دیدگاه اسلام درباره بازی

اگر والدین می خواهند فرزندان آن ها شخصيت كـاملی داشته باشد و در آينـده انسانی باشد که نزدیک به آن چیزی که می خواهند باشد ، بايد توجه کنند که کودکان باید مراحل مختلف رشد را به خوبی طی کنند و دوران كودكی رضايت بخش و شادی را پشت سر بگذارند . يكی از راه هايی كـه در رشد کودک اهمیت ویژه ای دارد ، برخورداری از فرصت كافی برای بازی آزاد است . در حقیقت بازی ، باعث رشد همه جانبه کودک در بعـد جسمی ، عاطفی ، اجتماعی ، عقلی و اخلاقی می شود . در قرآن ، روايات و سخنان معصومین ( ع) ( دیدگاه اسلام درباره بازی ) نيز به اين مسأله مهم و حياتی ، اهميت بسيار داده شده است، تا آن جا كه در يگی از روايات به عنـوان حـق فرزنـد بـر پـدر، مطرح شده است .
در این مقاله به بررسی دیدگاه اسلام درباره بازی در کودکان می پردازیم .
دیدگاه اسلام درباره بازی
در ادامه برخی از دیدگاه های اسلام در مورد بازی در کودکان بیان می شود :
- رسول گرامی اسلام ( ص) وجود حالت فعال و جوشش را در طفل خردسال ، نشانه زیادی خرد و اندیشه او در بزرگسالی می داند و می فرماید : شیطنت ، لجاجت و ستیزه جویی کودک در دوران خردسالی ، نشانه عقل و اندیشه او در بزرگسالی است . هم چنین فرمود چه خوب است که فرزند انسان در خردسالی بازیگوش و پرتلاطم و پرجنب و جوش باشد تا این حالت طغیان آمیز او در بزرگسالی سر بر نیاورد و در بزرگسالی از خویشتن داری و پایداری و صبوری برخوردار باشد . هم چنین پیامبر اکرم ( ص) می فرمودند به فرزندان خود شنا و تیراندازی یاد دهید .
- پیامبر اکرم ( ص) روزی عده ای کودک دید که مشغول خاک بازی بودند ، بعضی از یاران پیامبر کودکان را از خاک بازی منع کردند پیامبر فرمود . بگذارید بازی کنند خاک چراگاه کودکان است .
- حضرت علی ( ع ) فرمود کسی که شیفته بازی باشد سعادتمند خواهد شد .
- امام صادق ( ع ) فرمودند 7 سال اول زندگی فصل بازی اطفال است و به والدین و مربیان توصیه کرد فرزند خود را آزاد بگذارید تا 7 سال بازی کند .
- قرآن کریم داستان حضرت یوسف ( ع ) را ذکر می کند و بیان می کند تنها دلیلی که باعث شد حضرت یعقوب اجازه دهد یوسف با برادرانش به کوه برود این بود که برادرانش حضرت یعقوب ( ع) را راضی کردند که یوسف نیاز به تفريح ، ورزش و بازی دارد .
- در کل همه امامان معصوم (ع) به تربيت جسمی كودک ، اهميت زيادی می دادند و سعی می كردند شجاعت ، قدرت و استقامت را در فرزندان خود پرورش دهند .
برای اطلاع بیشتر از آموزش مهارت های فرزندپروری در زندگی مشترک در کانال تلگرام روان شناسی کودک و نوجوان عضو شوید . یا با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
منابع :
بررسی نقش بازی در تربیت کودک از دیدگاه قرآن و سنت معصومی ( ع) ، سعید بهشتی و یگانه منطقی 1389
روانشناسی بازی ، دکتر محمدعلی احمدوند


» عوامل موثر در بازی کودکان
» اهمیت بازی برای کودکان
» ویژگی های اسباب بازی
» بازی درمانی چیست
» بازی برای کنترل خشم کودکان
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |