اسکیزوفرنی در کودکان
اسکیزوفرنی یا روان گسیختگی یک اختلال روانی شایع است که از ویژگیهای بارز آن فقدان توانایی در اندیشیدن ، عاطفه ضعیف ، انجام رفتارهای نامعقول و ناتوانی در درک واقعیت است . فرد مبتلا ممکن است مبتلا به هذیان ، توهمات بینایی و شنوایی و آشفتگی فکری و کلامی باشند و ترکیبی از ژنتیک و عوامل زیستمحیطی در پیشرفت اسکیزوفرنی نقش دارند . با وجود اینکه این اختلال شیوع کمی داشته ولی دارای شدت علائم زیادی است ، به همین منظور برای آشنایی بیشتر در ادامه به اسکیزوفرنی دوران کودکی و علائم آن می پردازیم .
اسکیزوفرنی در کودکان
اسکیزوفرنی در کودکان نادر و اکثرا بسیاری از عقب ماندگی های کودکان به غلط اسکیزفورنی کودکی تشخیص داده می شود . اصولا در کودکان پسیکوزها نادرند و حتی تا قبل از جنگ جهانی دوم منکر وجود آن می شدند ولی بعدها متوجه شدند که کودکان به خصوص نوجوانان نیز به سایکوز مبتلا می شوند و شروع اسکیزوفرنی در اغلب اوقات از نوجوانی است . شروع اسکیزوفرنی در کودکان بسیار کند و تدریجی است و اغلب برای والدین و معلمان قابل درک نیست . پیشرفت این بیماری غالبا بحرانی است و علائم بیماری در کودک بعد از هر ناراحتی جسمی ، عاطفی و هیجانی شدیدتر شده و ناراحتی فرد به اوج خود می رسد .
علائم اسکیزوفرنی در کودکان
علائم اسکیزوفرنی در کودکان هر چه سن شان بیشتر شود به علائم اسکیزوفرنی بزرگسالان نزدیک تر است . علائم شیزوفرنی در کودکان بعد از یک بیماری عمومی ، عمل جراحی ، از دست دادن فرد مورد علاقه ، شوک های شدید ، آتش سوزی و تصادف شروع شده و کودک به هیچ وجه به حال اولیه خود برگشت نمی کند .
کودکان کوچک به علت عدم رشد گفتار ، عدم رشد هوش و تجربیات زندگی نمی توانند علائمی مانند بزرگسالان نشان دهند ؛ علائم اسکیزوفرنی در کودکان اکثرا به شکل اختلال رفتاری ظاهر می شود و شامل موارد زیر می باشد :
- گوشه گیری و انزوا طلبی و کاهش فعالیت های جسمی
- عصبانیت و تحریک پذیری به خصوص اگر از گوشه گیری کودک ممانعت شود . کودک مبتلا به اسکیزوفرنی به تغییرات محیط سازگارتر از کودکان اوتیسم است .
- کاهش یا ازبین رفتن علاقه به اطرافیان ، بازی ، درس و لوازم مورد علاقه
- بازگشت رفتار و عادات به دوران گذشته مراحل رشد
- حساسیت عجیب در بازی نسبت به اسباب بازی و حتی اشخاص و مسائل مختلفی که قبلا کودک را ناراحت نمی کرد
- رفتار و ادا و اطوارهای عجیب و غریب مانند حرکات یکنواخت سر و بدن ، کوبیدن خود به دیوار ، گیجی و بهت نسبت به خود و اطرافیان
- خیالبافی یا رویا در بیداری و رفتارهای خودکاوانه توام با توهمات ، گسسته گویی و ترس و بدبینی
این علائم بعد از مدتی باعث اختلال در تمرکز حواس ، عدم یادگیری صحیح و کاهش نتایج فعالیت ها شده و در نتیجه به عقب ماندگی کاذب و یا ثانوی تحصیلی ، بی اعتنایی عاطفی ، اختلال در فکر و تفکر منجر می شود .
گوشه گیری ، خیال پردازی همراه با بیقراری ، ناآرامی ، اضطراب بیجا ، اختلال در خواب و اختلال گوارشی از مشخصات این بیماری است .
پاسخ مشاور: سلام . برای درمان اسکیزوفرنی باید به روانپزشک و روانشناس مراجعه کرد .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |