هفته بیست و دوم بارداری
از زمان اولین اقدام برای بارداری و انجام معاینات قبل از بارداری تا حاملگی برای خیلی از مادران استرس زا است . بارداری حالتی است که زن در رحم خود دارای جنین است . دوره بارداری در زن باردار به مدت ۹ ماه طول می کشد ( در واقع حدود 280 روز که معادل 40 هفته است ) و با به دنیا آمدن نوزاد که زایمان نام دارد به پایان می رسد . بارداری دو شکل بی خطر و طبیعی و بارداری پرخطر وجود دارد . در بارداری بی خطر با توجه به معیارهایی پزشکی موجود خطری مادر و جنین را تهدید نمی کند ولی در حاملگی پرخطر یعنی بارداری که طی آن زن باردار با توجه به شواهد پزشکی نیاز به مراقبت های بیشتری دارد . بارداری به سه دوره سه ماهه تقسیم می شود و هفته بیست و دوم بارداری در سه ماهه دوم بارداری قرار دارد . در هفته بیست و دوم بارداری مادر احساس آرامش و سلامتی بیشتر می کند .
در این مقاله به بررسی هفته بیست و دوم بارداری شامل علائم بارداری در هفته بیست و دوم یا وضعیت مادر در هفته بیست و دوم بارداری ، وضعیت جنین در هفته بیست و دوم حاملگی و تغذیه در هفته بیست و دوم حاملگی می پردازیم .
علائم بارداری در هفته بیست و دوم یا وضیعیت مادر در هفته بیست و دوم بارداری
علائم بارداری در هفته بیست و دوم یا وضیعیت مادر در هفته بیست و دوم بارداری این است که رحم چند سانتی متر بالاتر از ناف قرار دارد و هم چنان در حال رشد است با این حال مادر می تواند به راحتی خم شود ، بنشیند و حتی رانندگی کند . در هفته بیست و دو بارداری اندازه شکم حدود 20 تا 24 سانتی متر از استخوان لگن تا بالای رحم است . بهتر است زنان باردار افزایش وزن آهسته داشته باشند . و در هر هفته نیم کیلو یا کمی بیشتر یا کمتر تغییر وزن داشته باشند . به همین دلیل توصیه می شود خانم باردار هر روز 300 کالری بیشتر دریافت کند و بهتر است وعده های زیاد غذا میل کند تا این که 3 وعده غذایی خیلی غذا بخورد . چون با خوردن وعده های غذایی کوچک تر و منظم تر ، احتمال کاهش انرژی ، و سوزش سر دل کاهش می یابد . از علائم بارداری در هفته بیست و دوم می توان پاهای بزرگ تر ، خونریزی لثه ، نوک و هاله سینه بزرگتر و تیره تر ، گرفتگی بینی ، کمردرد ، ترشحات واژن ، تغییر رنگ پوست ، و ترک های پوستی اشاره کرد .
وضعیت جنین در هفته بیست و دوم حاملگی
وضعیت جنین در هفته بیست و دوم حاملگی این است که اندازه جنین حدود 28 سانتی متر است و حدود 434 گرم وزن دارد . حس لامسه جنین در این هفته فعال می شود . در این هفته او بیشتر لگد می زند ، و جنین تمایل دارد هر چیزی را در دستش بگیرد و آن را لمس کند و همه چیز را کشف کند ، در این هفته مویرگ های نازک زیر پوست که وظیفه انتقال خون را برعهده دارند موجب می شوند که پوست جنین رنگی مایل به صورتی پیدا کند . لایه های چربی هم چنان کم است و به همین دلیل پوست تقریباً نازک است . گلبول های قرمز خون اکسیژن را از طریق مویرگ ها به تمام قسمت های بدن جنین انتقال می دهند . چشم ها و سیستم تولید مثل او هم چنان در حال رشد است . در جنین پسر بیضه در سر جای خود قرار می گیرد و در جنین دختر تخمدان ها و رحم هم در شکم در محل اصلی خود مستقر می شوند . در این هفته جنین شبیه یک انسان کامل است ولی جثه کوچک تری دارد .
تغذیه در هفته بیست و دوم حاملگی
در هفته 22 بارداری بهتر است تغذیه شامل مصرف چربی باشد اما از آن جا که در سایر غذاها وجود دارد لازم نیست که مستقیماٌ چربی به بدن برسد . مثلاً به اندازه کافی از کره یا روغن گیاهی برای مطبوع کردن غذا استفاده کنید . بهتر است از چربی های غیراشباع مانند ذرت و روغن زیتون استفاده شود . مصرف ویتامین ها هم در این مدت ضروری است . تغذیه در هفته بیست و دوم بارداری مستقیماً روی اضافه وزن در دوره حاملگی و بعد از آن تاثیر می گذارد .
سوالات متداول
1- علائم بارداری در هفته بیست و دوم چیست؟
علائم بارداری در هفته بیست و دوم یا وضیعیت مادر در هفته بیست و دوم بارداری این است که رحم چند سانتی متر بالاتر از ناف قرار دارد که در متن مقاله شرح داده شده است.
2- وضعیت جنین در هفته بیست و دوم حاملگی چیست؟
وضعیت جنین در هفته بیست و دوم حاملگی این است که اندازه جنین حدود 28 سانتی متر است که در متن مقاله مطرح شده است.
3- تغذیه در هفته بیست و دوم حاملگی چیست؟
در هفته 22 بارداری بهتر است تغذیه شامل مصرف چربی و سایر موارد لازمی باشد که در متن مقاله توضیح آن ارائه شده است.
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |