تاثیر تروریسم بر کودکان

هر سال میلیون ها کودک در معرض حوادث استرس زا مانند جنگ ها ، بلایای طبیعی ، فرایندهای طبی و پزشکی دردناک ، سوختگی شدید ، قطع عضو ، سوءاستفاده فیزیکی و جنسی ( کودک آزاری )، مرگ ناگهانی والدین ، دوری از خانه و خانواده و ... قرار می گیرد بخش زیادی از این حوادث استرس زا توسط انسان ایجاد می شود از این میان می توان جنگ ها و حوادث تروریستی را نام برد . پژوهش ها نشان می دهد کودکان دقیق تر از والدین و بزرگسالان خطر تروریسم را درک می کنند و به آن واکنش نشان می دهند . عوامل زیادی در واکنش کودکان و نوجوانان نسبت به تروریسم نقش دارند در واقع تاثیر تروریسم بر کودکان به ارزیابی شخصی از خطر مداوم ، احتمال تکرار حمله و ادراک ایمنی نسبت به خانواده و دوستان نزدیک خود ، واکنش کودکان در مواجهه با تروریسم بستگی دارد که همه این موارد تابع نحوه مدارای والدین با ضربه وارده و آشفتگی حاصل از آن و میزان آگاهی والدین از موقعیت است .
در این مقاله به بررسی تاثیر تروریسم بر کودکان می پردازیم .
تروریسم چیست
مفهوم عمل تروریستی سه ویژگی مشخص دارد : 1- جو اجتماعی پر از خطر و ترس ایجاد می کند 2- سبب ایجاد صدمه شخصی و تخریب قابل توجه می شود 3- قرارداد اجتماعی بین شهروندان را تضعیف کرده و این باور را که دولت قادر به محافظت از آنان است متزلزل می سازد .

تاثیر تروریسم بر کودکان
در ادامه برخی از آثار و اثرات تروریسم بر کودکان بیان می شود :
- در نوجوانانی که مشکلات یادگیری دارند مواجهه با حادثه تروریستی خطر بروز اختلال استرس پس از سانحه یا PTSD بیشتر است . در واقع احتمال اختلال استرس پس از سانحه یا PTSD در این کودکان خیلی بیشتر است .
- در میان این کودکان و نوجوان اضطراب جدایی دیده می شود .
- میزان بازار هراسی ( آگورافوبیا ) ماننند ترس از رفتن به مترو و اتوبوس در این کودکان دیده می شود .
- ممکن است کودک دچار اختلال سلوک شود در واقع اختلال سلوک در این کودکان نشانه پاسخ کودک و نوجوان به محیط ناامن و پر از خطر است .
- در این کودکان زندگی در حالتی از عدم قطعیت و ابهام است .
- این کودکان نگرانی زیاد و پشت سر هم در مورد افراد مهم زندگی خود مانند والدین ، اعضای خانواده و بستگان دارند که نکند برای آن ها اتفاق ناگواری اتفاق بیفتد .
- پرخاشگری شدید و بروز رفتار عصبانیت نسبت به اطراف
- ترس شدید از همه چیز
- کابوس هاس شبانه
- احساس بی قراری
- بی احساسی
برای اطلاع بیشتر از انواع اختلالات مرتبط با آسیب و عامل استرس زا در کانال تلگرام اختلالات روان شناختی و مهارت های زندگی عضو شوید . یا با مشاوره تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
منبع: خلاصه روانپزشکی کاپلان و سادوک ، ترجمه دکتر فرزین رضاعی ، 2007

» انواع اختلالات مرتبط با آسیب و عامل استرس زا
» استرس چیست
» علائم و نشانه های روانی استرس
» علائم و نشانه های رفتاری استرس
» تفاوت استرس و اضطراب
» روش های مدیریت استرس
» انواع اضطراب در زنان و مردان
» اضطراب چیست
» اختلال اضطراب فراگیر و علائم آن
» درمان اضطراب
» اضطراب جدایی در کودکان
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |