تاثیر اصل و نسب خانوادگی در زندگی زناشویی
ازدواج در ایران یا به صورت سنتی صورت می گیرد یا به صورت مدرن ، ازدواج سنتی که آشنایی از طریق خانواده هاست و در ازدواج مدرن یک زوج خودشان آشنا شده و تصمیم به ازدواج می گیرند . چارچوب های مربوط به خانواده در ازدواج های سنتی بیشتر رعایت می شود و اغلب خانواده ها در یک سطح انتخاب می شوند ولی در ازدواج های مدرن اکثرا به هم سطحی خانواده ها توجه نمی شود که نمونه بسیار بارز ازدواج های مدرن ازدواج سفید است که چند سالی است در ایران رواج پیدا کرده است . شبیه بودن خانواده ها و تربیت زن و مرد نقش زیادی در تبدیل شدن ازدواج به ازدواج موفق دارد . بسیاری از مشکلاتی که در زندگی زناشویی به وجود می آید ناشی از انتظاراتی است که زن و شوهر بر اساس اصل و نسب خانوادگی از یکدیگر انتظار دارند و این انتظارات ناشی از نوع زندگی فرد در گذشته است ، وقتی زندگی مشترک شروع می شود دو نفر سعی می کنند آنچه را که خوب و درست است انجام دهند و در واقع می توان گفت مشکلات و تضادها زمانی به وجود می آید که بین واقعیت و انتظارات فاصله وجود داشته باشد . هر خانواده ای بر اساس اصل و نسب و شرایط خانوادگی خود نوع تربیت خاصی را بر فرزندان اعمال می کند که بر زندگی آینده آنها تاثیر می گذارد . در ادامه مقاله به موارد تاثیر اصل و نسب و تربیت خانوادگی بر زندگی زناشویی می پردازیم .
رک گویی و بی آلایشی در خانواده ها
بعضی خانواده ها رک ، معاشرتی و پر جنب و جوش بوده و برخی خانواده ها نیز آرام و تا حدودی غیر معاشرتی می باشند . زوج هایی که در این دو نوع خانواده متفاوت بزرگ شده اند و می خواهند در کنار یکدیگر زندگی کنند مشکلات زیادی به وجود می آید به خصوص هنگام بروز بحران و یا توافق نداشتن بر سر میزان رفت و آمد و جو خانه . در این خانواده ها توانایی هر دو طرف برای بحث و گفتگوی سازنده بسیار مهم می باشد .
میزان کمک خواستن خانواده از دیگران
در برخی از خانواده ها بر اساس آداب و رسوم قدیمی به هیچ وجه حاضر نیستند ضعف خود را نشان بدهند و کودکان هم هرگز برای کمک گرفتن گریه نمی کنند و تقاضای کمک نمی کنند. این امر به شدت خطرناک می باشد و زمانی مشکل آفرین است که زن یا مرد به گونه ای بزرگ شده است که همیشه احساس ها و ناراحتی های خود را بیان کرده و عادت کرده است مورد مهر و نوازش قرار بگیرد در چنین موقعیتی همسر این فرد او را تحقیر کرده و باعث ناراحتی بیشتر او می شود ، در نتیجه احساس خواهد کرد که همسرش او را دوست ندارد و به او اهمیتی نمی دهد و این شرایط در درازمدت ممکن است باعث سردی رابطه و به وجود آمدن طلاق عاطفی و آسیب های زناشویی دیگر می شود .
خانه داری یا شاغل بودن
بر اساس آداب و رسوم خانوادگی دیدگاهی مبنی بر داشتن شغل یا کار کردن خارج از خانه نیز از مواردی است که در بسیاری از خانواده ها برای زن و شوهر مشکل به وجود می آورد زیرا اغلب یکی از زوجین معتقد است که شغل زن خانه داری است و باید در خانه بوده و کارهای خانه را سرو سامان بدهد ، در حالی که دیگری بر اساس تربیت خانوادگی خود معتقد باشد زن می تواند در خارج از خانه نیز شغلی داشته باشد و برای تربیت و نگهداری کودکان از همان اول ترتیب دیگری داده شود . با وجود اینکه این مشکل را می توان با بحث و گفت گوی درست برطرف کرد ولی در اغلب موارد مشکل بزرگ تر می شود .
وقتی دو نفر با سیستم های فکری از دو خانواده مختلف به هم می رسند و می خواهند زندگی مشترک خود را شروع کنند با توجه به اینکه راهنمایی های مختلفی از خانواده های خود دریافت می کنند با مشکلات زیادی مواجه خواهند شد .
کارهای مربوط به خانه
نوع تربیت و نظم و انضباط کودکان در خانواده
یکی دیگر از موارد مهم و بسیار رایج و شایع در به وجود آمدن مشکلات مربوط به اصل و نسب خانوادگی ، شیوه آموزش و نظم و انضباط کودکان است . زن و شوهر هر کدام بر اساس شیوه تربیتی خود فکر می کند که شیوه او بهترین شیوه تربیتی بوده و می خواهد فرزندانشان را نیز بر اساس همان شیوه آموزش دهد . ( البته در برخی موارد نیز فرد می خواهد دقیقا خلاف شیوه تربیتی که خود با آن بزرگ شده است را روی کودک خود پیاده کند ) . موضوع مهم دیگر در این باره دخالت پدربزرگ ها و مادربزرگ ها در این باره است که زن و شوهر باید با توافق بر سر این مساله تا حد امکان دخالت آنها را در تربیت فرزندان خود کاهش دهند و اجازه ندهند که به طور کامل تسلیم خواسته ها و انتظارات اصل و نسب خانوادگی شوند . همان طور که مشاهده می کنید تاثیر خانواده در زندگی مشترک زن و مرد بسیار مهم و آشکار می باشد .
» هفت رمز ازدواج موفق
» ازدواج و نظریات مرتبط با آن
» ارتباط بین نیازهای اساسی و ازدواج موفق
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |