بحث کردن درباره مرگ با نوجوانان

بزرگسالان یا والدین می توانند با تشویق و ترغیب نوجوانان با بحث کردن درباره مرگ می توانند به آن ها کمک کنند تا بین مرگ به عنوان یک واقعیت منطقی و تجربیات شخصی خود ارتباط برقرار کنند . تحقیقات نشان می دهد که نوجوانان 12 تا 15 ساله اغلب دوست دارند درباره معنی زندگی و مرگ و وقتی کسی می میرد چه اتفاقی برایش می افتد با والدین نه همسالان صحبت کنند . اما 60 درصد آن ها احساس می کنند والدین واقعاً علاقه ای به این گونه بحث ها ندارند و بیشتر والدین احساس می کنند که برای صحبت در مورد این مسئله آمادگی کافی ندارند . در برخی موارد پرداختن به افکار و احساسات نوجوانان در مورد مرگ یکی از آشنایان فرصت خوبی است تا والدین نظرات خود را بیان کنند و به دقت به صحبت های نوجوان گوش دهند و احساس های نوجوانان را بپذیرند و برداشت های آن ها را اصلاح کنند .
در این مقاله به بررسی موضوع بحث کردن درباره مرگ با نوجوانان می پردازیم .
توصیه هایی برای بحث کردن درباره مرگ با نوجوانان
والدین یا بزرگترها پیش قدم شوند : والدین باید نسبت به رفتارهای غیرکلامی نوجوان آگاه باشند بهتر است والدین با همدلی صحبت کنند به خصوص بعد از این که مرگ یکی از نزدیکان اتفاق افتاده باشد .
والدین یا بزرگترها با دقت به صحبت های نوجوان گوش کنند : والدین یا بزرگترها باید به نوجوانان و احساسات نهفته در کلمات او خیلی توجه کنند . هنگامی که بزرگسالان وانمود می کنند که گوش می دهند در حالی که به مسائل دیگری فکر می کنند نوجوانان فوراً متوجه می شوند و آن را نشانه بی تفاوتی و بی اهمیتی والدین می دانند و اعتماد و اطمینان آن ها نسبت به والدین کمتر می شود .
والدین یا بزرگترها به احساسات نوجوان توجه کنند : والدین یا بزرگترها هیجان های نوجوان مانند غم ، ناراحتی ، اضطراب ، پریشانی ، سردرگمی و استرس او را واقعی و مهم بدانند ، از انتقاد کردن و تحقیر نوجوان خودداری کنند سعی کنند مسئله مرگ را خیلی با زبان واضح و شفاف بیان کنند مثلاً بگویند به نظرم این مسئله تو را خیلی گیج و نگران کرده است بیا بیشتر در مورد آن صحبت کنیم .
والدین و بزرگ تر ها باید اطلاعات واقعی را صادقانه و با در نظر گرفتن فرهنگ جامعه خود به نوجوان ارائه دهند : والدین باید به نوجوانانی که هنوز درک واقع بینانه ای از مرگ ندارند توضیحات دقیق بدهند و از سخنان گمراه کننده خودداری کنند . والدین و بزرگترها باید با عقاید مذهبی نوجوانان مخالفت نکنند در واقع به آن ها کمک کنند تا آگاهی علمی و مذهبی خود را با هم ترکیب کنند .
والدین و بزرگ تر ها با نوجوان به حل مسئله بپردازند : در صورتی که سوال های نوجوان جواب های ساده ای ندارد مانند " وقتی که می میریم روح ما کجا می رود ؟ " عقیده خود را با توجه به ارزش نوجوان به او منتقل کنید . به او نشان دهید که نمی خواهید دیدگاه خود را به او تحمیل کنید بلکه می خواهید به او کمک کنید به نتیجه ای برسد که از نظر خودش رضایت بخش است . به سوال هایی که نمی توانید پاسخ دهید صرفاً بگویید " نمی دانم " . این صداقت والدین و بزرگ ترها نشان می دهد که دوست دارید با او به یک راه حل منطقی برای مسئله برسید . برای اطلاع بیشتر از نحوه برخورد و مقابله با انواع حوادث استرس زای زندگی مانند مرگ در کانال تلگرام مشاوره روانشناسی فیلیا عضو شوید یا با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
منابع :
روانشناسی رشد تالیف لورا برک ، ترجمه یحیی سید محمدی


» روش های کنار آمدن با مرگ عزیزان از دست رفته
» واکنش والدین به مرگ فرزند
» مرگ چیست
» مراحل مرگ
» مرگ ناگهانی کودک و علت آن
» واکنش کودکان به مرگ عزیزان
» واکنش افراد به مرگ همسر
» فرایند سوگ
» تفاوت افراد در واکنش به سوگ
» انواع سوگ
پاسخ مشاور:
سلام .
خیلی ممنون از حسن توجه شما
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |