تفاوت های رابطه دوستی پسر و دختر ها در نوجوانی

نوجوانی دوره مهمی در زندگی انسان است و نوجوانان سالم در توسعه جوامع نقش بزرگی دارند نوجوانی سن رفاقت و دوران دوستی ها است نوجوانان در این سن عاشق دوستی و رفاقت هستند . گاهی دوستی های افراطی در این دوران ایجاد می شود که باعث مشکلاتی برای خود فرد و خانواده می شود . دوستی در سن نوجوانی بیش تر سطحی است با این حال گاهی شدت دوستی و وابستگی به حدی است که نوجوان خانواده خود را رها می کند و حتی حاضر است برای دوست خود جانش را فدا کند . هم چنین ترس از تنهایی باعث می شود نوجوان خیلی به فکر ارتباط با گروه همسالان باشد و خیلی در این روابط درگیر باشد . یکی از کارکردهای مهم گروه ایجاد احساس ایمنی برای نوجوان در خارج از خانواده است . این احساس ایمنی به نوجوان امکان می دهد تا از نظر عاطفی از والدین مستقل شود .
در این مقاله به بررسی تفاوت های رابطه دوستی در پسرها و دختر ها در نوجوانی می پردازیم .
تفاوت های رابطه دوستی در پسرها و دختر ها در نوجوانی
تفاوت های جنسیتی در روابط دوستی در نوجوانی وجود دارد . دختر های نوجوان بیشتر در دوستی دنبال صمیمیت عاطفی هستند . دختر ها اغلب برای " صرفاً صحبت کردن " دور هم جمع می شوند و تعامل های آن ها خودافشاگری ( خودافشاگری شامل در میان گذاشتن عمیق ترین افکار و احساسات خود و صحبت های حمایت کننده از یکدیگر است ) هم چنین دخترها روی مسائل همگانی و کلی با یکدیگر صحبت می کنند . در حالی که پسر ها بیشتر برای انجام یک فعالیت مانند ورزش یا انجام بازی های رقابتی دور هم جمع می شوند . صحبت های پسر ها معمولاً روی دستاوردهای خود است و بیشتر با هم رقابت دارند ، در واقع پسرها بیشتر بر پیشرفت و مقام تمرکز دارند . پسر ها رابطه دوستی نزدیک تشکیل می دهند ولی کیفیت روابط دوستی آن ها متغیرتر از روابط دوستی دخترها است .

ضررهای رابطه دوستی در پسرها و دخترها در نوجوانی
با این که رابطه صمیمی در رابطه دوستی مفید است ولی معمولاً ضررهایی نیز دارد مثلاً در دختر ها در هنگامی که دوستان نوجوان روی افکار و احساسات عمیق خود تمرکز می کنند معمولاً به صورت مکرر راجع به مشکلات و احساسات منفی خود فکر می کنند که این مسئله باعث اضطراب و افسردگی آن ها می شود . در ضمن هنگامی که بین دوستان صمیمی تعارض هایی ایجاد می شوند ، به احتمال بیشتری یکی از آن ها از طریق پرخاشگری رابطه ای به دیگری صدمه می زند مثلاً با افشا کردن اطلاعات شخصی حساس برای افراد غریبه . به همین دلیل روابط هم جنس بسیار صمیمی دختر ها از روابط صمیمانه پسرها دوام کمتری دارد . برای مطالعه بیشتر در مورد تفاوت های رابطه دوستی در پسرها و دخترها در نوجوانی و ویژگی های پسر ها و دختر ها در کانال تلگرام روانشناسی کودک و نوجوان متعلق به سایت مشاوره خانواده فیلیا عضو شوید یا اگر در رابطه عاطفی مشکل دارید با مشاوره تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید و از کمک مشاوره روانشناسی فیلیا بهره مند شوید .
منبع : روانشناسی رشد تالیف لورا برک ، ترجمه یحیی سید محمدی

نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |