابی ، علايم سندرم روده تحريک پذير ، خستگی ، افسردگی ، و سوء مصرف مواد و الکل ناشی از اين مشكل می باشد . در واقع عواقب منفی اجتماعی مانند افزايش هزينه مراقبت های بهداشتی به دليل ابتلاء زن به بيماری های جسمی و روانی ناشی از خشونت ، باعث كاهش بهره وری و نيروی كار زنان می شود .
در این مقاله به تعریف خشونت علیه زنان و شیوع آن می پردازیم .
تعريف خشونت عليه زنان
خشونت در خانواده دارای شکل های مختلفی از قبیل خشونت علیه کودکان ( کودک آزاری ) ، مردان ( همسرآزاری ) ، زنان و خشونت علیه افراد مسن ( سالمند آزاری ) است ، اما خشونت بین همسران و به ویژه خشونت علیه زنان یکی از متداول ترین انواع خشونت خانگی است . سازمان بهداشت جهانی خشونت علیه زنان را این گونه تعریف کرده است "هر رفتار خشن و وابسته به جنسیتی که موجب آسیب جسمی ، جنسی یا روانی و یا رنج زنان شود . چنین رفتاری می تواند با تهدید ، اجبار یا سلب مطلق اختیار و آزادی صورت گرفته و در جمع یا پنهانی باشد" در ایران همانند دیگر کشورها ، خشونت علیه زنان یک معضل اجتماعی است . هرچند زن و مرد هر دو ممکن است رفتار خشونت آميز در خانواده انجام دهند ولی تحقيقات نشان می دهند كه زنان به ميزان بيشتری مورد بدرفتاری قرار می گيرند .
شیوع خشونت علیه زنان
مطالعات در کل دنیا نشان می دهد شیوع خشونت علیه زنان زیاد است . نتایج مطالعه سازمان بهداشت جهانی برای بررسی شیوع خشونت خانگی در 10 کشور بر روی 24 هزار زن نشان داد که 13 % از زنان مورد مطالعه مورد آزار فیزیکی و 10 % تا 50% مورد آزار جنسی قرار گرفته اند . در ایران یک بررسی گسترده که در 28 مرکز استان کشور انجام شد ، نشان داد در 66 % خانواده های مورد بررسی، زنان دست کم یک بار از ابتدای زندگی مشترک خشونت را تجربه کرده اند . در سراسر دنیا ، خشونت علیه زنان یکی از علل مهم مرگ و ناتوانی زنان در سنین 49-15 سال است . و میزان مرگ و ناتوانی حاصل از آن با سرطان برابر بوده و از ناخوشی های ناشی از سوانح رانندگی و مالاریا بیشتر است . برای اطلاع بیشتر از انواع خشونت خانگی در کانال تلگرام روان شناسی اجتماعی عضو شوید یا با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
منابع :
بررسی انواع خشونت شوهران عليه زنان و تاثير عوامل مختلف در ميزان بروزآن ها در زنان مراجعه كننده به پزشكی قانونی شهرستان اروميه در سال 91-90 ، نادر آقاخانی و همکاران
بررسی فراوانی انواع خشونت خانگی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان رفسنجان در سال 1391 ، فاطمه ترکاشوند و همکاران
» علل کودک آزاری
» انواع کودک آزاری
» اثرات کودک آزاری
» کودک آزاری جنسی چیست
» نشانه های آزار جنسی در کودکان
» همسر آزاری چیست
» انواع همسر آزاری
» سالمندآزاری چیست
» انواع سالمندآزاری
» عوامل خطر سالمند آزاری
» خشونت خانگی چیست
» انواع خشونت خانگی
پاسخ مشاور: بله متاسفانه
پاسخ مشاور: مردان حق دارند در مورد مهریه تصمیم بگیرند و اگر فکر می کنند چیزی به آنها تحمیل می شود ان را نپذیرند ولی زنانی که مورد خشونت واقع می شوند آیا حق انتخابی دارند ؟
پاسخ مشاور:
سلام .
برای اطلاعات بیشتر در این مورد مقاله کودک آزاری که برروی سایت روانشناسی فیلیا قرار دارد مطالعه نمایید .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |