انواع کودکان کار
کودکان خیابانی و کار از هر دو جنس دختر و پسر هستند هر چند احتمال دارد تعداد پسران کار و خیابانی در کشورهای در حال توسعه بیشتر باشد . کودکان کار بیش از 5 سال سن دارند و بدون حمایت و مراقبت والدین و بزرگسالان در خیابان های شهر مشغول کار و گدایی هستند و امکان دارد ارتباط هایی نیز با والدینشان داشته باشند . تقریباً همه کودکان خیابان طی یک فرایند تدریجی زندگی در خیابان را انتخاب کرده اند ، و انواع کودکان کار را تشکیل داده اند . با گذشت زمان این کودکان اوقات بیشتری را با دیگر کودکان خیابانی در خارج از منزل به سر می برند ولی ارتباطشان را با خانواده حفظ می کنند . در این مقاله به بررسی انواع کودکان کار و طبقه بندی آن ها می پردازیم .
انواع کودکان کار از دید سازمان ملل
صندوق حمایت کودکان سازمان ملل ( یونیسف ) کودکان کار را در 4 گروه مشخص می کند :
- کودکانی که در خیابان زندگی می کنند اولین نگرانی آن ها زنده ماندن و داشتن سر پناه است .
- کودکانی که از خانواده خود جدا هستند و موقتاً در مکانی امن ماند خانه های متروکه ، سایر ساختمان ها ، پناهگاه ها زندگی می کنند و یا از منزل یک دوست به منزل دوست دیگر می روند .
- کودکانی که تماس خود را با خانواده حفظ می کنند ولی به علت فقر ، پرجمعیت بودن ، خانواده و یا سوء استفاده جنسی و جسمی از آن ها در خانواده ، بعضی شب ها و اکثر ساعات روز را در خیابان ها سپری می کنند .
- کودکانی که در مراکز ویژه نگه داری می شوند ، اما قبلاً در وضعیت بی خانمانی به سر می برند و در معرض خطر بازگشت به همان وضعیت هستند . بیگانه شدن و طرد شدن این کودکان از نظام و ساختار معمول اجتماعی ، اقدام به رفتارهای ضداجتماعی و صدمه به خود ، سوءظن به خدمات رسمی از ویژگی این کودکان است .
طبقه بندی دیگر بچه های کار
لاساک ( Lasak ) کودکان کار و خیابانی را شامل گروه های زیر می دانند :
- کودکان فقیر شب ها نزد خانواده بر می گردند . شاید به مدرسه بروند و مجرم نیستند .
- کودکان کارگری که شب ها به خانه بر می گردند و معمولاً به مدرسه می روند ، امکان انجام کارهای مجرمانه آن ها کم تر است . این کودکان کارگر مستقل هستند که خانواده های آن ها در حال از هم پاشیدن است و در حال از دست دادن پیوندهای خانوادگی هستد ، تماس این کودکان با مدرسه رو به کاهش است و انحرافات در آن ها در حال افزایش است .
- کودکان کار کارگر ( شغل های کاذب ) که روابط شان با خانواده در حال گستن است . این کودکان خیابانی با خانواده هایشان در خیابان زندگی می کنند وضعیت آن ها به فقر وابسته است . در هند به آن ها پیاده رو نشین ها می گویند .
- کودکان خیابانی که تماس خود را با خانواده کاملاً قطع کرده اند آن ها به طور تمام وقت در خیابان زندگی می کنند و کودکان خیابانی واقعی را تشکیل می دهند .
برای اطلاعات بیشتر در مورد کودکان خیابانی ، مشکلات جسمی و روحی آن ها در کانال تلگرام روان شناسی اجتماعی متعلق به سایت مشاوره خانواده فیلیا عضو شوید . یا اگر در دیگر زمینه های روانشناسی مانند ازدواج ، طلاق ، ازدواج مجدد ، تربیت فرزندان ، اعتیاد ، رابطه عاطفی با جنس مخالف ، شکست عشقی ، مشکلات روحی مانند اضطراب ، افسردگی ، وسواس ، مشکلات جنسی ، مشکلات شخصیت ، اسکیزوفرنی و ... سوال دارید با مشاوره تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
منبع :
آسیب های اجتماعی ، با تاکید بر تئوری های زیربنایی و راهکارهای مقابله ای ، دکتر شعاع کاظمی ، و جاوید
» اختلال شخصیت ضد اجتماعی
» تجاوز جنسی چیست
» تجاوز به عنف چیست
» تاثیرات تجاوز جنسی در زنان
» انواع تجاوز به عنف
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |