قرص ضد بارداری برای جلوگیری از حاملگی
مهم ترین هدف برنامه های تنظیم خانواده ، پیشگیری از حاملگی های بی موقع و ناخواسته است . روش های بسيار زیادی در ايران و جهان برای پيشگيری از بارداری وجود دارد . یکی از روش های جلوگیری از بارداری ، قرص ضدحاملگی است . احتمال بارداری بدون برنامه و ناخواسته در قرص های ضدبارداری که بیشتر زنان مصرف می کنند خیلی کم است . قرص های ضد بارداری خوراکی یکی از پرطرفدارترین روش های ضد بارداری است که بیش از 40 سال از زمان مصرف آن ها می گذرد و در حال حاضر بیش از صد میلیون زن در کل دنیا از قرص های ضد بارداری استفاده می کنند . در ایران نیز از قرص های پیشگیری از بارداری نیز استفاده می شود .
در این مقاله به بررسی موضوع قرص ضد بارداری می پردازیم .
قرص ضد بارداری چیست
قرص ضد بارداری دسته ای از داروهای خوراکی به صورت قرص هستند که برای پیشگیری و جلوگیری از بارداری مصرف می شوند ، و یکی از پرکار بردترین روش های پیشگیری از بارداری در سراسر دنیا محسوب می شود .
مصرف این قرصها از ابتلا به بیماریهای جنسی مانند ایدز جلوگیری نمی کند و فقط برای جلوگیری ازحاملگی هستند. قرص های ضد بارداری یکی از روش های کنترل حاملگی محسوب می شوند که امکان دارد ترکیبی از هورمون های استروژن و پروژسترون باشد .
عوارض قرص ضدبارداری
در هنگام شروع استفاده از قرص های پیشگیری از بارداری ، امکان دارد برخی زنان عوارض جانبی جزئی موقتی را نشان دهند قرص ضدبارداری هم تاثیر خوب و هم تاثیر بد دارد . از جمله عوارض بد قرص ضد بارداری می توان به سردرد ، حالت تهوع ، حساسیت سینه ها ، نفخ شکم ، سر درد ، افزایش اشتها و چاقی ، گرگرفتگی و احساس گرما ، احساس افسردگی ، لخته شدن خون ، لکه های قهوه ای روی پوست و کاهش میل جنسی اشاره کرد . هم چنین برخی از امکان دارد برخی از زنان عوارض خیلی بدی مانند درد سینه ، تنگی نفس ، مشکلات چشم مانند تاری دید ، درد در پاها ، سردرد شدید ، درد شکم داشته باشند که در این صورت حتما باید به پزشک مراجعه کنند .
در اثر مصرف بلند مدت مانند افرادی که از نوجوانی مصرف می کنند ممکن است احتمال سرطان سینه ، سرطان دهانه رحم ، سرطان کبد ، سرطان تخمدان و آندومتر ، سرطان کبد و مشکلات قلبی عروقی به وجود آید . از اثرات خوب قرص های ضد بارداری می توان کاهش درد در هنگام قاعدگی ، پاک شدن پوست از جوش و از بین رفتن جوش ها ، و درد کم تر در طول رابطه جنسی نام برد .
موارد منع مصرف قرص ضد بارداری
افرادی كه مبتلا به مشكلات زير هستند نبايد از قرص های ضد بارداری برای پيشگيری استفاده كنند :
- بيماری دريچه ای قلب .
- بيماری كبدی ، هپاتيت عفونی و اختلال واضح تست های كبدی .
- زنان سيگاری بالای 35 سال با مصرف بيش از 15 نخ سيگار در روز.
- سرطان های وابسته به هورمون مثل: سرطانهای پستان، رحم
- خونريزی های غير طبيعی واژينال .
- احتمال حاملگی .
- بيماری های قلبی و عروقی وسابقه سكته های مغزی .
- سابقه زردی ، همزمان با مصرف قرص های تركيبی .
- افزايش چربی های خون از نوع LDL.
نحوه جلوگیری از بارداری با استفاده از قرص ضد بارداری :
- این قرص ها مانع تخمک گذاری در هر قاعدگی می شوند ولی بعد از قطع قرص دوباره تخمک گذاری شروع می شود .
- این قرص ها با ضخیم کردن مخاط گردن رحم باعث پیشگیری از لقاح اسپرم با تخمک زن می شود .
- هم چنین این قرص ها دیواره رحم را نازک می کنند تا اگر هم لقاح صورت گیرد نتواند در دیواره رحم جایگزین شود .
برای اطلاعات بیشتر درباره بارداری در کانال تلگرام روان شناسی خانواده عضو شوید یا با مشاوره تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
منبع : کتاب تنظیم خانواده ،دکتر باقرزاده
» عادت های خوب پیش از بارداری
» عادت های بد پیش از بارداری
» اثرات سیگار کشیدن در بارداری و نحوه اثر آن بر جنین
» بارداری چیست
» رابطه جنسی در دوران بارداری
» ناباروری چیست
پاسخ مشاور: گفته می شود که تا حدی در دردهای قاعدگی تاثیر دارد ولی بهتر است با پزشک مربوطه مشورت کنید .
پاسخ مشاور: تهوع،حساسیت سینهها ،افسردگی، خوابآلودگی و تغییرات خلققی ، افزایش وزن ، آكنه و عصبی شدن از عوارض مصرف قرص های ضدبارداری است .
پاسخ مشاور: بله . حالت تهوع پس از مصرف از عوارش قرص های ضدبارداری و اورژانسی هست .
پاسخ مشاور: بله ممکنه .این قرص ها چون هورمونی هستن ممکنه تغییراتی در هورمون ها به وجود بیارند .
پاسخ مشاور: بله . سردرد و حالت تهوع از شایع ترین عوارض خوردن ال دی هستش و در درازمدت ممکنه تغییرات هورمونی هم ایجاد کنه .
پاسخ مشاور: بله ولی بهتره از قرص مخصوص جلوگیری از بارداری اورژانسی استفاده کنید .
پاسخ مشاور:
سلام .
از عوارض بد قرص ضد بارداری می توان به سردرد ، حالت تهوع ، حساسیت سینه ها ، نفخ شکم ، سر درد ، افزایش اشتها و چاقی ، گرگرفتگی و احساس گرما ، احساس افسردگی ، لخته شدن خون ، لکه های قهوه ای روی پوست و کاهش میل جنسی اشاره کرد .
پاسخ مشاور:
سلام .
نحوه عمل ای قرص ها به سه شکل است : این قرص ها مانع تخمک گذاری در هر قاعدگی می شوند ولی بعد از قطع قرص دوباره تخمک گذاری شروع می شود . این قرص ها با ضخیم کردن مخاط گردن رحم باعث پیشگیری از لقاح اسپرم با تخمک زن می شود . هم چنین این قرص ها دیواره رحم را نازک می کنند تا اگر هم لقاح صورت گیرد نتواند در دیواره رحم جایگزین شود .
پاسخ مشاور:
سلام .
برای این مسئله اگر یک سال است که اقدام به رابطه جنسی می کنید و باردار نمی شوید حتماً به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید .
پاسخ مشاور:
سلام .
خیلی ممنون از حسن توجه شما .
پاسخ مشاور:
سلام .
افرادی که مشکلاتی مانند بيماری دريچه ای قلب ، بيماری كبدی ، هپاتيت عفونی ، زنان سيگاری بالای 35 سال با مصرف بيش از 15 نخ سيگار در روز ، سرطان پستان، سرطان رحم ، و احتمال حاملگی دارند نباید از قرص ضدبارداری استفاده کنند .
پاسخ مشاور:
سلام .
این قرص ها مانع تخمک گذاری در هر قاعدگی می شوند ولی بعد از قطع قرص دوباره تخمک گذاری شروع می شود . هم چنین این قرص ها با ضخیم کردن مخاط گردن رحم باعث پیشگیری از لقاح اسپرم با تخمک زن می شود و در نهایت این قرص ها دیواره رحم را نازک می کنند تا اگر هم لقاح صورت گیرد نتواند در دیواره رحم جایگزین شود .
پاسخ مشاور:
سلام .
از عوارض بد قرص ضد بارداری می توان به سردرد ، حالت تهوع ، حساسیت سینه ها ، نفخ شکم ، سر درد ، افزایش اشتها و چاقی ، گرگرفتگی و احساس گرما ، احساس افسردگی و کاهش میل جنسی اشاره کرد .
پاسخ مشاور:
سلام .
برای اطلاعات بیشتر در این مورد مقاله لقاح که بر روی سایت روانشناسی فیلیا قرار دارد مطالعه نمایید .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |