بلوغ زودرس چیست
بلوغ مرحله ای بسیار حساس برای نوجوانان محسوب می شود که آن ها را از دنیای کودکی به دنیای بزرگسالی انتقال می دهد . به همین دلیل نوجوانان در این دوره بر سر دو راهی این که آیا کودک هستند یا بزرگسال هستند قرار می گیرند . گاهی تغییرات جسمی و یا روانی که به آن بلوغ گفته می شود در سنی غیرمتعارف اتفاق می افتد مثلاٌ دیر تر از زمان بلوغ به بلوغ می رسند که به آن بلوغ دیررس می گویند یا زودتر از زمان بلوغ به بلوغ می رسند که به آن بلوغ زودرس می گویند .
بلوغ زودرس به هر دلیلی ایجاد شده باشد باعث ترشح زودهنگام هورمون های جنسی و شروع فعالیت اندام های جنسی و ظهور برخی علائم می شود که پیامدها و نتایج آسیب زایی روی رفتارهای اجتماعی و رشد روانی دارد والدین با مشاهده علائم بلوغ زودرس باید به پزشک مراجعه کنند تا مطمئن شوند آیا فرزندشان دچار بلوغ زودرس شده است تا بتوانند کاملاً اصولی و درست با این مسئله برخورد کنند . بلوغ زودرس علاوه بر این که مانع رشد کامل کودکان می شود پیامدها و نتایج اجتماعی زیادی روی کودکان دارد که با آگاهی والدین می توان از بروز آن ها پیشگیری کرد .
در این مقاله به بررسی موضوع بلوغ زودرس می پردازیم .
تعریف بلوغ زودرس
بلوغ زودرس به شروع بلوغ قبل از 7 سالگی در دختر و قبل از 9 سالگی در پسر گفته می شود بلوغ زودرس هم باعث پیدایش علايم ثانوية جنسی مانند بزرگ شدن بیضه ، تولید اسپرم ، رشد موی صورت رشد آلت تناسلی ، ترشح هورمونهای جنسی ، رشد مو در صورت ، بدن و اندام تناسلی ، تغییر در صدا و کلفت شدن یا مردانه شدن آن و ... در پسران و قاعدگی ، رشد پستان ها ، رشد مو در زیر بغل و اندام های تناسلی زنانه شدن صدا و ... در دختران گفته می شود هم چنین باعث افزایش رشد قد و پيشرفت سن استخواني می شود ، که این مسئله باعث بسته شدن زودتر از موعد اپی فیزها و کوتاهی قد نهایی می شود .
شیوع بلوغ زودرس
مطالعات نشان می دهد تعداد زیادی از دختران در آمریکا قبل از 6 یا 7 سالگی به بلوغ زودرس می رسند و دختران سیاه پوست بیشتر از دختران سفید پوست دچار بلوغ زودرس می شوند هم چنین دختران بیشتر از پسران از بلوغ زودرس رنج می برند . آمارها نشان می دهد 15000 تا 11000 کودکان دچار بلوغ زودرس می شوند و دختران حدود 10 برابر پسرها دچار بلوغ زودرس می شوند . برای اطلاع بیشتر در مورد بلوغ دختران و پسران در کانال تلگرام روان شناسی جنسی ، زوج و خانواده عضو شوید . یا با مشاوره تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
منابع :
بلوغ زودرس : چه كسي را درمان كنيم؟ دكتر مريم رزاقي آذر
بلوغ زودرس ، بلوغ دیررس ، سارا حجاری
بلوغ زودرس در پسران قبل از 9 سالگی گفته می شود .
» بلوغ جسمی در دختران
» بلوغ جنسی در دختران
» نشانه ها و عوامل بلوغ زودرس
» بلوغ و تغییرات همراه آن
» زمان بلوغ
» بلوغ دیررس چیست
پاسخ مشاور:
سلام .
خیر بلوغ زودرس نیست . . بلوغ زودرس در دختران در سن 7 سالگی شروع می شود و 9 سالگی سن طبیعی بلوغ است .
پاسخ مشاور:
سلام .
بلوغ زودرس در پسران قبل از 9 سالگی شروع می شود .
پاسخ مشاور: سلام. با تغذیه مناسب ، عدم تماشای ماهواره و فیلم ، نطارت پدر و مادر بر روی دوستان فرزند می توان از بلوغ زودرس پیشگیری کرد .
پاسخ مشاور: سلام . بله بلوغ زودرس مانع از رشد کافی فرزند می شود مثلا قد آن ها کوتاه می ماند .
پاسخ مشاور: بین 9/5 تا 13/5 سالگی است .
پاسخ مشاور: به نظر می رسه که سن بلوغ در حال پایین اومدنه و بچه های زیادی زودتر به سن بلوغ می رسند .
پاسخ مشاور: بلوغ زودرس در سلامت جسمی و روانی تاثیر داره .
پاسخ مشاور: بدن هر کسی فرق داره و سن پریود شدن یک استانداردی داره هرکسی باید با استاندارد موجود مقایسه بشه نه با افراد دیگه
پاسخ مشاور: سلام . بلوغ زودرس در دختران قبل از 7 سالگی اتفاق می افتد ولی اگر نگران هستید می توانید به پزشک غدد مراجعه کنید .
پاسخ مشاور: سلام . بله ممکنه بلوغ زودرس باشه . حتما به دکتر مراجعه کنید .
پاسخ مشاور: سلام خیر بلوغ شما در زمان درستی در حال رخ دادنه . نگران نباشید .
پاسخ مشاور: سلام مشکلی نداره و نگران نباشید . اگر قبل از 9 سالگی باشه بلوغ زودرس محسوب میشه .
پاسخ مشاور: سلام نگران نباشید . تقریبا دو سال قبل از پریود شدن شما ممکنه نشانه های بلوغ رو ببینید .
پاسخ مشاور: سلام . باید تا حد امکان رژیم غذایی کودک رو کنترل کنید و مراقب باشید در معرض محرک های جنسی قرار نگیره .
پاسخ مشاور: نشانه هایبلوغ زودرس همان نشانه های بلوغ هست که در سن پایین تر اتفاق می افته .
پاسخ مشاور:
سلام. مقاله بلوغ و تغییرات همراه آن را مطالعه نمایید .
پاسخ مشاور: هر دور مورد برای نوجوان مشکل ساز است . غالبا بلوغ زودرس برای دختران سخت تره به دلیل مسایل اجتماعی و بلوغ دیررس هم برای پسران به این خاطر که جسه شون در بین دوستانشون کوچک تر هست .
پاسخ مشاور:
سلام .
معمولا اگر دخترها قبل از 7 سالگی و پسرها قبل از 9 سالگی به بلوغ برسند به آن ها بلوغ زودرس می گویند .
پاسخ مشاور: اول باید پسرتان آزمایش های لازم را انجام دهد و درنهایت این پزشک است که باید تایید کند که آمپول هورمونی جواب می دهد یا وقتش گذشته است .
پاسخ مشاور: درسته بلوغ زودرس به خصوص برای دخترها چون بار ورانی و اجتماعی بالایی داره سخته .
پاسخ مشاور: هر چه سریع تر پسرتون رو به یک پزشک غدد ببرید .
پاسخ مشاور:
سلام .
دخترهایی که زود بالغ می شوند محبوب نیستند ، گوشه گیرند ، اعتماد به نفس ندارند ، مضطرب هستند و جایگاه رهبری محدودی کسب می کنند . آن ها به رفتارهای منحرف بیشتری مانند مشروب خوری و انجام دادن فعالیت های جنسی زودهنگام می پردازند و عملکرد خوبی در مدرسه ندارند .
پاسخ مشاور:
سلام .
بیشتر افراد پسرهایی که زود به بلوغ می رسند ، آرام ، مستقل ، دارای اعتماد به نفس و از لحاظ بدنی جذاب می دانند ، این پسرها در مدرسه جایگاه رهبری کسب می کنند .
پاسخ مشاور:
سلام .
برای اطلاعات بیشتر در این مورد مقاله زمان بلوغ که بر روی سایت روانشناسی فیلیا قرار دارد مطالعه نمایید .
پاسخ مشاور: سلام . بلوغ زودرس به شروع بلوغ قبل از 7 سالگی در دختر و قبل از 9 سالگی در پسر گفته می شود .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |