افسردگی ماژور

افسردگی یکی از شایع ترین اختلالات روانی است و شیوع آن 17 درصد است برطبق گزارش سازمان بهداشت جهانی شیوع افسردگی آن قدر بالا است که شعار سال 2017 در مورد افسردگی بود " بیا در مورد افسردگی حرف بزنیم " هم چنین به افسردگی سرماخوردگی روانی نیز می گویند چون آمار آن خیلی بالا است و بیشتر افراد در طول عمر آن را تجربه می کنند در واقع هرچند بیشتر افراد امکان دارد دوره های از افسردگی ، غم و ناراحتی را تجربه کنند ولی این حالت ها وقتی مشکل زا محسوب می شود که فرد علائم و نشانه های غم ، ناراحتی ، گناه ، افکار مرگ و خودکشی و ... را به مدت بیشتر از دو هفته داشته باشد و در زندگی روزانه دچار مشکل شود و نتواند کارهای عادی و معمولی خود را انجام دهد در این حالت افسردگی و ناراحتی روزانه تبدیل به افسردگی ماژور می شود . و در این حالت حتما باید به روانپزشک و روانشناس برای درمان مراجعه کرد .
در این مقاله به بررسی موضوع افسردگی ماژور می پردازیم .
تعریف افسردگی ماژور
به اختلال افسردگی اساسی ، افسردگی یک قطبی یا افسردگی ماژور نیز گفته می شود در افسردگی ماژور فرد حداقل دو هفته احساس پوچی ، درماندگی ، غم ، ناراحتی ، علائم و نشانه های جسمی مانند تغییر اشتها ، تغییر وزن مانند کاهش وزن یا افزایش وزن ، افکار منفی ، مشکل تفکر ، مشکل خواب ، مشکل تصمیم گیری ، احساس گناه بدبینی ، افکار خودکشی و مرگ دارد ، افراد افسرده نمی توانند مانند گذشته به کار و فعالیت های عادی خود بپردازند و هر روز شکست می خورند و نا امید تر می شوند و هر چه بیشتر تلاش می کنند بیشتر شکست می خورند و این باعث افسردگی بیشتر آن ها می شود و به مرور افسردگی آن ها تبدیل به افسردگی ماژور می شود .

علائم افسردگی ماژور
در زیر به برخی از علائم و نشانه های افسردگی ماژور می پردازیم :
- حالت خلقی و روحی افسرده : احساس غم ، استرس ، ناراحتی ، اضطراب ، بی انگیزگی ، پوچی ، ناامیدی و بی حوصلگی هر روز در فرد وجود دارد
- بی خوابی یا پرخوابی : در افسردگی ماژور یا فرد دچار بی خوابی می شود یا بیش از حد می خوابد که معمولا افراد دچار افسردگی ماژور بیش از حد می خوابند .
- کاهش یا افزایش وزن : در افسردگی ماژور فرد در هر ماه 5 درصد وزن بدنش کم می شود یا زیاد می شود مثلاً اگر 60 کیلو است ماه بعد 3 کیلو کم می کند یا 3 کیلو زیاد می کند .
- کاهش انگیزه و انرژی در بیشتر فعالیت ها : فرد همه روزه حتی انگیزه ای برای انجام کارهای ضروری اش هم ندارد و فعالیت کردن برایش سخت می شود و در کل دوست ندارد هیچ کاری انجام دهد . فرد احساس می کند هیچ انرژی و روحیه ای برای انجام هیچ کاری ندارد ، در واقع حتی انجام کارهای ساده و معمولی برایش بسیار سخت می شود .
- خستگی : افراد مبتلا به افسردگی ماژور ، هر روز احساس خستگی و بی حوصلگی دارند شاید این افراد مبتلا به سندرم خستگی مزمن باشند چون 80 درصد افراد مبتلا به خستگی مزمن افسرده هستند . این افراد برای انجام کوچک ترین کارها انرژی ندارند .
- کاهش توانایی فکر کردن و تمرکز کردن : افراد مبتلا به افسردگی ماژور نمی توانند روی ساده ترین کارها تمرکز کنند و به راحتی حواس شان پرت می شود ، و نمی توانند درست تصمیم بگیرند و در مورد موضوعی فکر کنند
- تغییر در حرکت بدن و کارهای روزانه : افراد مبتلا به افسردگی ماژور کارهای خود را خیلی کند انجام می دهند یا دچار بی قراری و احساس آشفتگی هستند مثلاً اگر یک سوال از آن ها پرسیده می شود خیلی دیر جواب می دهند ، یا برعکس ممکن است دچار بی قراری شوند و مدام بدنشان را تکان می دهند
- فکر کردن زیاد به خودکشی و مرگ : افراد مبتلا به افسردگی ماژور دوست دارند خودکشی کنند و بمیرند چون معتقدند اگر بمیرند دیگران از دست آن ها راحت می شوند .
- احساس گناه و احساس بی ارزشی و بی فایده بودن : افراد افسرده ماژور اغلب اتفاقات پیش پا افتاده روزمره را به نقص شخصی خود نسبت می دهند مثلاً اگر دنبال کار می گردند و پیدا نمی کنند می گویند من بی عرضه هستم در حالی که شرایط دیگر را در نظر نمی گیرند . هم چنین افراد افسرده مدام منفی فکر می کنند و مدام به خاطر شکست در کارهای روزمره خود را سرزنش می کنند درحالی که این افراد نمی دانند به خاطر این بیماری این حالت ها دارند و مانند هر بیماری جسمی که فرد علائم و نشانه هایی دارد ، علائم و نشانه های افسردگی نیز این گونه است .
تشخیص افسردگی ماژور
برای تشخیص افسردگی ماژور باید فرد 5 مورد از 9 مورد علائم و نشانه های که در بالا ذکر شد داشته باشد و این علائم و نشانه ها را به مدت حداقل دو هفته داشته باشد و فرد نتواند فعالیت های اجتماعی ، خانوادگی و شغلی خود را انجام دهد . در واقع نتواند هیچ کدام از کارهای روزانه خود را انجام دهد . در این حالت فرد تشخیص افسردگی ماژور می گیرد
شیوع افسردگی ماژور
اختلال افسردگی در بین اختلالات روانپزشکی بالاترین شیوع طول عمر را دارد میزان بروز سالیانه افسردگی اساسی 1.59 درصد ( زنان 1.89 درصد و مردان 1.1 درصد ) است ولی طبق آخرین مطالعات شیوع افسردگی ماژور تقریباً 7 درصد است . میزان شیوع افسردگی ماژور در افراد 18 تا 29 ساله 3 برابر بیشتر از افراد 60 ساله و بالاتر است . زنان 1.5 تا 3 برابر بیشتر از مردان مبتلا می شوند که در اوایل نوجوانی بیماری آن ها شروع شده است . برای اطلاعات بیشتر در مورد افسردگی در کانال تلگرام اختلالات روان شناختی و مهارت های زندگی عضو شوید . یا با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
منابع :
راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، ترجمه یحیی سیدمحمدی
آسیب شناسی روانی ترجمه مهدی گنجی

» انواع افسردگی
» افسردگی پس از زایمان در مادران ؛ علائم و عوامل موثر بر آن
» بهداشت روان و پیشگیری از افسردگی
» علائم افسردگی در کودکان
پاسخ مشاور: سلام . فرد باید حداقل 5 مورد از 9 علامت افسردگی ماژور را حداقل به مدت 2 هفته داشته باشد و هم چنین در این مدت اصلا نتواند به کارهای روزانه خود بپردازد .
پاسخ مشاور: سلام . افسردگی ماژور همان افسردگی شدید یا افسردگی اساسی است
پاسخ مشاور: سلام . بله افسردگس ماژور یعنی افسردگی شدید . و نشانه های آن این است فرد باید 5 مورد از 9 علائم ذکر شده در مقاله را داشته باشد .
پاسخ مشاور: سلام . باید فرد حداقل 5 مورد از 9 علائمی که در مقاله ذکر شده داشته باشد تا تشخیص افسردگی بگیرد .
پاسخ مشاور: سلام . ورزش در درمان موثر است ولی این که فقط با ورزش بیماری افسردگی را درمان کرد مسئله غیر ممکنی است . در واقع با کمک ورزش کردن می توانند علائم این بیماری مانند ترس ، طپش قلب و مانند آن را کاهش داد.
پاسخ مشاور:
سلام .
علت افسردگی مانند دیگر مشکلات روانی مشخص نیست و خیلی از عوامل مانند مرگ والدین ، زندگی پر استرس ، و ... در افسردگی نقش دارد .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |