آسیب های ازدواج اینترنتی

ازدواج یکی از مهم ترین رویدادهای زندگی انسان محسوب می شود به طوری که حاصل آن تشکیل کانون خانواده به عنوان مهم ترین و پایدارترین نهاد تربیتی در جامعه است . خانواده در ایران جایگاه اساسی دارد یکی از مسائلی که تشکیل کانون خانواده را تهدید می کند اشتباه در انتخاب همسر است ازدواج اینترنتی در ایران پدیده جدیدی است و نشان می دهد که صحبت و گفتگو و دوستی در فضای مجازی در حال تبدیل شدن به یک فرهنگ شده است . آسیب های ازدواج اینترنتی بسیار زیاد است و دختران بیشترین آسیب را از این مسئله می بینند . در این مقاله به بررسی آسیب های ازدواج اینترنتی می پردازیم .
آسیب های ازدواج اینترنتی
در زیر برخی از عواقب همسریابی اینترنتی بیان می شود :
- بی اعتمادی در بین زوج ها ، عمده ترین آسیب ازدواج اینترنتی
- نگاه پسران به همسریابی اینترنتی صرفا نوعی سرگرمی است
- فضای مجازی و سوءاستفاده افراد شیاد
- 85 درصد ازدواج های اینترنتی منجر به طلاق می شود .
- وعده و وعیدهای دروغین و حرکت به سوی ناکجا آباد
- دلبستگی های اینترنتی ، فرار دختران را به دنبال دارد
- هویت پنهان
- فقدان شناخت درست و واقع بینانه
- ایجاد جو بدبینی
- افت تحصیلی
- عدم استقبال از تشکیل کانون خانواده
- اضطراب ، و احساس نگرانی
در ادامه توضیح بیشتری در مورد آسیب های ازدواج اینترنتی بیان می شود :

بی اعتمادی در بین زوج ها ، عمده ترین آسیب ازدواج اینترنتی
کارشناسان بیان می کند که بی اعتمادی یکی از عمده تری آسیب هایی است که زندگی زوجین را از طریق آشنایی در فضای مجازی که با یکدیگر ازدواج می کنند تهدید می کند . چون همیشه این دغدغه دارند آیا همسر آنها با افراد دیگر هم چت می کند . ازدواج اینترتی تاثیر زیادی روی این افراد می گذارد مثلاً آن ها در مرحله تخست برای برقراری ارتباط با یکدیگر مجبورند خود را بسیار ایده آل نشان دهند .
نگاه پسران به همسریابی اینترنتی صرفا نوعی سرگرمی است
آمارها نشان می دهد که بیشتر دخترها از همسریابی اینترنتی برای انتخاب همسر استفاده می کنند ولی پسرها بیشتر با نگرش سرگرمی وارد چت روم می شوند . بیشتر ارتباطات افراد جوان در این فضا دور از واقعیت است مشکل دیگر ازدواج اینترنتی این است که پسران در چنین ازدواجی حاضر به قبول مسولیت نیستند و در نهایت زنان بیشتر آسیب می بینند . چون در فضای مجازی ارتباط چهره به چهره نیست بسیاری از افراد سعی می کنند طرف مقابل را فریب دهند و اطلاعات غیر واقعی بیان می کنند که این مسئله نه تنها به ازدواج منجر نمی شود بلکه تبدیل به سرگرمی و یا رابطه جنسی مجازی می شود .
فضای مجازی و سوءاستفاده افراد شیاد
کارشناسان هشدار می دهند شناسایی هایی که از طریق ارتباط های اینترنتی صورت می گیرد بیشتر مورد سوءاستفاده انسان های شیاد می شود . آمارها نشان می دهد بیشتر از 66 درصد افراد تمایل به چت با افراد ناآشنا و متنوع دارند و کمتر از 33 درصد تمایل با صحبت با افراد آشنا دارند .
85 درصد ازدواج های اینترنتی منجر به طلاق می شود
کارشناسان بیان می کنند 85 درصد ازدواج های خودگزین و اینترنتی در 3 سال نخست زندگی به طلاق منجر می شود . روانشناسان بیان می کنند مهم ترین اقدام قبل از ازدواج آشنایی بین زن و مرد است و در این میان توصیه های والدین و بزرگترها خیلی اهمیت دارد و در 94 درصد موارد این ازدواج ها منجر به زندگی پایدار و بادوام می شود .
وعده و وعیدهای دروغین و حرکت به سوی ناکجا آباد
در فضای مجازی یک مرد 50 ساله خود را پسری 20 ساله معرفی می کند و نام و مکان خود را برعکس بیان می کند و یا دختری خود را پسر معرفی می کند . هنگام صحبت و گفتگو از هر دری صحبت می شود که این باعث آسیب های زیادی می شود . بسیاری از نوجوانان و جوانان در این ارتباطات به یکدیگر علاقمند می شوند . و با هزاران وعده دروغین به جای قرار می روند و متاسفانه سر از ناکجاآباد در می آورند .
دلبستگی های اینترنتی ، فرار دختران را به دنبال دارد
کسانی که در فضای مجازی چت می کنند دانش و آگاهی زیادی از جنس مخالف ندارند و نمی توانند ارتباط را براساس اصول مشخصی برقرار کنند . چون اطلاعات و مهارت کافی ندارند . وقتی شخصی ارتباطی را در چت برقرار می کند فرد مقابل در آغاز ارتباط احساس می کند که این برقراری ارتباط به زودی قطع می شود و تنها برای وقت گذرانی است اما پس از مدتی این ارتباط شکل می گیرد و ابراز احساسات اتفاق می افتد و باعث دلبستگی و در نهایت باعث دختران فراری یا سوءاستفاده جنسی می شود .
هویت پنهان
معمولاً افرادی که جایگاه شغلی مناسبی در جامعه ندارند وارد چت و گفتگو در فضای مجازی می شوند و افرادی که ارتباط اجتماعی واقعی در جامعه دارند چندان فرصت نمی کنند که خود را درگیر این مسائل کنند کسانی که ترس اجتماعی ، افسردگی و گوشه گیر هستند در فضای مجازی هویتشان پنهان است و خود را معرفی می کنند .
فقدان شناخت درست و واقع بینانه
معمولاً بیان می شود دوستی در فضای مجازی باعث ازدواج می شود ولی این گونه روابط به دور از شناخت درست و واقع بینانه است و براساس عشق کورکورانه است . دوستی های قبل از ازدواج جلوی عقل را می گیرد و باعث می شود افراد براساس احساسات تصمیم بگیرد . و به دلیل فقدان شناخت درست و واقع بینانه زندگی مشترک را تلخ و آیده را تیره و تار می کند .
ایجاد جو بدبینی
دوستی در فضای مجازی نه تنها مشکل دختران و پسران را حل نمی کند بلکه باعث افزایش مشکلات آن ها می شود اگر این دوستی به ازدواج منجر شود پس از مدتی در زندگی دچار بدبینی و سوءظن می شوند . پسر و دختر بیان می کنند از کجا معلوم قبل از من با یکی دیگری دوست نبوده است و یا در آینده با فرد دیگری دوست نمی شود به همی دلیل این ازدواج ها ناپایدار است و به طلاق منجر می شود .
افت تحصیلی
روابط دوستی در فضای مجازی باعث می شود دو طرف تمام فکر و توجه خود را صرف دیارها و ملاقات های حضوری و تلفنی می کند . و این باعث می شود افراد به تحصیل خود نرسند و یا اگر تحصیل نمی کنند اصلاً به فکر تحصیل نباشند . هم چنین اضطراب و نگرانی که در این رابطه وجود دارد باعث عدم تمرکز و افت تحصیلی می شود .
عدم استقبال از تشکیل کانون خانواده
روابط دوستی در فضای مجازی و کلاً رابطه دوستی در دخترها و پسرها باعث می شود این افراد با انگیزه سرگرمی و تفریح وارد این روابط شوند . در این روابط از زودباوری دختران سوءاستفاده می شود . دلربایی مربوط به روزها و ماه های اول دوستی باعث می شود این روابط عادی شود و به جدایی منجر می شود . حس تنوع طلبی از یک طرف و فقدان عامل بازدارنده از طرف دیگر باعث می شود برخی سراغ ازدواج و تشکیل خانواده نروند .
اضطراب ، و احساس نگرانی
در دوستی بین دختران و پسران از آن جا که والدین یا جامعه ممنوعیت بسیاری برای این گونه روابط دارند در نتیجه فرد هنگامی که چنین روابطی دارد دچار اضطراب و نگرانی زیادی است هم چنین افراد احساس گناه ، نگرانی از تهدیدهایی که پسر در مورد فاش کردن روابطش با دختر صورت می گیرد که این باعث اضطراب ، نگرانی بسیار زیادی در دختران می شود .
برای اطلاعات بیشتر در مورد ازدواج و موضوعات مرتبط با آن مانند ازدواج سفید ، ازدواج اینترنتی ، ازدواج با حیوانات و چرا افراد به این نوع ازدواج ها تمایل نشان می دهند در کانال تلگرام روان شناسی جنسی ، زوج و خانواده متعلق به سایت مشاوره خانواده فیلیا عضو شوید . یا اگر در دیگر زمینه های روانشناسی مانند ازدواج مجدد ، طلاق ، اعتیاد ، تربیت فرزندان ، مشکلات روحی مانند افسردگی ، اضطراب ، وسواس ، مشکلات جنسی ، مشکلات شخصیت ، شب ادراری ، ناخن جویدن ، لکنت زبان و ... سوال دارید با مشاوره تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
منبع :
آسیب های اجتماعی ، با تاکید بر تئوری های زیربنایی و راهکارهای مقابله ای ، دکتر شعاع کاظمی ، و جاوید

» هفت رمز ازدواج موفق
» باورهای نادرست در ازدواج
» مزایا و معایب ازدواج سفید در ایران
» ازدواج سفید در ایران
» انگیزه های نامناسب برای ازدواج
» ازدواج مجدد
» ازدواج و نظریات مرتبط با آن
» ازدواج به وصال نرسیده
» دلایل ازدواج به وصال نرسیده
» ازدواج موقت چیست
» 10 نکته کلیدی ازدواج موفق
» هدف از ازدواج چیست
» ازدواج اینترنتی چیست
» انواع سیستم های ازدواج اینترنتی
» طلاق چیست
» دلایل طلاق
» انواع طلاق
» آثار طلاق
» آثار طلاق بر مردان
» آثار طلاق بر زنان
» تاثیر طلاق بر فرزندان
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |