آموزش کودکان اوتیسم برای درخواست بازی با دیگران
اوتیسم اولین بار در سال 1930 به عنوان یک اختلال تکامل عصبی شناخته شد و یکی از انواع اختلالات عصبی رشدی است که علت و درمان آن هنوز ناشناخته است و تشخیص آن در 2 الی 3 سالگی صورت می پذیرد که با نقص هایی در تعاملات اجتماعی ، مهارت های ارتباطی و علایق و الگوهای رفتاری تکراری مشخص می شود . شیوع اوتیسم در سال های اخیر افزایش یافته است و در حال حاضر شیوع آن به یک نفر در هر 68 تولد رسیده است و آمار این بیماری در پسرها 4 تا 5 برابر دخترها است اما اختلال اوتیسم در دخترها با عقب ماندگی ذهنی شدیدتری همراه است . یکی از مهم ترین دغدغه های والدین این کودکان این است که فرزندشان بتواند در حد خودش استقلال داشته باشد و کارهای شخصی اش را تا حد امکان خودش انجام دهد . در این مقاله به بررسی آموزش کودکان اوتیسم برای درخواست بازی با دیگران می پردازیم .
اهمیت مسئله درخواست بازی از دیگران در کودکان اوتیسم
کودکانی که در مهارت های اجتماعی تاخیر دارند اغلب در سوال پرسیدن برای واضح شدن سو تفاهم هایی که پیش می آید با مشکل مواجه هستند . برای مثال ، دختر خردسالی برای مربی اجتماعی اش تعریف کرده بود که از اتفاقی که به تازگی در مدرسه پیش آمده خیلی ناراحت است . او موقع بیرون آمدن از مدرسه پشت سر دو نفر از پسرهای کلاس ایستاده بود . پسرها در حین صحبت کلماتی بکار می بردند که او دوست نداشت . دخترک حدس می زد که آن پسرها در مورد او صحبت می کنند . اگرچه بعد از اینکه مدتی به موضوع فکر کرد ، متوجه شد که وقتی آنها مشغول صحبت بودند داشتند از او دور می شدند و به این نتیجه رسید که احتمالا روی صحبتش به او نبوده و در مورد او صحبت نکرده بودند .
در جلسه درمان ، ما با این کودک خاص درباره یک پرسش ساده "در مورد من صحبت می کردید ؟ " کار کردیم . کودکانی که از تاخیر مهارت های اجتماعی رنج می برند نیاز شدیدی به وارسی و شفاف سازی دارند . کسب این مهارت به آنها کمک می کند تا از لحاظ هیجانی احساس راحتی بیشتری داشته باشند ، و در ضمن حضور کودکان نیز در موقعیت ها بیشتر احساس می شود . راحت بودن هنگام سوال پرسیدن ابزار مهمی برای کودکان است . این راحتی به آنها کمک می کند زمانی که از محیط خانه دور هستند هم احساس می کنند بر موقعیت مسلط هستند و هم احساس امنیت داشته باشند .
نحوه آموزش درخواست بازی از دیگران در کودکان اوتیسم
مربیان کودکان اوتیسم هنگام آموزش درخواست بازی از دیگران به صورت زیر عمل می کنند :
- مثلاً مربی از کودک اوتیسم می پرسد " میشه حرفت ونو دوباره بگید؟ " یا " منظورتون چی بود؟ "
- یا وقتی کودک به سختی تشخیص می دهد آیا شخصی که روبه رویش ایستاده " برای خودش می خندد " یا " به او می خندد " بسیار مفید است که با گفتن جمله " دوباره سوال کن " او را فعال کنیم . در این صورت کودک باید جریان این مکالمه را با پرسید این جمله دنبال کند " داشتین به من می خندیدین؟ "
نکات مهم در هنگام آموزش نحوه درخواست بازی از دیگران در کودکان اوتیسم
مشاهده کنید زمانی که کودک با اتکا بر حالت چهره وضعیت بدنی دیگران ، در مورد چیزی که به او گفته می شود اطمینان پیدا نکرده است چگونه واکنش نشان می دهد . در مورد اهمیت این مهارت با کودک صحبت کنید تا به او کمک شود که با احساس راحتی بیشتری در مورد موضوع ها توضیح بخواهد . شاید الگوبرداری از شما و سایر اعضای خانواده در خانه یا اجتماع به او نشان دهد که این مهارت مفید است و نباید از آن بترسد .
اگر نیاز به اطلاعات بیشتری در مورد سایر مشکلات روحی و روانی دارید در کانال تلگرام اختلالات روان شناختی و مهارت های زندگی عضو شوید . یا اگر در دیگر زمینه های روانشناسی مانند ازدواج مجدد ، طلاق ، اعتیاد ، تربیت فرزندان ، مشکلات روحی مانند افسردگی ، اضطراب ، وسواس ، مشکلات جنسی ، مشکلات شخصیت ، شب ادراری ، ناخن جویدن ، لکنت زبان و ... سوال دارید با مشاوره تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .
» آموزش نحوه درخواست کمک به کودکان اوتیسم
» آموزش نحوه سوال پرسیدن به کودکان اوتیسم
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |