علل پرخاشگری
پرخاشگری یکی از واکنش های طبیعی افراد بعد از عصبانیت می باشد که در روابط اجتماعی و خانوادگی بروز می کند . پرخاشگری رفتاری است که قصد آن صدمه زدن به دیگری است . پرخاشگری تخلیه هیجانی خشم است و زمانی که فرد خشم خود را از طریق پرخاشگری تخلیه کرد احساس آسودگی و رهایی می کند . زمانی که نیازهای افراد ارضا نمی شود احساس ناکامی کرده و سپس دچار احساس خشم می شوند ، ناکامی مهم ترین عامل زمینه ساز خشم و پرخاشگری است . در این مقاله به بیان علل پرخاشگری می پردازیم .
عوامل اجتماعی پرخاشگری
عوامل اجتماعی پرخاشگری به شرح زیر می باشد :
-
ناکامی : ناکامی به احساسی گفته می شود که زمانی که شخصی یا چیزی مانع رسیدن فرد به خواسته مطلوبش می شود به فرد دست می دهد . ناکامی در بسیاری از موارد منجر به پرخاشگری می شود ولی در برخی موارد افراد واکنش هایی مانند افسردگی ، نا امیدی ، غمگینی و ... نیز به ناکامی نشان می دهند .
-
تحریک مستقیم : تحریک کلامی یا بدنی از طرف دیگران یکی از علل مهم پرخاشگری است . در این حالت فرد معمولا بر می خیزد و تحریکی بیشتر از آنچه دریافت کرده است به فرد مقابل نشان می دهد . برتری نمایی ، انتقاد تند و غیرموجه و سخنان توهین آمیز می توانند محرک پرخاشگری باشند .
-
رسانه ها : مشاهده خشونت و پرخاشگری در رسانه ها اثرات مهم و دیرپایی دارد و سالانه افراد زیادی قربانی پرخاشگری هایی می شوند که از طریق رسانه آموزش دیده اند . اثر فیلمهای خشونتآمیز در ایجاد رفتار خشونتآمیز و پرخاشگرانه در مطالعات محققین مورد تأیید قرار گرفتهاست .
-
بازی های ویدیویی : تحقیقات نشان داده اند بازی های رایانه ای که در آنها مفاهیم خشونت القا می شود می تواند باعث افزایش رفتارهای پرخاشگرانه در محیط های واقعی بشود زیرا افراد به خصوص کودکان و نوجوانان از این بازی ها الگوبرداری می کنند .
عوامل فردی و روانی پرخاشگری
عوامل روانی و فردی موثر در پرخاشگری به شرح زیر می باشند :
- الگوی شخصیتی نوع A : افرادی که شخصیت نوع A دارند شدیدا رقابت جو ، همیشه در حال عجله و زود رنج و پرخاشگر هستند به همین احتمال بروز پرخاشگری داین نوع شخصیت بیشتر است .
- خودشیفتگی : افرادی که دچار خودشیفتگی هستند به کوچک ترین کم محلی یا انتقاد واکنش شدید نشان می دهند . این افراد نسبت به هر کسی که آنها را تضعیف یا تهدید کند واکنش خشم و پرخاشگری نشان می دهند .
- تکانشی بودن : افرادی که تکانشی هستند و نحوه کنترل خشم را نمی دانند کمتر با فکر تصمیم می گیرند و بیشتر در معرض تحریک قرار می گیرند . هیجانات این افراد به آسانی برانگیخته می شود و واکنش پرخاشگری نشان می دهند .
» پرخاشگری در کودکان مبتلا به اختلال سلوک
» خشونت خانگی چیست
» انواع خشونت خانگی
» خشونت علیه زنان چیست
» پرخاش چیست
» نحوه کنترل خشم
پاسخ مشاور:
سلام .
خیر تمایل به رابطه جنسی یک نیاز غریزی است و به معنی اعتیاد به سکس نیست .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |