اثرات مشکلات روزمره و مقابله با آنها
تا مدت های طولانی این موضوع که مسائل روزمره می تواند اثرات زیان بخشی بر زندگی ما داشته باشد مورد تردید بود ولی اکنون تاثیر مشکلات روزمره بر سلامت روانی و هم چنین نقش مشکلات زندگی بر بروز استرس و فشار روانی به اثبات رسیده است . حتی استرس ناشی از مشکلات روزمره می تواند بر سیستم ایمنی تاثیر منفی گذاشته و خطر ابتلا به بیماری های عفونی را افزایش دهد . به هر حال دنیایی که ما در آن زندگی می کنیم سرشار از فشارها و مشکلات گوناگون است که برای زنده ماندن و رشد کردن باید با آنها مقابله کنیم و یاد بگیریم که از پس این مشکلات بربیاییم و مهارت مدارا کردن با مشکلات را بیاموزیم . ولی هم ن طور که اشاره شد این مشکلات گاهی اثرات منفی زیادی روی ما می گذارند و حتی گاهی این اثرات غیرقابل ترمیم هستند . بنابراین باید یاد بگیریم که چگونه با این مشکلات روزمره مان کنار بیاییم که تاثیر منفی کمتری روی ما بگذارند . در ادامه این مقابه به اثرات مشکلات روزمره و مقابله با آنها می پردازیم .
مشکلات روزمره چگونه بر ما تاثیر می گذارند ؟
تاثیر مشکلات روزمره زندگی بر بروز بیماری های جسمی و روانی و روان تنی ثابت شده است و اثرات زیان بخش مشکلات روزمره بر افرادب که تا به حال تحت استرس نبوده اند ، افراد مضطرب و افرادی که قادر به حل مساله درست و مقابله با فشار روانی نیستند شدیدتر است . فشارهای روانی در افرادی که سیستم های حمایتی خوبی دارند و عزت نفس بالایی دارند کمتر است . داشتن عزت نفس بالا به ما کمک می کند تا از عهده تاثیرات منفی تنش های روزمره برآییم . رفتاری که هنگام مواجه شدن با یک رویداد نشان می دهیم سه ویژگی دارد :
-
یک رویداد زندگی ( مانند صدای خشن رئیس ، گیر کردن در ترافیک ، طرد شدن و ... ) مشکل محسوب نمی شود مگر اینکه ما آن را مشکل ارزیابی کنیم . بنابراین ما باید در ارزیابی اولیه خود واقع بینانه عمل کنیم و به مسائل و تهدیدات واقعی توجه کنیم و بار خود را با توجه کردن به حاشیه ها سنگین نکنیم .
-
وقتی رویدادی در زندگی به طور واقع بینانه مشکل یا تهدید ارزیابی می شود و ناراحتمان می کند باید بتوانیم تاثیرات منفی این استرس را کاهش داده و کفایت شخصی خود را بالا ببریم .
-
یک پاسخ موفق برای مقابله با این مشکل می تواند به کنترل و کاهش استرس کمک کند و یک پاسخ مقابله ای ناموفق ما را برمی انگیزاند تا مجددا رویداد دیگری را ارزیابی کرده و راه دیگری را امتحان کنیم .
مقابله با مشکلات روزمره
دو روش برای حل مشکلات روزمره وجود دارد که با روحیه و خلق مثبت همراه هستند و عبارتند از توجه برگردانی و آرام سازی .
- توجه برگردانی : یعنی منحرف کردن توجه از طریق اندیشیدن به چیزهای دیگر یا پرداختن به کارهای دیگر . این حالت به این معنا نیست که از مسائلی که نیاز به توجه دارند غافل شویم بلکه برای پرهیز از زیاد فکر کردن به چیزهایی است که نمی توانیم تغییرشان بدهیم یا حداقل اکنون نمی توانیم کاری در موردشان انجام دهیم .
- آرام سازی یعنی صرف زمان برای انجام یک سری تمرینات مانند مراقبه کردن که موجب آرامش ما می شود . آرام سازی یک مهارت مقابله ای مفید برای بساری از موقعیت هاست .
- استفاده ار افراد حمایت گر و سیستم های حمایتی : یکی دیگر از روش های مبارزه با مشکلات روزمره استفاده از سیستم های حمایتی است ولی این امر به نوع استفاده شما از این افراد بستگی دارد ؛ اگر شما از روش شکوه کردن و تخلیه خشم خود به افراد حمایت کننده استفاده کنید ممکن است احساس ناراحتی کنید اما اگر شما از حمایت این افراد برای حل مساله استفاده کنید احتمالا روحیه شما نیز مثبت تر خواهد شد .
منبع : مهارت های زندگی ؛ ترجمه شهرام محمدخانی
سوالات متداول
1- ✔️ مشکلات روزمره چگونه بر ما تاثیر می گذارند؟
✔️ تاثیر مشکلات روزمره زندگی بر بروز بیماری های جسمی و روانی و روان تنی ثابت شده است که در متن مقاله شرح داده شده است.
2- ✔️ مقابله با مشکلات روزمره چگونه است؟
✔️ دو روش برای حل مشکلات روزمره وجود دارد که با روحیه و خلق مثبت همراه هستند که در متن مقاله مطرح شده است.
3- ✔️ روش آرام سازی برای مقابله با مشکلات روزمره چیست؟
✔️ آرام سازی یعنی صرف زمان برای انجام یک سری تمرینات مانند مراقبه کردن که در متن مقاله توضیحات آن ارائه شده است.
» مهارت های مدارا کردن با مشکلات
» نقش مشکلات و اتفاقات زندگی در بروز افسردگی
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |