کودکان کار و ویژگی های آن ها
یکی از مسائل و مشکلاتی که امروزه گریبان کشورهای جهان چه صنعتی و غیر صنعتی و چه کشوره ای توسعه یافته و یا در حال توسعه شده است پدیده کودکان خیابانی و کودکان کار است که از موضوعات آزار دهنده شهری است . این کودکان در کنار مراکز خرید مشغول گل فروشی ، فال فروشی هستند یا کنار خیابان و در پیاده رو بساط پهن کرده اند . آمار کودکان کار در ایران نشان می دهد حدود 400 هزار تا یک میلیون کودک خیابانی وجود دارد هم چنین آمارها نشان می دهد 20 هزار کودک کار در تهران زندگی می کند . ویژگی بچه های خیابان این است که در فقر زندگی می کنند و وضعیت تغذیه ، بهداشت جسمی و روانی آن ها اصلاً مناسب نیست .
در این مقاله به بررسی کودکان کار و ویژگی های آن ها می پردازیم .
تعریف کودکان کار
اصطلاح کودکان خیابانی اولین بار در سال 1815 به وسیله مای هو در انگلیس به کار برده شد و بعد از سال 1979 در آمریکا رایج شد . تعاریف گوناگون از کودکان کار با توجه به شرایط سن ، محل جغرافیایی ، رفتار و نوع ارتباط با خانواده ارایه شد . براساس ماده یک پیمان نامه حقوق کودک ( سازما یونیسف ) کودک کسی است که دارای سنی کم تر از 18 سال است و در خیابان زندگی و کار می کند هم چنین خانواده ای ندارد یا امکان دسترسی به خانواده وجود دارد و بازگشت آن ها نیز به خانواده امکان دارد و خانواده نیز منتظر بازگشت آن ها است در ضمن خانواده منتظر بازگشت این کودکان نیست .
ویژگی کودکان کار
کودکان خیابانی و کار معمولاً بدون حمایت و مراقبت والدین و بزرگسالان در شرایط بسیار سخت زندگی در خیابان به سر می برد . البته تمام کودکانی که در خیابان به سر می برند خیابانی نیستند ، بیش از 75 درصد آن ها در کشورهای در حال توسعه در خیابان ها کار می کنند و برای کسب پول برای خانواده هایشان فعالیت می کنند و تنها عده کمی در خیابان کار و زندگی می کنند و به معنای واقعی خیابانی هستند . بیشتر کودکان کار ( 75 درصد ) با خانواده هایشان در ارتباط هستند و بیشتر وقتشان را در خیابان ها به فروش اقلام کم بها ، واکس زدن کفش ، یا شستن ماشین ها می گذرانند تا کمبود درآمد خانواده را جبران کنند و 25 درصد دیگر با خانواده هایشان ارتباطی ندارند و یا در خیابان زندگی می کنند . این کودکان به جای این که در فضای امن خانه باشند در خیابان ها پرسه می زنند که در این فضا انواع سوءاستفاده ها از کودک می شود مانند حمل مواد مخدر ، تجاوز جنسی ، روسپیگری ، دزدی ، گدایی و ... . بیشتر کودکان کار بر اثر فقر خانواده به خیابان ها پناه می برند . فقر بیشتر عاملی است که بر سرنوشت ای کودکان تاثیر می گذارد . هم چنین این کودکان از بهداشت و آموزش محروم هستند . آن ها با گرسنگی ، تغذیه نامناسب ، مشکلات بهداشتی ، بیماری ، حفظ سلامت روانی ، مشکلات روانی ، مشکلات تحصیلی و غیره مواجه هستند . که این مسائل باعث می شود کودکان دچار مشکلات جسمی ، روانی ، و رفتاری شوند .
برای اطلاعات بیشتر در مورد کودکان کار و خیابانی ، مشکلات جسمی و روانی آن ها ، آینده این کودکان در کانال تلگرام روان شناسی اجتماعی متعلق به سایت مشاوره خانواده فیلیا عضو شوید . یا اگر در دیگر حوزه های روانشناسی مانند ازدواج ، اعتیاد ، طلاق ، ازدواج مجدد ، تربیت فرزندان ، رابطه عاطفی با جنس مخالف ، شکست عشقی ، مشکلات روحی مانند افسردگی ، اسکیزوفرنی ، اضطراب ، مشکلات جنسی ، مشکلات شخصیت ، وسواس ، ناخن جویدن ، شب ادراری و ... سوال دارید با مشاوره تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
منبع :
آسیب های اجتماعی ، با تاکید بر تئوری های زیربنایی و راهکارهای مقابله ای ، دکتر شعاع کاظمی ، و جاوید
» انواع اختلالات مرتبط با مواد مخدر و اعتیادآور
» اعتیاد به مواد مخدر چیست
» علل بروز اعتیاد
» اعتیاد به هروئین
» اعتیاد به حشیش
» اعتیاد به کوکائین
» اعتیاد به مواد توهم زا
» اعتیاد به مواد استنشاقی
» اعتیاد به تنباکو
» اعتیاد به مواد افیونی
» اعتیاد به فن سیکلیدین PCP
» اعتیاد به مواد نیروزا
» اعتیاد به داروهای آرام بخش ، خواب آور یا ضد اضطراب
» اعتیاد به الکل
» روسپیگری چیست
» سن شروع روسپیگری
» روابط جنسی غیرعاشقانه در ایران ؛ روسپیگری و صیغه
» انواع زنان روسپی
» تاریخچه روسپیگری
» علل روسپیگری
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |