روش های برقراری ارتباط مثبت و قوی با فرزندان
همانطور که همه می دانیم نقش خانواده در بروز اختلالات رفتاری کودکان کاملا آشکار است و این خانواده است که سلامت روانی یا اختلالات را کودک به وجود می آورد . برای اینکه به عنوان پدر و مادر بتوانید فرزندانی سالم تربیت کنید و به عبارتی یک فرزندپروری موفق داشته باشید نیاز دارید که بتوانید رابطه ای اصولی ، صحیح ، مثبت و سازنده با فرزندتان برقرار کنید هم چنین موفقیت در موقعیت های شغلی و اجتماعی نیازمند برقراری ارتباط قوی است و تا این ارتباط صحیح وجود نداشته باشد اطلاعات به طور صحیح رد و بدل نمی شوند و امکان به وجود آمدن اختلاف و نافرمانی بیشتر می شود . اگر می خواهید فرزندانتان از شما اطاعت کنند ، به دستوراتتان گوش دهند و ارزش های اخلاقی تان را بپذیرند باید به فکر تحکیم پل ارتباطی خود و فرزندانتان باشید . این پل راهی است که قوانین ، دستورات ، قوانین و ارزش ها را به فرزندانتان منتقل کنید . در این مقاله به بیان راه های ارتباطی برای برقراری ارتباط مثبت با فرزندان می پردازیم و مواردی را بیان می کنیم که به ارتباط سازنده بین شما و فرزندتان کمک می کند .
برای فرزند خود زمان بگذارید
شايد گذاشتن وقت و زمان برايی كودكان در زندگی پرمشغله امروز كاری سخت باشد ولی آن چه مهم است كيفيت اين زمان است و كميت آن چندان اهميت ندارد . از هر دقيقه ای نيز می توانید استفاده کنید تا با كودک حرف بزنید و به او توجه کنید . حتی 5 دقیقه را هم نباید از دست بدهید و به دنبال فرصت مناسب بگردید مهم این است که از همان 5 دقیقه به بهترین نحو ممکن برای در آغوش گرفتن کودک ، حرف زدن و وقت گذراندن با فرزندتان استفاده کنید .
فعاليت مشترک لذت بخشی را با فرزند خود انجام دهيد
كودكان خيلی دوست دارند كه با پدر و مادرشان كار و فعاليتی را به طور مشترک انجام دهند و این کار یکی از راه های مفید برای برقراری ارتباط مثبت والدین با فرزندان می باشد . زمان هايی را در هفته به فعاليتی اختصاص دهيد كه مورد علاقه كودک است و البته فراموش نكنيد كه نيازها و علائق كودكان بر اساس سن ، جنسيت و عوامل ديگر با هم متفاوت است. مانند پختن کیک ، رفتن به پارک یا استخر ، گوش دادن به موسیقی ، بازی و ...
با کودک حرف بزنید
باید از هر فرصتی برای حرف زدن با کودک استفاده کنید . مثل زمانی كه او سراغ شما می آيد تا سئوالی بپرسد یا زمانی كه با كودک تنها در منزل هستيد يا با هم برای گردش يا كاری بيرون رفته اید زمانی كه كودک با شما صحبت می كند ، بايد با علاقه به حرف هايش گوش دهيد و به احساسات و فكرهايش توجه كنيد.
احساسات خود را نشان بدهید
نشان دادن عواطف و احساسات مثبت باعث احساس اطمينان و پيوند امن با والدين می شود . نوازش كردن ، در آغوش گرفتن ، لمس كردن و بوسيدن كودک راه هايی برای نشان دادن احساسات است. البته هنگام نشان دادن احساسات بايد سن و شرايط كودک را در نظر بگيريد . فراموش نكنيد كه كودكان بيش از همه نيازمند توجه ، تحسين ، تعريف و احساسات مثبت هستند. پس هم به آنها بگوييد كه دوستشان داريد و به وجودشان افتخار می كنيد و هم در رفتار و عمل اين احساس را نشان دهيد مثل : دادن هديه مورد علاقه او در روز تولدش ، تلفنی كوتاه از محل كار و گفتن يک جمله زيبا به او.
کودک را تحسین و ترغیب کنید
تحسین کودک باعث بهبود ارتباط های والد – کودک و افزایش رفتارهای مثبت در کودک می شود . راه های مختلفی برای تعریف و تمجید از کودک وجود دارد که البته از کودکی به کودک دیگر متفاوت است که بسته به سن ، جنسیت و علایق کودک انتخاب شود . برای اطلاعات بیشتر در مورد فرزندپروری کودکان با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید و از کمک مشاوران روانشناسی فیلیا بهره مند شوید و در کانال تلگرام روانشناسی کودک و نوجوان عضو شوید .
» روش های فرزند پروری و تاثیرات آن بر کودک
» رابطه ترتیب تولد و شخصیت فرزندان
» اصول فرزندپروری
» روش های برقراری ارتباط مثبت و قوی با فرزندان
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |