بحران میانسالی
میانسالی بخشی از زندگی است که بین سن 40 تا 60 سالگی قرار دارد و افراد در این سن دچار تغییرات زیادی می شوند ، این تغییرات در برخی افراد شدید به چشم می خورد که به بحران میانسالی معروف است و تا حدودی سلامت روان میانسالی را به خطر می اندازند . تغییرات خلقی ، جسمی و روانی زیاد در این دوران اتفاق می افتد به عنوان مثال فرد به حالت برون گرا و اجتماعی به فردی درون گرا وتبدیل شده و به سمت مذهب و معنویات گرایش پیدا می کنند . دلیلی که برای بحران میانسالی عنوان می شود این است که در این مرحله افراد انتخاب ها و تصمیم های گذشته خود را بررسی می کنند و اگر از این تصمیم ها راضی نباشند دچار آشفتگی می شوند . در این مقاله به بحران میانسالی و علل به وجود آمدن آن می پردازیم .
بحران میانسالی
میانسالی یکی از دوره های تحول در زندگی افراد است که معمولا در دهه چهارم زندگی شروع می شود و میانسالی دوره بازنگری ، ارزیابی مجدد گذشته ، بازنگری آینده ، پدید آورندگی ، ارزشیابی رفتارها و بازنگری آنها است . میانسالی زمان پذیرفتن مسولیت پرورش فرزندان ، زمان کاهش نیروی جسمی و سلامت ، رکود حرفه ای همراه با ناامیدی ، ملامت ، یاس ، هیجان های وابسته به جدایی فرزندان ، مرگ یکی از والدین و کاهش هیجان های زندگی زناشویی است . یونگ می گوید که انسان ها پس از اینکه زندگی شغلی ، خانوادگی و اجتماعی تثبیت شده ای پیدا کردند ممکن است دچار احساس بی معنا بودن زندگی یا از دست رفتن امید زندگی شوند ، او این فرآیند را بحران میانسالی می نامد . بحران میانسالی به منزله گذرگاهی به سمت سلامت و بهزیستی روانی و جسمی یا به سمت خلا و ناسازگاری است .
علل به وجود اورنده بحران میانسالی
دلیل اصلی شکل گیری بحران میانسالی ارزیابی فرایند زندگی تاکنون و مقایسه آن با استانداردهای شخصی ، اجتماعی ، دینی و ناهمخوانی آنها با یکدیگراست :
- ارزیابی هویت شخصی بر اساس ارز های شخصی ، اهداف و فلسفه زندگی و اصول اخلاقی
- ارزیابی نقش ها و مسولیت ها
- ارزیابی روابط بین فردی
- ارزیابی ارتباط با خداوند
افراد در دوران میانسالی و در مرحله میانی زندگی آنچه تا کنون در زمینه های مختلف در نیمه اول زندگی خود به دست آورده اند را ارزیابی و بازنگری کرده و دستاوردهای خود را با معیارها و ملاک های موفقیتی مقایسه می کنند که برای خود در نظر گرفته بودند ، اگر این مقایسه رضایت بخش باشد فرد احساس آسودگی خاطر و رضایت کرده و اگر نا امید کننده باشد فرد دچار احساس یاس و درماندگی می شود . هر چه فرد در دوران میانسالی به خود آرمانی و مورد انتظارش شباهت بیشتری داشته باشد احساس رضایت در او بیشتر می شود . سازه های شخصیتی کارامد و نگاه به قابلیت های فردی ، نگاه کردن به دستاوردهای زندگی و دوره میانسالی در گذر موفق از بحران میانسالی کمک کننده می باشد .
برای اطلاعات بیشتر در مورد دوره میانسالی ، مشکلات دوره میانسالی ، میل جنسی در میانسالی و دیگر بحران های این دوره با مشاوره تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا بهره مند شوید . هم چنین می توانید در کانال تلگرام روان شناسی جنسی ، زوج و خانواده متعلق به سایت مشاوره خانواده فیلیا عضو شوید .
» میل جنسی در میانسالی
» عوامل سلامت روانی در میانسالی
» رابطه دوستی در میانسالی
» عوامل موثر در سلامت روانی میانسالی
پاسخ مشاور:
از سن 40 سالگی به بعد به وجود می آید .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |