تغییرات غذا خوردن در کودکان

در بدو تولد بهترین غذا برای کودک شیر مادر می باشد ولی به مرور در ماه های بعدی رفتارها و نیازهای جسمی به غذا خوردن تغییر پیدا می کنند اگر والدین از این تغییرات آگاه باشند و تحول درست آنها را در کودک خود دنبال کنند می توانند از بسیاری از مشکلات خوردن که در سال های بعدی به وجود می آید خودداری کنند . تغذیه نوزاد از شیر مادر تا 6 ماهگی ادامه می یابد و پس از آن به جز شیر مادر غذاهای دیگر نیز به آن اضافه می شوند به طوری که تقریبا تمام کودکان در پایان یک سالگی غذاهای سفت را می خورند و می توانند خودشان غذا بخورند . در ادامه این مقاله تغییرات غذا خوردن کودکان را از تولد تا یک سالگی بیان می کنیم .
تغییرات غذا خوردن کودکان از تولد تا 3 ماهگی
در این مدت زمان تغییرات جسمی و رفتاری زیادی در غذا خوردن کودکان اتفاق می افتد که شامل موارد زیر می باشد :
زمان تولد تا دو ماهگی :
-
تغییرات جسمی غذا خوردن نوزاد : در این سن اگر کودک گرسنه بماند از نظر جسمی برایش مشکل به وجود می آید ، شوری و شیرینی را ترجیح می دهد ، از ترشی و تلخی بیزار است ، زبانش را بیرون می دهد ، بازتاب مکیدن و بازتاب گونه در او به وجود می آید ، حجم معده 10 تا 20 میلی لیتر است .
-
تغییرات رفتاری غذا خوردن نوزاد : نوزاد خودش غذا می خواهد ، قولنج یا کولیک در نوزادان شیوع پیدا می کند ، نوزادانی که شیر مادر می خورند طعم های مختلف را می چشند .
در 2 تا 3 ماهگی تغذیه شبانه کودکان تمام می شود و هم چنین دردهای کولیک و قولنج نوزادان نیز تمام می شوند .

تغییرات غذا خوردن کودکان از 3 تا 6 ماهگی
تغیراتی که در غذا خوردن کودکان از 3 تا 6 ماهگی اتفاق می افتد شامل موارد زیر می باشد :
تغییرات جسمی غذا خوردن کودک : بازتاب های مکیدن و گونه به تدریج از بین می رود ، کودک مهارت های جدیدی به دست می آورد مانند دست دراز کردن و با چنگ گرفتن ، دستش را به دهانش می برد ، گاز بزرگ می زند .
تغییرات رفتاری غذا خوردن کودک : در این خوردن غذاهای سفت شروع می شود ، اشیا و وسایل را در دهانش می گذارد .
تغییرات غذا خوردن کودکان از 7 تا 10 ماهگی
تغییرات غذا خوردن کودکان از سن 7 تا 10 ماهگی به شرح زیر می باشد :
تغییرات جسمی غذا خوردن کودک : کودک می تواند زبانش را به یک طرف ببرد ، از طریق تکیه دادن می نشیند ، دندان ها جوانه می زنند . در 9 ماهگی چنگ می گیرد ، با یک طرف دهان غذا را می جود ، غذا را با لب پایین می لیسد .
تغییرات رفتاری غذا خوردن کودک : با انگشتانش غذا می خورد ، می تواند قاشق را بگیرد ، دوره ای حساس برای آشنایی با غذاهای سفت است . در 9 ماهگی مایعات را درون فنجان می خورد ، قاشق را به طرف دهانش می برد .
تغییرات غذا خوردن کودکان از 12 تا 15 ماهگی
تغییرات جسمی غذا خوردن کودک : در 15 ماهگی حجم معده 200 میلی لیتر است ، وزن گیری کودک تا حدودی کم می شود .
تغییرات رفتاری غذا خوردن کودک : در 12 ماهگی از قاشق و سایر لوازم آشپزخانه استفاده می کند ، در 15 ماهگی می تواند مستقل غذا بخورد .
وزن گیری کودکان بین 1 تا 2 سالگی کند شده و اشتهای انها تا حد قابل توجهی کم می شود و در 3 -4 سال بعدی هم سالانه فقط حدود 5/2 کیلوگرم وزن می گیرند . این کم شدن اشتها با استقلال طلبی کودکان همراه شده و باعث به وجود امدن مشکلات خوردن در کودکان می شود . اگرچه مشکلات تغذیه ای کودکان اکثرا در سال اول زندگی به وجود می ایند ولی این مشکلات در پیش دبستانی بیشتر دیده می شوند .
منبع : سنجش و درمان مشکلات دوران کودکی ؛ ترجمه مهرداد فیرزوبخت

سوالات متداول
1- ✔️ تغییرات غذا خوردن کودکان از تولد تا 3 ماهگی چگونه است؟
✔️ تولد تا 3 ماهگی تغییرات جسمی و رفتاری زیادی در غذا خوردن کودکان اتفاق می افتد که در متن مقاله شرح داده شده است.
2- ✔️ تغییرات غذا خوردن کودکان از 3 تا 6 ماهگی چگونه است؟
✔️ تغیراتی که در غذا خوردن کودکان از 3 تا 6 رخ می دهد شامل تغییرات جسمی و رفتاری است که در متن مقاله توضیح داده شده است.
3- ✔️ تغییرات غذا خوردن کودکان از 7 تا 10 ماهگی چگونه است؟
✔️ تغییرات غذا خوردن کودکان از سن 7 تا 10 ماهگی نیز جسمی و رفتاری است که در متن مقاله به طور کامل مطرح شده است.
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |