سپردن نوزاد به مهد کودک
با توجه به مسائلی که جامعه امروزی برای افراد به وجود آورده است برای والدینی که شاغل هستند مهد کودک راهی برای پرداختن به مسولیت کار و فرزندپروری است . سپردن کودکان به مهد کودک همواره مزایا و معایبی دارد اینکه کودکان بعد از 3 سالگی به مهد سپرده شوند اگر مهد کودک استاندارد و درستی انتخاب شود مشکلی به وجود نمی آید بلکه مفید هم هست ولی گذاشتن نوزاد در مهد کودک امکان دارد عواقبی برای نوزاد داشته باشد . تحقیقات نشان داده اند که سپردن نوزاد به مهد کودک به صورت تمام وقت امکان دارد مشکلاتی برای نوزاد به وجود بیاورد . در این مقاله به جوانب مختلف و ضررات مهد کودک در نوزادی می پردازیم .
کیفیت دلبستگی
در تحقیقاتی که درباره ارتباط بین مهد کودک و کیفیت دلبستگی انجام شده است نشان داده اند میزان نا ایمنی دلبستگی در نوزادان مهد کودکی مقداری بیشتر از نوزادان غیر مهد کودکی است . رابطه بین مهد کودک و سلامت هیجانی به خانواده و تجربیات مهد کودک بستگی دارد .
شرایط خانواده
شرایط خانواده بر ایمنی دلبستگی تاثیر دارد . برای بسیاری از مادران فشارهای ناشی از شاغل بودن و مادری کردن استرس زاست و ممکن است با دلسوزی کمتری به بچه های خود رسیدگی کنند و با این کار ایمنی بچه ها را به مخاطره می اندازند و والدین شاغل دیگر احتمالا برای استقلال نوزادان خود ارزش قائل هستند و آن را ترغیب می کنند با اینکه بچه هایی آنها به این علت از موقعیت غریب نمی ترسند که به جدایی از والدین خود عادت کرده اند در این موارد دوری جویی می تواند بیانگر استقلال سالم باشد نه ایمنی .
کیفیت و مدت مهد کودک
والدین باید تلاش کنند مهد کوک های مناسبی را برای فرزندانشان انتخاب کنند . دوره های طولانی که در مهد کودک های نامناسب سپری می شوند ممکن است در میزان بالاتر دلبستگی ناایمن دخالت داشته باشند . در تحقیق بزرگی که در ایالات متحده امریکا انجام شد مشخص شد که مهد کودک به تنهایی در ناایمنی دلبستگی دخالت ندارد اما اگر بچه ها در معرض ترکیبی از عوامل مخاطره آمیز قرار بگیرند مانند مراقبت بدون محبت پدر و مادر در خانه ، مراقبت بدون عطوفت در مهد کودک ، ساعت های طولانی در مهد بودن و رفتن به بیش از یک مهد کودک میزان ناایمنی را افزایش می دهد . کودکانی که در 4 تا 5/4 سالگی بیش از 30 ساعت در هفته در مهد کودک بوده اند در سنین بالاتر مشکلات رفتاری بیشتری به خصوص پرخاشگری و سرپیچی نشان دادند .
در مجموع پژوهش ها حاکی از آن است که برخی نوباوگان ممکن است به خاطر مهد کودک نامناسب ، ساعات طولانی در مهد کودک بودن و فشار هایی که مادر آنها از شغل تمام وقت و مادری کردن تجربه می کند در معرض خطر دلبشتگی نا ایمن و مشکلات سازگاری قرار داشته باشند . در صورتی که درامد خانواده محدود باشد و یا مادرانی که دوست دارند کار کنند و مجبور می شوند در خانه بمانند به ایمنی هیجانی کودکان کمکی نمی شود .
افزایش دادن امکانات دسترسی به مهد کودک خوب ، فراهم کردن مرخصی برای والدنی تا بتوانند ساعت اقامت فرزندان خود را در مهد کودک کم کنند و آموزش دادن نقش مهم مراقبت دلسوزانه و کیفیت مهد کودک در رشد هیجانی اولیه به والدین بسیار مفید واقع می شود .
برای مشاوره سپردن نوزاد به مهد کودک با مشاوران تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا بهره مند شوید . هم چنین می توانید در کانال تلگرام روان شناسی کودک عضو شوید .
» مراحل دلبستگی در کودکان
» سبک های دلبستگی در کودکان
» دلبستگی ایمن و عوامل موثر بر آن
پاسخ مشاور:
سلام مقاله ویژگی های مهد کودک خوب و استاندارد را مطالعه نمایید .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |