آتش افروزی بیمارگون و ویژگی های آن

جنون آتش افروزی یا آتش افروزی بیمارگون یکی از اختلالات روانی است که در دسته اختلالات اخلالگر ، کنترل تکانه و سلوک قرار می گیرد و در آن فرد به طور عمدی آتش برپا می کند . این بیماری در مردان خیلی بیشتر از زنان وجود دارد و در واقع مردها 8 برابر زن ها اقدام به این کار می کنند . مخصوصاً مردهایی که مهارت های اجتماعی ضعیفی داشته و مشکلات یادگیری دارند . افرادی که آتش افروزی می کنند امکان دارد مشکلات روانی مانند اختلال شخصیت ضداجتماعی ، اختلال مصرف مواد مخدر و قماربازی هم داشته باشند . شیوع و آمار این بیماری در جامعه در دسترس نیست ولی طبق برخی از مطالعات 1.13 درصد در جامعه این بیماری را دارند . در این مقاله به بررسی موضوع آتش افروزی بیمارگون و ویژگی های آن می پردازیم .
آتش افروزی بیمارگون چیست؟
جنون آتش افروزی عبارت است از برپا کردن حریق به صورت مکرر ، عمدی و هدفمند . این افراد قبل از برپا کردن آتش احساس تنش می کنند و شیفتگی یا علاقه یا کنجکاوی در مورد آتش و مجذوبیت به آتش و فعالیت ها و تجهیزات مرتبط با آتش نشانی دارند و در هنگام تماس با آتش و فعالیت های آتش احساس لذت ، رضایت یا آرامش می کنند یا هنگام مشاهده حریق یا شرکت در نتیجه پیامدهای آن .

ویژگی های آتش افروزی بیمارگون
در زیر برخی از نشانه ها و علائم جنون آتش افروزی بیان می شود :
- ویژگی اصلی آتش افروزی بیمارگون انجام آتش افروزی عمدی و هدفمند است .
- افراد مبتلا به این اختلال قبل از افروختن آتش احساس تنش و استرس زیادی می کنند و همین که آتش را برپا کردند احساس آرامش می کنند .
- این افراد شیفتگی و علاقه زیادی به آتش و فعالیت های مربوط به آن دارند .
- افراد مبتلا به این بیماری اغلب تماشاگران مرتب آتش سوزی ها در محله خود هستند و ممکن است آژیرهای کاذب راه بیندازند و از موسسات ، تجهیزات و پرسنل مرتبط با آتش لذت می برند
- امکان دارد این افراد زمانی را در آتش نشانی محلی بگذرانند آتش افروزی کنند تا به آتش نشانی بپیوندند یا حتی مامور آتش نشانی شوند .
- افراد مبتلا به این اختلال از آتش افروزی ، تماشاکردن تاثیرات آن یا مشارکت در عواقب بعدی آن لذت می برند و احساس خشنودی یا تسکین می کنند .
- آتش افروزی برای نفع مالی ، برای مخفی کردن عمل تبهکارانه یا ابراز خشم یا انتقام نیست هم چنین فرد دچار توهم و هذیان نیست .
برای اطلاعات بیشتر در مورد دیگر مشکلات روحی و روانی مانند اسکیزوفرنی ، افسردگی ، استرس ، اضطراب ، مشکلات شخصیت و ... در کانال تلگرام اختلالات روان شناختی و مهارت های زندگی متعلق به سایت مشاوره خانواده فیلیا عضو شوید . یا اگر با مشکل آتش افروزی روبه رو هستید و تمایل به درمان دارید و در پی درمان مشکلات روحی خود مانند مشکلات زناشویی ، اعتیاد ، طلاق ، مشکلات با فرزندان ، مشکلات عاطفی ، مشکلات جنسی ، نازایی و ... هستید با مشاوره تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
منابع :
خلاصه روانپزشکی کاپلان و سادوک ، ترجمه فرزین رضاعی
راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی ، ترجمه یحیی سیدمحمدی

» علائم اختلال سلوک
» علل اختلال سلوک
» اختلال شخصیت ضد اجتماعی
» انواع اختلالات مرتبط با مواد مخدر و اعتیادآور
» اعتیاد به مواد مخدر چیست
» علل بروز اعتیاد
» اعتیاد به هروئین
» اعتیاد به حشیش
» اعتیاد به کوکائین
» اعتیاد به مواد توهم زا
» اعتیاد به مواد استنشاقی
» اعتیاد به تنباکو
» اعتیاد به مواد افیونی
» اعتیاد به فن سیکلیدین PCP
» اعتیاد به مواد نیروزا
» اعتیادآور بودن یا نبودن داروهای اعصاب و روان
» اعتیاد به داروهای آرام بخش ، خواب آور یا ضد اضطراب
» اعتیاد به الکل
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |