میزان شیوع اختلال اوتیسم
اوتیسم یکی از اختلالات تحولی است ، اوتیسم بهطور چشمگیری در ارتباط کلامی و غیرکلامی و تعامل اجتماعی تأثیر میگذارد و معمولاً پیش از 3 سالگی پدید میآید. این ناتوانی در عملکرد تحصیلی کودک تأثیر منفی میگذارد . دیگر نشانه های اوتیسم عبارتند از : فعالیتهای تکراری و حرکات قالبی ، مقاومت در برابر تغییرات محیط یا تغییر در روال عادی زندگی روزمره ، و تجربههای حسی غیرطبیعی . دلیل بروز اختلال اوتیسم هنوز به صورت قطعی مشخص نشده است و محموعه ای از عوامل در بروز ان نقش دارند . میزان شیوع اوتیسم در حال حاضر در حال گسترش است و بیشتر از قبل به آن اهمیت داده می شود . در ادامه مقاله میزان شیوع اوتیسم در ایران و جهان را بیان می کنیم .
میزان شیوع اختلال اوتیسم در جهان
به دلیل اینکه اختلالهای طیف اوتیسم ، نشانههای متعددی دارند و برای تشخیص این اختلالها روشهای زیادی وجود دارند ، برآورد میزان شیوع افراد مبتلا به این اختلالها دشوار است . طبق نظرات و مطالعات انجمن اوتیسم آمریکا در سال 2005 ، میزان شیوع اوتیسم و اختلالهای مرتبط با آن تقریباً بین 5 تا 15 در هر 10000 تولد بوده است .
البته در این میان بیشترین میزان شیوع مربوط به اوتیسم و بعد سندرم آسپرگر میباشد و اختلالهایی چون سندرم رت ، اختلال فروپاشی کودکی بهگونهای دیگر مشخص نشده است و شیوع آنها کمتر است.
البته توجّه به این نکته اهمیت دارد که تشخیص نادرست ممکن است یکی از علل کمبودن میزان شیوع باشد . ممکن است متخصصین با نشانهها و تشخیصهای افتراقی آشنا نبوده و احتمال دارد که نشانههای اختلالهای طیف اوتیسم با نشانههای سایر ناتوانیها همپوشانی داشته باشند. از سوی دیگر افزایش چشمگیر تعداد کودکان مبتلا به اختلالهای طیف اوتیسم بهعلّت استفاده از روشهای غربالگری و تشخیصی کارآمد است .
در کشورهای چون انگلستان ، ولز ، اسکاتلند و ایرلند شمالی ، میزان شیوع اوتیسم از حدود سال 2000 به بعد ، افزایش ناگهانی و جهشی داشته است بهگونهای که امروزه ( در سال 2013 ) در ایالات متحده آمریکا ، میزان شیوع اوتیسم به 1 در 88 نفر رسیده است .
میزان شیوع اختلال اوتیسم در ایران
تا قبل از سال 1385 آمار درستی از تعداد مبتلایان به اختلالهای طیف اوتیسم در ایران در دسترس نبود ولی در خلال سالهای 1386 تا 1389 ، بیش از 3000 کودک برای ارزیابیهای تخصصی در ارتباط با تشخیص اوتیسم ارجاع داده شدهاند . از این گروه 76 درصد پسر بودند و از میان تعداد کل 826 کودک 5 سالهای که برای تأئید تشخیص وجود اختلالهای طیف اوتیسم مورد ارزیابی قرار گرفتند 81 درصد پسر بودند .
تعداد کل نوآموزان غربال شده برای تشخیص وجود افراد نیازمند آموزشها و خدمات ویژه در طول سه سال تحصیلی (از 2006 تا 2009) در 24 استان کشور (اغلب در شهرهای بزرگ و اصلی استان) از کتابچه گزارشهای سالیانه آموزش و پرورش بهدست آمده است. این 24 استان بر اساس توانمندیها و آموزشهای دریافت شده برای اجرای غربال و آزمون در خود ماندگی انتخاب شدهاند . تعداد نوآموزان غربال شده با آزمون اس.سی.کیو که نمره برش را کسب کرده و ارجاع داده شدهاند ، 3181 نفر و تعداد نوآموزانی که بر اساس آزمون ای.دی.آی.آر مبتلا به اوتیسم کلاسیک تشخیص داده شده بودند ، 826 نفر است. دادهها نشان داد که در نهایت از میان یک جمعیت 1/32 میلیونی از کودکانی 5 ساله ایرانی که در طی سه سال برای اختلال های طیف اوتیسم غربال شدند، 3181 نفر (24 در 10/000 ) مشکوک بهاختلال تشخیص داده شده و برای تشخیص به بخش تخصصی ارجاع داده شدند. تشخیص نهائی، وجود اختلال در خود ماندگی کلاسیک در بین کودکان قرار گرفته در این گروه سنی 826 نفر یعنی میزانی نزدیک به 6 در 10/000 بود .
در مدّت سه سال تعداد پسران تشخیص داده شده بیش از تعداد دختران بود. این افزایش بهمیزان تقریبی 4 پسر در برابر 1 دختر بود و این آمار قابل مقایسه با آمار بینالمللی شیوع از نظر جنسی بود . بنابراین میزان میانگین محاسبه شده 10 در 10/000 برای پسران و 4 در 10/000 برای دختران در ایران مطابق با گزارشهای ارائه شده از سایر کشورهای جهان است . برای اطلاعات بیشتر درباره اوتیسم با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید و از کمک مشاوران روانشناسی فیلیا بهره مند شوید و در کانال تلگرام روانشناسی کودک و نوجوان عضو شوید .
» کمک به استقلال کودکان اوتیسم
» تغذیه مناسب کودکان اوتیسم
» دلیل بیماری اوتیسم
» روش های درمانی اوتیسم
» درمان اوتیسم با حیوانات
» درمان اوتیسم با روش پکس
پاسخ مشاور: سلام خیر اوتیسم فعلا در بارداری قابل تشخیص نیست .
پاسخ مشاور: خیر شواهدی مبنی بر تاثیر تغذیه در بروز اوتیسم وجود ندارد .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |