خودتان اضطرابتان را کنترل کنید
اختلالات اضطرابی طیف وسیعی داشته و از شایع ترین مشکلات روانی می باشد و قطعا بسیاری از ما تجربه اضطراب و استرس را داریم که اگر در شرایط حساسی باشیم به ما روی می آورند و عملکرد ما را در انجام آن کار پایین می آورند . اضطراب یک احساس ناخوشایند همراه با دلواپسی است که با یک یا چند احساس جسمی مانند تنگی قفسه سینه ، تپش قلب ، تعریق ، سردرد و ... همراه است و چون عملکرد ما را تحت تاثیر قرار می دهد درمان آن اهمیت زیادی دارد و اغلب برای درمان اضطراب از دارودرمانی و روان درمانی استفاده می شود که نیاز به مراجعه شما به روانشناس و روانپزشک دارد . در این مقاله راهکارهایی به شما ارائه می دهیم که با استفاده از آنها می توانید خودتان اضطرابتان را کنترل کنید .
از شرایط و مکان های اضطراب برانگیز فرار نکنید
اجتناب و فرار از موقعیت های اضطراب برانگیز ، در کوتاه مدت ممکن است مؤثر باشد اما در دراز مدت باعث به وجود آمدن مشکلات دیگری می شود. تا جایی که می توانید از موقعیت هایی که باعث ترس و اضطراب در شما می شود دوری نکنید و با آنها مواجه شوید.
به شیوه مثبت با موقعیت های اضطراب انگیز مواجه شوید
باید به شکل مثبت و شجاعانه با اضطراب امتحان رو به رو شوید و به خود بگویید: " شجاعانه با اضطرابم مواجه می شوم. می خواهم خود را درون آتش بیفکنم تا بر آن مسلط گردم! " مواجه مستقیم با اضطراب باعث حساسیت زدایی می شود و اعتماد به نفس و عزت نفس ما را بالا می برد.
تسلط گرا باشید
تسلط گرا بودن به 2 چیز نیاز دارد :
- باید توجه خود را کاملاً به کاری که در پیش رو دارید متمرکز کنید و از خودتردیدی ها و سایر عقاید منفی که مزاحم عملکرد خوب شما می شوند اجتناب کنید .
- باید به تکلیفی که پیش رو دارید و کاری که می خواهید انجام دهید ، به عنوان یک چالش نگاه کنید و برای مقابله با آن آماده شوید .
افکار و احساسات خود را ثبت کنید
در موقعیت های اضطراب زا باید افکار و احساسات خود را ثبت کنیم و بنویسیم و آنها را مورد بازبینی قرار دهیم و افکار غیرمنطقی و خطاهای شناختی خود را که باعث تولید اضطراب در ما شده شناسایی کنیم.
کمال گرا نباشید
افراد معمولاً زمانی مضطرب می شوند که انتظارات شان به طور نامعقولی بالا است و بیش از اندازه نگران شکست های کوچک و اشتباهات جزیی خود و اطرافیان خود هستند.برای خودکنترلی اضطراب شما باید کمال گرایی خود را کنترل کنید . ارزشمند بودن خود را در گرو پیشرفت هایتان ندانید . اگر در کاری موفق نشدید نباید خود را سرزنش و توبیخ کرده و در خود تولید اضطراب و ناراحتی بکنید.
به جنبه های مثبت توجه کنید
وقتی خود را بی جهت مضطرب می کنید، باید حواس تان را از موضوع پرت کنید. یک راه خوب برای پرت کردن حواس، انجام یک کار مفید مثل مطالعه، ورزش، صحبت کردن با دیگران، آشپزی، خرید کردن، تماشای فیلم یا گوش دادن به موسیقی است.
خودتان را به همین گونه ای که هستید بپذیرید
مهم ترین راه بیرون آمدن از دام احساس اضطراب ، خشم ، افسردگی و احساس گناه پذیرش احترام آمیز و بی قید و شرط خویشتن است. شما نمی توانید در همه حال و همیشه مورد عشق و محبت دیگران قرار بگیرید، اما باید بتوانید خودتان را در همه احوالات زندگی دوست داشته باشید و بپذیرید. شما چه عملکرد خوبی در زندگی داشته باشید و چه عملکرد بد، باید بتوانید خودتان را به همین گونه ای که هستید دوست داشته باشید و خودتان را با تمام نواقص و محدودیت هایی که دارید دوست داشته باشید و با خود مهربان باشید ، این راه به افزایش عزت نفس شما هم کمک می کند .
کنترل کننده و انعطاف ناپذیر نباشید
افرادی که میل شدید به کنترل مسائل دارند و می خواهند همه چیز و همه کس را کنترل کنند ، بیشتر در دام اضطراب می افتند . این افراد وقتی بر چیزی یا کسی یا بر خودشان کنترل ندارند احساس وحشت زدگی می کنند و وقتی کنترل دارند چون نمی دانند این کنترل تا چه مدت ممکن است دوام یابد، مضطرب می شوند! برای مهار اضطراب باید بتوانید کنترلگری خود را مهار کنید و نخواهید همه چیز را تحت کنترل خود بگیرید و بخواهید که همه چیز مطابق میل شما باشد. بگذارید زندگی به طور طبیعی اتفاق بیفتد.
واقع بین باشید و واقعیت ها و محدودیت های زندگی را بپذیرید
این حقیقت را بپذیرید که اگر قرار باشد چیزی اتفاق بیفتد، حتی اگر شما طالب آن نباشید، رخ خواهد داد! توجه داشته باشید با پذیرش واقعیت ها و محدودیت ها است که دنیا ادراه می شود. هر چند ممکن است پذیرش واقعیت ها و محدودیت های زندگی کار آسانی نباشد، اما یک حقیقت محض است و باید آن را بپذیریم و با آن کنار بیاییم.
شکیبا ، صبور و خویشتن دار باشید
سعی نکنید تمام امور زندگی را تحت کنترل و تسلط خود بگیرید زیرا در این صورت وقتی چیزی مطابق میل شما اتفاق نمی افتد ، دچار خشم و افسردگی و اضطراب می شوید. به روند جاری زندگی اعتماد کنید و با صبوری و خویشتن داری اجازه بدهید اتفاقات به طور طبیعی روی دهند . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد پرخاشگری و خشم در کانال تلگرام اختلالات روان شناختی و مهارت های زندگی عضو شوید. یا با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
» اضطراب چیست
» تفاوت استرس و اضطراب
» اختلال اضطراب فراگیر و علائم آن
» درمان اضطراب
» اضطراب جدایی در کودکان
پاسخ مشاور:
سلام .
برای اطاعات بیشتر در این مورد مقاله تفاوت استرس و اضطراب که بر روی سایت روانشناسی فیلیا قرار دارد مطالعه نمایید .
پاسخ مشاور:
سلام .
برای اطلاعات بیشتر در این مورد مقاله علائم و نشانه های روانی استرس که بر روی سایت روانشناسی فیلیا قرار دارد مطالعه نمایید .
پاسخ مشاور:
سلام .
بله اضطراب هم درمان دارویی یا قرص دارد و هم از طریق روان درمانی درمان می شود . برای درمان باید به روانپزشک و روانشناس مراجعه شود .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |