عوامل موثر در سلامت روانی میانسالی
میانسالی دوره گذر از جوانی به پیری است . در طول دوره میانسالی آمیزه ای از توانمندی ها و تجربیات به تغییراتی در برخی صفات و شخصیت فرد منجر می شود و افراد به دنبال معنادار کردن زندگی هستند و در اواخر میانسالی افراد به گذشته برمی گردند و به دنبال این هستند ثمره ای از زندگی خود برداشت کنند . خودناباوری و استرس در طول دوره میانسالی باعث ایجاد بحران میانسالی می شود که بر سلامت روانی و خودباوری و امید به زندگی افراد در این دوره از زندگی تاثیر زیادی می گذارد . در این مقاله به بررسی عوامل موثر بر سلامت روانی در میانسالی می پردازیم .
احساس کنترل و تعهد در قبال زندگی
افراد میانسالی که می گویند احساس کنترل زیادی بر رویدادهای جنبه های گوناگون زندگی خود دارند از سلامتی گرفته تا خانواده و کار ، سلامت روانی مطلوب تری دارند . احساس کنترل ، احساس کارایی را تقویت می کند و به فرد کمک می کند در در صورت رو به رو شدن با مشکلات سلامتی ، خانوادگی و شغلی نگرش مثبت خود را حفظ کنند . احساس تعهد در قبال زندگی ، تعهد در قبال هدف ها و دنبال کردن آنها سلامت روانی و رضایت از زندگی را افزایش می دهد . هر چه افراد ، بیشتر در یک فعالیت سخت و معنی دار جذب شوند و حس خوبی از این هدف خود داشته باشند احساس رضایت بیشتری خواهند داشت . استقامت و فعالیت در مهارت های پیچیده امکان رشد را فراهم می آورد و این ویژگی در میانسالی کاملا پرورش می یابد .
روابط اجتماعی مثبت
تشکیل دادن روابط اجتماعی خشنود کننده با سلامت روانی میانسالی ارتباط زیادی دارد . رابطه خوب با یک مشاور در اوایل بزرگسالی که به رشد فردی و شغلی فرد کمک کند و روابط مطلوب با همسالان از جمله پیش بین های خوب برای سلامت روانی در سنین 40 تا 60 سالگی هستند .
زندگی زناشویی خوب
گرچه روابط دوستی و روابط مثبت با همکاران اهمیت دارد ولی رضایت زناشویی تا حد زیادی سلامت روانی را تقویت می کند . زندگی زناشویی رضایت بخش باعث بالا رفتن سلامت روانی در بزرگسالی و میانسالی است . تحقیقات انجام شده نشان می دهد که زندگی زناشویی رفتار افراد را طوری تغییر می دهد که حال و روز بهتری پیدا می کنند . زن و شوهر ها سلامتی یکدیگر را زیر نظر دارند و از هم مراقبت می کنند ، آنها از افراد مجرد درآمد بیشتری دارند و درآمد با سلامت روانی ارتباط دارد .
تسلط بر نقش های متعدد
موفقیت در انجام دادن نقش های متعدد با سلامت روانی ارتباط دارد . زنانی که چند نقش همسری ، مادری ، شغلی و مراقبت از واتلدین را برعهده دارند و به خوبی از پس آنها بر می آیند احساس رضایت بیشتری دارند .
سلامتی و ورزش
سلامتی بر انرژی و علاقه به زندگی تاثیر می گذارد ، بزرگسالان در هر سنی که سلامت خود را خوب تا عالی ارزیابی کنند در مورد شرایط زندگی نیز بیشتر احساس رضایت خواهند کرد . ورزش با کم کردن از احساس آسیب پذیری در برابر بیماری که با بالا رفتن سن افزایش می یابد منافع روان شناختی زیادی را به همراه می آورد . ترس از بیماری و ناتوانی یکی از قوی ترین عوامل مشارکت کننده در سلامت روانی نامناسب و کم در میانسالی هستند .
برای مشاوره حفظ سلامت روانی در میانسالی با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا بهره مند شوید . هم چنین می توانید در کانال تلگرام روان شناسی جنسی ، زوج و خانواده عضو شوید .
» میل جنسی در میانسالی
» عوامل سلامت روانی در میانسالی
» رابطه دوستی در میانسالی
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |