جنون دزدی و ویژگی های آن

جنون دزدی یا دزدی بیمارگون یکی از اختلالات روانی است که در دسته اختلالات اخلالگر ، کنترل تکانه و سلوک قرار می گیرد . هر فردی زمانی که احساس کند احتمال دستگیری وجود دارد دزدی نمی کند اما افراد مبتلا به جنون دزدی همیشه به احتمال گرفتار شدن خود فکر نمی کنند و اگر فکر کنند احتمال دستگیری وجود دارد دوباره هم دزدی می کنند . هم چنین حتی اگر دستگیری های زیاد و مکرر باعث رنج و تحقیر آن ها شود . این افراد ممکن است پس از انجام دزدی دچار اضطراب یا گناه شوند ، ولی احساس خشم یا انتقام نمی کنند . افراد مبتلا به دزدی بیمارگون معمولاً سعی می کنند در برابر دزدی مقاومت کنند و می دانند که این عمل خطا و بی معنی است . فرد اغلب می ترسد دستگیر شود . اغلب جنون دزدی در نوجوانی شروع می شود ، با این حال ممکن است این اختلال در کودکی ، نوجوانی یا بزرگسالی یا حتی در اواخر بزرگسالی شروع شود .
در این مقاله به بررسی موضوع جنون دزدی و ویژگی های آن می پردازیم .
جنون دزدی چیست ؟
دزدی بیمارگون یکی از اختلالات روانی است که در طبقه اختلالات کنترل تکانه قرار می گیرد . جنون دزدی از ریشه یونانی کلپتو ومانیا به معنی ناتوانی در برابر وسوسه ها و تحریکات درونی گرفته شده است . اختلال جنون دزدی نوعی از بیماری روانی است که در آن بیمار نمی تواند جلوی دزدی کردن خود را بگیرد و تمایل شدید به دزدی اموال دیگران دارد . ویژگی اصلی جنون دزدی ناتوای فرد برای مقاومت در برابر وسوسه دزدی است که فرد نیاز به آن وسایل ندارد یا آن وسایل ارزش مادی خاصی ندارند . اشیاء دزدیده شده اغلب دور انداخته می شوند و یا به طور پنهانی برگردانده می شوند و یا در خفا پنهان و نگهداری می شوند .

ویژگی های دزدی بیمارگون
در زیر برخی از نشانه ها و علائم جنون دزدی بیان می شود :
- ویژگی اصلی دزدی بیمارگون ناتوانی در مقاومت در برابر عمل دزدی بیمارگون کالاها است .
- کالاهایی که فرد می دزدد برای استفاده شخصی یا به خاطر ارزش مالی آن ها مورد نیاز نیستند .
- در دزدی بیمارگون مانند جنون آتش افروزی شخص قبل از انجام عمل دزدی احساس تنش می کند ولی پس از انجام عمل احساس رضایت و کاهش تنش می کند و ممکن است با احساس گناه ، پشیمانی و یا افسردگی همراه باشد یا نباشد .
- دزدی در این افراد برای ابراز خشم یا انتقام نیست .
شیوع دزدی بیمارگون
دزدی بیمارگون در تقریباً 4 تا 24 درصد افرادی که به خاطر دزدی از فردشگاه دستگیر می شوند روی می دهد ، شیوع دزدی بیمارگون در کل جمعیت بسیار نادر است و تقریباً 3 درصد تا 7 درصد است هم چنین آمار و شیوع جنون دزدی در زنان 3 برابر مردان است . علت بیماری دزدی بیمارگون مشخص نیست . هم چنین بیماران مبتلا به دزدی بیمارگون معمولاً توانایی خرید وسایلی که می دزدند دارند و این افراد ممکن است بیماری هایی مانند پرخوری عصبی ، اختلالات شخصیت ، و اختلالات اضطراب داشته باشند . بسیاری از افراد مبتلا به جنون دزدی دارای علایم وسواسی جبری هستند مانند تمیز کردن ، شستن دست ها و مرتب کردن .
برای اطلاعات بیشتر در مورد دیگر مشکلات روحی و روانی و درمان آن ها و این که برخی رفتارهای غیرعادی افراد می تواند یک نوع بیماری باشد در کانال تلگرام اختلالات روان شناختی و مهارت های زندگی متعلق به سایت مشاوره خانواده فیلیا عضو شوید . یا اگر این مشکل را دارید و قصد درمان دارید یا اگر در دیگر زمینه های روانشناسی مانند ازدواج ، طلاق ، ازدواج مجدد ، اعتیاد ، تربیت فرزندان ، بیماری های روانی مانند افسردگی ، اضطراب ، وسواس ، اسکیزوفرنی ، مشکلات جنسی و ... سوال دارید با مشاوره تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
منابع :
راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی ، یحیی سیدمحمدی
خلاصه روانپزشکی کاپلان و سادوک ، ترجمه فرزین رضاعی ، 2007

» علائم اختلال بی نظمی خلق اخلالگر
» آتش افروزی بیمارگون و ویژگی های آن
» علائم اختلال سلوک
» علل اختلال سلوک
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |