انواع فرار از خانه

شرایط گذار جامعه از نظام سنتی به مدرن نیز تسریع کننده ایجاد این آسیب اجتماعی در جامعه است . در جامعه سنتی نظارت شبکه خویشاوندان بر روی فرزندان زیاد بوده و نه تنها والدین بلکه افراد دیگر مانند همسایه ها هم بر تربیت فرزندان نظارت دارند اما در شرایط فعلی به دلایل مختلف نظارت داخلی در خانه ها بر فرندان کم شده است . مطالعات متعدد نشان می دهد که شرایط نامساعد خانوادگی ، مهم ترین عامل تاثیرگذار در فرار از خانه است . تمایل فرار از منزل در مورد جوان ها به خصوص 12 تا 20 ساله ها قوی تر و جدی تر است . انواع فرار از منزل وجود دارد مثلاً فرار از خانه برای نوجوان نتیجه یک مسئله حل نشدنی است . برای خانواده یک مسئله مربوط به روابط متقابل و برای جامعه یک مسئله اجتماعی است و جوانان گاهی برای رهایی از رنج و ناراحتی ، نجات از سرزنش های مداوم و تحقیرهای مکرر ، خرد شدن شخصیت خود ، مقابله با تنبیه والدین و گاهی به خاطر احساس بی پناهی و عدم امنیت از خانه فرار می کنند . در این مقاله به بررسی انواع فرار از خانه می پردازیم .
انواع فرار از خانه
در مورد انواع فرار از منزل می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- از نظر جنس و تاهل
- از نظر اطلاع خانواده
- از نظر تعداد همراهان
- از نظر مدت زمان
- از نظر مبدا و مقصد
- از نظر تکرار
در ادامه مقاله در مورد اشکال فرار از منزل به صورت کامل تری توضیح داده می شود .

از نظر جنس و تاهل
در مورد فرار از خانه از نظر جنس و تاهل می توان گفت اقدام به فرار هم از سوی پسران و مردان متاهل و هم از طرف دختران و زنان متاهل انجام می شود . دلیل فرار از نظر مردان متاهل و پسران با یکدیگر متفاوت است زنان متاهل اغلب به علت خشونت خانگی و مشکلات اخلاقی همسر مانند خیانت ، و یا مشکل خود مانند روسپیگری خود از منزل فرار می کنند . علت فرار دخترها از خانه مشکلات شخصیت ، اضطراب ، تعصبات و سخت گیری والدین ، اعتیاد و بدسرپرستی است . از جمله علل فرار پسران از خانه ، خلا عاطفی و عدم وجود ارتباط مناسب والدین با فرزندان است و گاهی نیز تشویق دوستان و همسالان آن ها است .
از نظر اطلاع خانواده
در مورد فرار از خانه از نظر اطلاع خانواده می توان گفت در بیشتر موارد اقدام به فرار به طور ناگهانی ، بدون خبر و اطلاع اعضای خانواده صورت می گیرد ، اما در برخی موارد فرد قصد خود را به صورت تهدید به فرار اطلاع می دهد . تهدید به فرار معمولاً در بین پسران فراری دیده می شود .
از نظر تعداد همراهان
در مورد فرار از خانه از نظر تعداد همراهان می توان گفت در شرایطی امکان دارد که اقدام به فرار از خانه به همراه فردی از جنس مخالف با زمینه دوستی و قرار ملاقات انجام شود . در سال های اخیر مورد هایی از فرارهای گروهی در بین دختران دیده شده است اما اغلب دخترها به صورت تنهایی فرار می کنند . معمولاً فرارهای گروهی در نوجوانی اتفاق می افتد که بیشتر به علت بلوغ و تغییرات عاطفی مانند زودرنجی ، حساسیت ، انزوا طلبی ، و جلب توجه در طی این دوره است .
از نظر مدت زمان
در مورد فرار از خانه از نظر مدت زمان می توان گفت در برخی شرایط فرد پس از فرار و مواجهه با مشکلاتی مانند عدم امنیت و فراهم نبودن امکانات زندگی پشیمان می شوند و در صورت که برخورد مناسب با آن ها صورت گیرد کم تر دچار مشکلات روحی و روانی می شوند . در چنین موردی مشخص است فرار بدون برنامه و هدف بوده است اما در برخی دختران به دلیلی شرایط واقعاً نامساعد خانه حاضر به برگشت به خانه نیستند و از نام مستعار استفاده می کنند و بیان می کنند اصلاً خانواده ای ندارد .
از نظر مبدا و مقصد
در مورد فرار از خانه از نظر مبدا و مقصد می توان گفت بیشتر فرارها از شهرستان ها به مرکز یا شهرهای بزرگ صورت می گیرد هر چند مبدا و مقصد خیلی کمی از فرارها برعکس است یعنی فرد از شهرهای بزرگ یا مرکز شهرها به شهرستان ها می رود و در برخی موارد فرد از شهرهای کوچک و بزرگ به کشورهای دیگر فرار می کنند .
از نظر تکرار
در مورد فرار از خانه از نظر تکرار می توان گفت برخی از دخترها برای نخستین بار اقدام به فرار می کنند و دسته ای دیگر با وجود تلاش های مددکاران جهت بازگشت به خانه دوباره از خانه فرار می کنند . در واقع این دخترها ممکن است به علت مشکلات شخصیت ، شرایط خانوادگی ، مشکلات اقتصادی و ... بارها از خانه فرار می کنند .
برای اطلاعات بیشتر در مورد دیگر آسیب های اجتماعی مانند طلاق ، اعتیاد ، روسپیگری و ... در کانال تلگرام روان شناسی اجتماعی عضو شوید یا اگر در دیگر زمینه های روانشناسی مانند ازدواج مجدد ، طلاق ، اعتیاد ، تربیت فرزندان ، مشکلات روحی مانند افسردگی ، اضطراب ، وسواس ، مشکلات جنسی ، مشکلات شخصیت ، شب ادراری ، ناخن جویدن ، لکنت زبان و ... سوال دارید با مشاوره تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
منبع :
آسیب های اجتماعی ، با تاکید بر تئوری های زیربنایی و راهکارهای مقابله ای ، دکتر شعاع کاظمی ، و جاوید

نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |