اختلال ارگاسم در زنان و علائم آن
اختلال ارگاسمی در زن طبق تعریف ناتوانی مستمر یا عود کننده زن برای دستابی به ارگاسم است که با فقدان یا تاخیر ارگاسم بعد از مرحله تحریک جنسی طبیعی مشخص می شود . هم چنین این اختلال ارگاسمی در طی خودارضایی نیز رخ می دهد . زنان از دو طریق به ارگاسم می رسند : ارگاسم از طریق تحریک کلیتوریس و ارگاسم از طریق تحریک و دخول واژن . بیشتر زنان از طریق تحریک کلیتوریس به ارگاسم می رسند و تعداد کمی از طریق رابطه جنسی از طریق دخول آلت به واژن به ارگاسم می رسند . مطالعات نشان می دهد ارگاسم ناشی از تحریک کلیتوریس و ارگاسم از طریق تحریک واژن یا دخول واژن برابر است . برخی از زنان بیان می کنند که در ارگاسم ناشی از رابطه جنسی احساس رضایت خاصی وجود دارد . برخی دانشمندان احساس رضایت را به احساس روانی صمیمیت و نزدیکی نسبت می دهند که هنگام رابطه جنسی حاصل می شود . ولی برخی معتقدند که ارگاسم ناشی از مقاربت از لحاظ فیزیولوژی یک تجربه متفاوت است . بسیاری از زنان ضمن رابطه جنسی با ترکیبی از تحریک دستی کلیتوریس و تحریک واژن با آلت مرد به ارگاسم می رسند . در این مقاله به بررسی موضوع اختلال ارگاسم در زنان و علائم آن می پردازیم .
علائم اختلال ارگاسمی در زن
اختلال ارگاسمی در زنان با مشکل تجربه ارگاسم یا کاهش زیاد در شدت احساسات ارگاسمی مشخص می شود . زنان تنوع زیادی را در نوع و شدت تحریک ارگاسم نشان می دهند . هم چنین توصیف های ذهنی ارگاسم بسیار متفاوت است . یعنی ارگاسم به شیوه های بسیار متفاوت هم در بین زنان و هم در فرصت های مختلف در زنی یکسان تجربه می شود . تعدادی از زنان برای رسیدن به ارگاسم به تحریک کلیتوریس نیاز دارند و بخش نسبتاً کمی از زنان می گویند همیشه هنگام رابطه جنسی آلتی –واژنی به ارگاسم می رسند . بنابراین تجربه ارگاسم از طریق کلیتوریس اما نه هنگام برقراری رابطه جنسی باعث تشخیص اختلال ارگاسم در زنان نمی شود .
اختلال ارگاسمی در زنان در سراسر عمر یا اختلال ارگاسم دایمی زمانی که زن هیچگاه و با هیچ نوع تحریکی به ارگاسم دست نیافته است . زنی که اختلال ارگاسمی اکتسابی دارد چه از طریق خواب یا خودارضایی حداقل یک بار ارگاسم را تجربه کرده است . در واقع در اختلال ارگاسم اکتسابی فرد بعد از یک دوره عملکرد طبیعی دچار ناتوانی در رسیدن به ارگاسم می شود . اختلال ارگاسم فراگیر در تمام موقعیت ها فرد داراری این مشکل است و به موقعیت خاصی یا معشوق خاصی بستگی ندارد . هم چنین در اختلال ارگاسمی نوع موقعیتی زن فقط در رابطه با انواع خاصی از تحریک ، موقعیت ها یا معشوق خاصی مثلاً فقط با همسر دچار این مشکل است . مطالعات نشان می دهد فقط 5 درصد زنان ازدواج کرده بالای 35 سال هرگز به ارگاسم نرسیده اند . بروز ارگاسم با بالا رفتن سن بیشتر می شود . کینزی ( روانشناس ) بیان می کند نخستین ارگاسم در 50 درصد زن ها در دوره نوجوانی و در نتیجه خودارضایی یا نوازش تناسلی با یک شریک جنسی روی می دهد . بقیه زنان در سن بالاتر ارگاسم را تجربه می کنند . اختلال ارگاسمی سراسر عمر یا اختلال ارگاسم دایمی در بین زن هایی که ازدواج نکرده اند شایع تر است . استعداد رسیدن به ارگاسم در زنان در سن بالای 35 سال افزایش می یابد و این امر به کاهش بازدارنده های روانی ، افزایش تجربه جنسی و یا هر دو نسبت داده شده است .
تشخیص و شیوع اختلال ارگاسمی در زن
برای تشخیص اختلال ارگاسم در زن باید زن در تمام فرصت ها تقریباً در 75 تا 100 درصد فعالیت جنسی مشکل ارگاسم دارد و این علائم را باید حداقل برای 6 ماه داشته باشد . شیوع اختلال ارگاسم در زنان بسیار متفاوت است و بسته به عوامل متعدد مانند سن ، فرهنگ ، مدت و شدت نشانه ها از 10 درصد تا 42 درصد است با این حال این براوردها وجود ناراحتی را به حساب نمی آورند . فقط بخشی از زنانی که مشکلات ارگاسم دارند از ناراحتی شکایت می کنند . تنوع موجود در نحوه ای که نشانه ها ارزیابی می شوند مانند مدت نشانه ها و مدت یادآوری نیز بر میزان شیوع تاثیر دارد . تقریباً 10 درصد زنان اصلاً ارگاسم را در طول عمر خود تجربه نمی کنند .
برای اطلاعات بیشتر در مورد انواع مشکلات جنسی در مردان و زنان مانند مشکل ارگاسم ، میل جنسی ، مشکل نعوظ در کانال تلگرام روان شناسی جنسی ، زوج و خانواده متعلق به سایت مشاوره خانواده فیلیا عضو شوید . یا اگر مشکل ارگاسم دارید یا در مورد دیگر زمینه های روانشناسی مانند ازدواج ، طلاق ، ازدواج مجدد ، اعتیاد ، دوستی دختر و پسر ، مشکلات عاطفی ، بیماری های روانی مانند اضطراب ، افسردگی ، وسواس ، مشکلات شخصیت ، شب ادراری در کودکان ، ناخن جویدن ، لکنت زبان و ... سوال دارید با مشاوره تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
منابع :
راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی ، یحیی سیدمحمدی
خلاصه روانپزشکی کاپلان و سادوک ، ترجمه فرزین رضاعی ، 2007
» زودانزالی در مردان
» تاخیر انزال و ویژگی های آن
» درمان اختلال نعوظ در مردان
» اختلال نعوظ چیست
» واژینیسم چیست
» علل واژینیسم در زنان
» میل جنسی در مردان و زنان
» میل جنسی در میانسالی
» میل جنسی چیست
» افزایش میل جنسی در زنان
» راههای کاهش میل جنسی
» علت کم شدن میل جنسی
» ارگاسم در مردان و زنان
» ارگاسم دروغین در زنان
» تحریک جنسی در مردان و زنان
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |