چرا در دام تله رها شدگی می افتیم
تله های زندگی در دوران کودکی شما شکل می گیرند و تا بزرگسالی ادامه پیدا می کنند و شما ناخودآگاه موقعیتی را به وجود می آورید که شرایط سخت دوران کودکی را زنده کرده و این تله های زندگی را تقویت می کنید . این طرحواره ها با اینکه آسیب رسان هستند ولی باعث می شوند شما دائما به سمت شرایطی جذب شوید که باعث تکرار گذشته شما می شود . تله های زندگی به هویت ، سلامتی ، ارتباط اجتماعی ، شغل ، حالت های خلقی و روحیات شما صدمه می زنند . تله رها شدگی قبل از اینکه شما زبان باز کنید به وجود می آید و دلیل اصلی آن برآورده نشدن حس امنیت در کودکی است . در این مقاله به طور کامل به بیان دلیل به وجود آمدن تله رهاشدگی خواهیم پرداخت .
پیش نیاز های رشد کودکان
برای اینکه دوران بزرگسالی سالمی داشته باشد لازم نیست محیط دوران کودکی بی عیب و نقص باشد بلکه باید به اندازه کافی خوب باشد . کودکان نیازهای بنیادینی دارند که برای تعادل و سلامت روانی در بزرگسالی بایستی این نیازها در کودکی برآورده شوند . این نیازهای بنیادین عبارتند از :
- نیاز به امنیت
- ارتباط سالم با دیگران
- خودمختاری
- عزت نفس
- خود ابرازگری
- پذیرش محدویت های واقع بینانه
اگر این نیازها برآورده شوند معمولا کودکان در بزرگسالی از سلامت روان مطلوبی برخوردار خواهند بود . برای اطلاعات بیشتر دباره تله رها شدگی با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
چرا در دام تله رها شدگی می افتیم
اگر نیاز به امنیت بنیادین در کودکی برآورده نشود تله رهاشدگی و تله بی اعتمادی شکل می گیرد که جزو تله های اساسی زندگی است . این تله ها حتی می توانند از دوران نوزادی شکل بگیرند . تامین احساس امنیت برای نوزاد حتی از نان شب واجب تر است و برای او مساله مرگ و زندگی است . تله رها شدگی به شیوه رفتار خانواده بر می گردد ؛ تهدید به رها کردن و بدرفتاری زمانی آزاردهنده تر است که از سوی افراد صمیمی رخ بدهد ، به جای اینکه مارا دوست داشته باشند ما را تهدید کنند . محیط خانه کودک باید امن و با ثبات باشد و والدین پیش بینی پذیر و در دسترس باشند و هم حضور فیزیکی و هم حضور روانی و عاطفی داشته باشند . کودکی که احساس امنیت می کند می تواند آرام باشد و به دیگران اعتماد کند . اگر این احساس در کودکی برآورده نشده باشد شما یا به دنبال پیدا کردن امنیت از یک رابطه به رابطه ی دیگر پناه می برید و در یک دور باطل تغییر روابط گرفتار می شوید یا اینکه منزوی شده و برای حفظ امنیت تان کسی را به حریم خودتان راه نمی دهید در نتیجه همان طور که می بینید تاثیر تله رها شدگی بر روابط عشقی و صمیمی نیز کاملا محسوس و مشخص می باشد . برای اطلاع بیشتر از طرحواره ها و تله های زندگی در کانال تلگرام مهارت های زندگی عضو شوید .
ریشه های تله رها شدگی در کودکی
تله رها شدگی با خلق و خوی دوران کودکی ، سبک دلبستگی مادر و کودک و تامین احساس امنیت ارتباط دارد . اگر نگاهی به گذشته خود بیندازید شاید بتوانید دلیل به وجود آمدن این تله در خودتان را پیدا کنید :
- ممکن است شما اضطراب جدایی داشته باشد و در نتیجه تحمل جدایی برای شما سخت و طاقت فرسا باشد .
- در کودکی یکی از والدین شما فوت شده یا شما را برای همیشه ترک کرده است
- در کودکی مادرتان در بیمارستان بستری بوده یا برای مدت طولانی از شما دور بوده است
- شما تحت سرپرستی دایه و پرستار یا در موسسات شبانه روزی بزرگ شدید
- مادر شما فردی بی ثبات ، دمدمی مزاج ، میگسار ، افسرده یا عصبانی بوده و به اندازه کافی به شما توجه نمی کرده است
- در کودکی والدین شما از هم جدا شدند یا نگران بوید که جدا شوند
- شما پس از یک دوره جلب توجه والدین به شدت مورد غفلت انها واقع شده اید
- افراد خانواده شما از شما حمایت افراطی داشته اند و نگذاشته اند آب در دل شما تکان بخورد بنابراین شما نیز یاد نگرفته اید با بحران های کودکی کنار بیایید .
هر کدام از این موارد به خانواده شما بر می گردد که باعث به وجود آمدن این طرحواره در شما شده است .
منبع : زندگی خود را دو باره بیافرینید ؛ جفری یانگ ، ژانت کلوسکو ؛ ترجمعه دکتر حسن حمیدپور
» تاثیر تله رهاشدگی بر رابطه عشقی
» تاثیر تله رها شدگی بر روابط صمیمی و نشانه های آن
» تله زندگی محرومیت هیجانی
» تاثیر تله زندگی محرومیت هیجانی در روابط عاشقانه
» ترس از تنها ماندن و رها شدن
پاسخ مشاور: حتما به یک روانشناس مراجعه کنید . وقتی که در کودکی رابطه صمیمی با والدین ندارید احتمال بروز مشکلات روحی در شما خیلی زیاده . حتما قبل از بروز مشکل از یک متخصص کمک بگیرید.
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |