کاربردها و عوارض کلونازپام
دارودرمانی یکی از درمان های مکملی است که در کنار روان درمانی برای درمان برخی از اختلالات مانند اضطراب ، ترس ، افسردگی و ... استفاده می شود و بیشتر در زمانی مورد استفاده قرار می گیرند که شدت بیماری زیاد باشد و روان درمانی به تنهایی برای درمان بیمار کافی نباشد . داروهایی مانند فلوکستین و کلونازپام که برای درمان اضطراب به کار می روند داروهای پر مصرفی هستند به همین دلیل در این مقاله به کابردها و عوارض داروی کلونازپام می پردازیم .
کلونازپام چیست ؟
کلونازپام یکی از داروهای دسته بنزودیازپین هاست . گزارشات اولیه از درمان اختلالات وحشت با این دارو بسیار امیدبخش بود و برای مدتی شور و هیجان زیادی در مورد کلونازپام وجود داشت در اغاز روانپزشکان معتقد بودند که کلونازپام نسبت به یک داروی دارای تاثیر کوتاه مدت مثل زاناکس کمتر اعتیاد آور است . با توجه به اینکه شروع تاثیرگذاری کلونازپام تدریجی و کند است احتمال تغییر حال بیمار به محض مصرف این دارو کمتر می باشد و از آنجایی که دفع این دارو از خون خیلی دیر اتفاق می افتد در صورت کاهش سطح آن در خون احتمال بروز احساس اضطراب و نیاز مبرم به دارو کمتر می باشد . و به همین دلیل کنار گذاشتن کلونازپام نسبت به داروهای دیگر آسان تر است و چون پس از قطع مصرف اثر آن دیر از بدن خارج می شود عوارض ناشی از قطع این دارو مثل اضطراب و بی خوابی نیز قابل تحمل تر می باشد .
گرچه در ابتدا امید زیادی به کلونازپام وجود داشت اما در حال حاضر تحقیقات بالینی خلاف این نظریه را ثابت کرده است این انتقاد که داروهای آرام بخش خفیف فقط علائم بیماری را پنهان می کنند تا حدی درست به نظر می رسد و علائم اضطراب نیز پس از قطع مصرف دارو با شدت بیشتری بر می گردد . به علاوه تعدادی از پزشکان از دشواری کنار گذاشتن این دارو برای تعدادی از بیماران خبر داده اند .
عوارض جانبی کلونازپام
شایع ترین اثرات جانبی کلونازپام شامل موارد زیر می باشد :
خواب آلودگی
بیحالی
هیپوتونی
اختلالات رفتاری بخصوص در بچهها شامل حالت تحریکپذیری و بیقراری
یبوست یا اسهال
گاستریت و آبریزش بینی
مصرف زیاد این قرص میتواند باعث فشار و حملات قلبی شود و همینطور باعث فراموشی و یک حالت بیداری و در عین حال بیهوشی می شود .برای اطلاعات بیشتر در مورد داروهایی مانند کلونازپام ، لوکستین و ... در کانال تلگرام اختلالات روان شناختی عضو شوید . یا با مشاوره تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
» تفاوت استرس و اضطراب
» اختلال اضطراب فراگیر و علائم آن
» درمان اضطراب
» اضطراب جدایی در کودکان
» خودتان اضطرابتان را کنترل کنید
» فلوکستین و درمان افسردگی
پاسخ مشاور:
سلام .
بله کلونازپام از گروه بنزودیازپین ها محسوب می شود و برای درمان پانیک نیز کاربرد دارد .
پاسخ مشاور:
سلام .
خیلی ممنون از حسن توجه شما
پاسخ مشاور:
سلام .
بله از عوارض کلونازپام می توان به خواب آلودگی ، بی حالی ، بی قراری می شود بهتر است به پزشک مراجعه کنید .
پاسخ مشاور: ممکن است شما دچار بیخوابی ناشی از این قرص شده باشید حتما با پزشک خود مشورت کنید .
پاسخ مشاور: سر خود نباید این داورها را مصرف کنید عوارض جانبی در مقاله بیان شده است و اگر مشکلی دارید باید به پزشک معتبر مراجعه کنید .
پاسخ مشاور: تا حدودی موجب وابستگی می شود ولی اگر تحت نظر دکتر مصرف می کنند جای نگرانی ندارد .
پاسخ مشاور: این دارو را سر خود مصرف نکنید .
پاسخ مشاور: اگر هر مشکلی در خوابتون دارید نباید سر خود اقدام به درمان کنید این قرص ها خواب آور هستند ولی خواب آور بودن از عوارض جانبی است نه مصرف اصلی و ممکن است مشکل شما را تشدید کند پس بهتر است حتما به پزشک مراجعه کنید .
پاسخ مشاور: هیچ وقت نباید این قزص ها رو سر خود مصرف کنید .
پاسخ مشاور: سلام . بسته به شرایطتتون داره و احتمالا مصرف این قرص قطع میشه ولی حتما باید با پزشکتون مشورت کنید تا اگر لازم بود بهتون جایگزین معرفی کنند .
پاسخ مشاور:
سلام .در مورد فلکستین مقاله جداگانه ای روی سایت هست . مقاله فلوکستین و درمان افسردگی را می توانید مطالعه کنید .
پاسخ مشاور: بله خواب زیاد یکی از عوارض جانبی این قرص است.
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |