آموزش نحوه سوال پرسیدن به کودکان اوتیسم

اوتیسم یکی از اختلالات طیف عصبی رشدی است که با اختلال مداوم در ارتباط اجتماعی ، رفتارهای تکراری ، تمایلات یا فعالیت های محدود ، و تکراری مشخص می شود . این کودکان تماس چشمی با دیگران برقرار نمی کنند گفتار تکراری ، مانند طوطی وار گفتن ، استفاده از شما هنگام اشاره کردن به خود ، استفاده تکراری از اشیاء مانند چرخاندن سکه یا به صف کردن اسباب بازی ها ، گفتار تکراری ، و مقاومت در برابر تغییر دارند . هم چنین در حال حاضر درمان اوتیسم به طور کامل انجام نمی شود و حتی راهی برای آن کشف نشده است و روش های موجود که از آن ها به عنوان درمان یاد می کنیم در اصل راهی برای بهبود برخی از نشانه های این کودکان و توانبخشی برای کودکان اوتیسم می باشند . کودکان اوتیسمی مشکلات زیادی دارند که یکی از آن ها در نحوه سوال پرسیدن از دیگران است که می توان با تمرین تا حدودی به آن ها کمک کرد به همین علت در این مقاله به بررسی آموزش نحوه سوال پرسیدن به کودکان اوتیسم می پردازیم .
اهمیت مسئله سوال پرسیدن به کودکان اوتیسم
کودکان خردسالی که در جلسات مربیگری اجتماعی دیده می شوند ، به طور معمول با استفاده از جملات کلی مانند " من گرسنمه " نیاز خود را اعلام می کنند به جای اینکه از کسی سوال کنند : " میشه من چیزی بخورم؟ " یا حتی بهتر ،" میشه به من یه ساندویچ بدین؟ " در سن چهل سالگی و بالاتر ، توانمندی کاربرد پرسش های اجتماعی ، مهارت مناسبی است که به کودکان قدرت می بخشد . کاربرد سوال به کودکان کمک می کند تا نیازهایشان را بهتر برآورده سازند . سوال پرسیدن به آن ها اجازه می دهد گفتگو را آغاز کنند و جهان پیرامون را بهتر بشناسند . وقتی کودکان قادر باشند برای مقصود خود به دیگران ابتدا توجه مشترک آنها را جلب می کند ، تلاشهایشان تقویت می شود و به سرانجام می رسد سپس این مهارت به محیط های دیگر نیز تعمیم پیدا می کنند .

نحوه آموزش نحوه سوال پرسیدن به کودکان اوتیسم
هنگام یاد دادن سوال پرسیدن به بچه اوتیسمی مربی باید به شیوه زیر عمل کند :
- هنگام آموزش این عقاید ، با این جمله شروع کنید " لازمه که یه سوال بپرسی . من می تونم ... "
- " تو داری از من سوال می پرسی؟ "
- " از من با کلمه (کجا) یه سوال بپرس " یا " از من با کلمه (چه چیزی یه سوال بپرس) "
- برای سر نخ دادن به کودکان با این پرسش شروع کنید"من می تونم .... "
- کم رنگ کردن سر نخ می تواند به صورت کاربرد یک نشانه دیداری جزیی یعنی مانند " م " برای ساختن جمله "میشه " یا "می تونم" باشد ( منظور از کم رنگ کردن نشانه ها ، کوتاه کردن آن دسته از نشانه های کلامی ، بینایی و یا لمسی است که بزرگسالان با هدف کمک کردن به کودک برای رسیدن به یک هدف خاصی بکار می برند) .
نکات مهم در هنگام آموزش نحوه سوال پرسیدن به کودکان اوتیسم
وقتی کودکان رشد می کنند ، باید از نوع جمله های که به کار می برند آگاه باشند . مهارت " درخواست پرسش " نسبت به مهارت " نظر یا توضیح دادن " نشان دهنده پیچیدگی شناختی بیشتری است . این هفته کاملا به کودک گوش دهید تا متوجه شوید که او چگونه نیازها و خواسته های خودش را نشان می دهد . آیا او سعی می کند خواسته ها و نیازهایش را از طریق پرسیدن سوال های واضح از دیگران قابل درک تر کند؟ آیا او برای رسیدن به خواسته های از عبارت های تک کلمه ای مانند "شیر " استفاده می کند؟ آیا برای درخواست هایش از هل داد کشیدن و یا غر زدن استفاده می کند ؟ اگر او به طور پیوسته از پرسیدن سوال کمک نمی گیرد به عنوان سر نخ از واژگان بالا استفاده کنید .
اگر نیاز به اطلاعات بیشتری در مورد سایر اختلالات روانی دارید در کانال تلگرام اختلالات روان شناختی و مهارت های زندگی عضو شوید . یا اگر در دیگر زمینه های روانشناسی مانند ازدواج مجدد ، طلاق ، اعتیاد ، تربیت فرزندان ، مشکلات روحی مانند افسردگی ، اضطراب ، وسواس ، مشکلات جنسی ، مشکلات شخصیت ، شب ادراری ، ناخن جویدن ، لکنت زبان و ... سوال دارید با مشاوره تلفنی روانشناسی فیلیا تماس بگیرید تا از کمک مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی فیلیا استفاده کنید .

» آموزش نحوه آشنایی و احوالپرسی به کودکان اوتیسم
» آموزش نحوه درخواست کمک به کودکان اوتیسم
» آموزش کودکان اوتیسم برای درخواست بازی با دیگران
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |