جرئت مندی و ویژگی های افراد جرئت مند
انسان ها برای زندگی کردن در اجتماع نیاز به برقراری ارتباط دارند و این ارتباط نیازمند بلد بودن مهارت های ارتباطی است تا موثر واقع شود و بتواند به هدفی که از ان ارتباط دارد برسد . همه باید مهارت های ارتباط موثر را بلد باشند و از آنها استفاده کنند ، مهارت جرئت مندی نیز در دسته مهارت های زندگی بوده و یکی از مهارت های ارتباطی است که به ارتباط برقرار کردن درست در شما کمک می کند . منظور از جرأت مندی این است که بتوانید صادقانه و بدون ترس از قضاوت و دیدگاه دیگران نظرات خود را بیان کنید . در این مقاله به تعریف و ویژگی های جرئت مندی می پردازیم .
جرئت مندی چیست ؟
جرئت مندی یعنی فرد بدون ترس از قضاوت دیگران ابراز وجود کند به عبارت دیگر جرأت مندی یعنی ابراز عقیده ، احساسات و نظر خودتان به شیوه ای صریح ، مستقیم و با روشی مناسب . شما نمی گذارید کسی حقتان را پایمال کند و در عین حال حق کسی را نیز ضایع نمی کنید . فردی که همیشه بله می گوید از جرات مندی کافی بر خوردار نیست و از نه گفتن می ترسد . چنین فردی با بله گفتن های متوالی به افراد ، قادر به رسیدگی نیازهای اساسی زندگی خویش نیست و مدام در حال ارائه خدمات به دیگران است. اکثرا افرادی که جرئت مند نیستند همیشه نگران ضایع شدن حق خود هستند و بعد از مدتی روابط اجتماعی خود را محدود می کنند و این امر می تواند پیامدهای ناگواری برای فرد داشته باشد . جرأت مندی با پرخاشگری متفاوت است ؛ در پرخاشگری شما به حقوق دیگران تجاوز می کنید ، کنترل خشم ندارید و ممکن است با خشم ، داد و فریاد و ... همراه باشد ولی در جرأت مندی شما جلوی تجاور دیگران را با روشی منطقی و قاطع می گیرید .
ویژگی های افراد جرئت مند
افراد جرئت مند ویژگی های زیر را در خود دارند :
- آگاهی کامل از حقوق فردی و جمعی
- داشتن نگرش مثبت و سازنده نسبت به خود و دیگران
- احترام گذاشتن به حقوق خود و دیگران
- به رسمیت شناختن و اهمیت دادن به افکار ، عقاید و احساسات خود و دیگران
- آگاه بودن به اینکه رفتار جرئت مندانه بدان معنا نیست که من همواره برنده باشم ، بلکه بدان معناست که من موقعیت را به بهترین و کارآمدترین شکل ممکن اداره کنم
- ابزار احساسات و عقاید خود
- پذیرش مسئولیت اعمال و تصمیم های خود
- داشتن روابط سالم و صمیمانه با دیگران
- شنونده و پذیرا بودن
- اهمیت دادن به نیازهای خود
- برخورداری از اعتمادبه نفس بالا و خودپنداره مثبت
- متکيی نبودن به دیگران ، ضمن پاسخدهی به حمایت های دیگران
- تن صدای محکم و استوار
- تماس چشمی کافی در هنگام صحبت کردن
- داشتن وضعیت بدنی راسخ ، متعادل و راحت
- بیان افکار و احساسات خود با استفاده از ضمیر "من"
- استفاده از عباراتي که نشان دهنده همکاری با دیگران است مثل "من معتقدم" ، "من فکر ميکنم" ، "من احساس ميکنم" ، " نظر شما در این مورد چیست " ، " چگونه ما می توانیم این مسئله را حل کنیم ؟"
- عدم استفاده از کلمات مطلق مانند : باید ، حتماً ، الزاماً و ...
- ذکر مسائل مهم و ضروری و پرهیز از حاشیه روی افراطی
اگر می خواهید مهارت جرئت مندی خود را بالا ببرید با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا بهره مند شوید . هم چنین می توانید در کانال تلگرام مهارت های زندگی عضو شوید .
منبع : مهارت ارتباط مؤثر و روابط بین فردی ؛ نسرین امامی ، زینت السادات میرغفوریان
» مهارت های زندگی ؛ انواع و اهمیت آن
» مهارت های مدارا کردن با مشکلات
» آموزش مهارت جرات ورزی به نوجوانان
پاسخ مشاور: بله نه گفتن هم یک مهارت جرئت مندانه است .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |