درمان هپاتیت B
هپاتیت B یکی دیگر از انواع بیماری های جنسی است ، در واقع هپاتیت ب ، نوعی بیماری عفونی ویروسی در انسان است که بیشترین آسیب را به کبد می زند . این بیماری به هر دو حالت حاد یا مزمن دیده می شود . ویروس هپاتیت ب یکی از جدی ترین انواع هپاتیت را ایجاد می کند . در بسیاری از بیماران در ابتدای آلودگی و عفونت اولیه اثری از علائم بیماری دیده نمی شود . علائم و نشانه های بیماری با استفراغ ، خستگی ، ادرار تیره ، زردی پوست و درد شکم همراه است . اغلب نشانه ها یک یا دو هفته ادامه دارد و به ندرت عفونت اولیه باعث مرگ بیمار می شود .
در این مقاله به بررسی درمان هپاتیت B و تشخیص هپاتیت B می پردازیم .
تشخیص هپاتیت B
آزمایش های طبی برای تشخیص بیماری هپاتیت B با انجام آزمایش خون ، پزشک می تواند وجود هپاتیت ب را تشخیص دهد . پزشک ممکن است سوالاتی را برای کشف عامل عفونت از فرد بپرسد .
مثبت بودن نتایج آزمایش هپاتیت B می تواند دارای معانی زیر باشد :
عفونت سابق : یعنی فرد حامل ویروس هپاتیت ب است و بدنش این ویروس را از بین برده است . به عبارت دیگر بدن فرد به صورت طبیعی در برابر این ویروس است .
عفونت فعلی : یعنی فرد حامل ویروس هپاتیت ب است و ممکن است به دیگران سرایت کند .
همچنین ممکن است فرد در معرض خطر بیماری مزمن کبدی باشد و بهتر است فرد برای انجام آزمایشات تکمیلی به یک مرکز تخصصی مراجعه کند . برای تشخیص میزان تاثیر گذاری هپاتیت ب بر روی کبد و تجویز بهترین راه درمان ، ممکن است نیاز به برداشت نمونه کوچکی از بافت کبد باشد .
منفی بودن نتیجه آزمایش به چه معناست ؟
منفی بودن آزمایش یعنی این که تا کنون فرد در معرض این ویروس نبوده اید و در نتیجه دارای ایمنی لازم در برابر این ویروس نیست . اگر فرد در معرض ابتلا به این ویروس باشد ، پزشک توصیه می کند که مفرد دوباره آزمایش را تکرار کند و خود را در برابر این ویروس واکسینه نمایند .
درمان هپاتیت B
تشخیص و درمان هپاتیت B چنانچه التهاب کبد شدید نباشد ، بسیاری از این افراد نیازی به درمان پیدا نمی کنند . در صورت نیاز به التهاب کبد ، برای درمان کامل باید به یک مرکز تخصصی مراجعه کنند .
واکسناسیون با سه بار تزریق واکسن هپاتیت ب در زمان 3 تا 6 ماه می توان دست کم تا 5 سال در برابر این بیماری واکسینه شد . با اتمام تزریق واکسن ها آزمایش خون گرفته شده تا از کارایی واکسن ها اطمینان حاصل شود . آمپول ثانوی در مدت 6 تا 12 سال در برابر این بیماری ایمنی ایجاد می کند . غالباً این ایمن سازی در برابر این بیماری در مورد افرادی انجام می شود که قصد مسافرت به کشورهای آلوده از نظر هپاتیت ب را دارند . اگر فرد اخیرا در معرض تماس با این ویروس قرار گرفته است ، می تواند برای جلوگیری از پیشرفت آن ، خود را واکسینه کند . مصرف مشروبات الکلی برای مبتلایان به ویروس هپاتیت ب بسیار خطرناک است . پزشک توصیه های تغذیه ای مناسب و پیشگیری های لازم برای جلوگیری از سرایت به دیگران را خاطر نشان می کند . اگر وجود ویروس هپاتیت ب در فردی تایید شود ، توصیه می شود که فرد به صورت مرتب آزمایشات مورد نظر را انجام دهد و تحت معاینه قرار گیرید ، از مصرف مشروبات الکلی خودداری کند . ممکن است پزشک به فرد توصیه کند که غذاهای کم چرپ و کم نمک استفاده کند . برای جلوگیری از انتقال بیماری ، برای انجام فعالیت جنسی عمیق از کاندوم استفاده کند . همسرش در صورت ایمن نبودن در برابر این ویروس باید واکسینه شود ، هم چنین پزشک توصیه های لازم از قبیل داشتن مسواک شخصی ، تیغ اصلاح برای جلوگیری از انتقال این ویروس به دیگران دارد . همیشه باید توجه داشت استفاده از کاندوم هنگام آمیزش جنسی خطر سرایت بیماری های جنسی را کاهش می دهد .
در صورت علاقه مندی به این مقاله می توانید باقی مقالات را در سایت هیوا مشاهده کنید و کانال تلگرام ما را دنبال کنید .
سوالات متداول
1- ✔️ تشخیص هپاتیت B چگونه است؟
✔️ آزمایش های طبی برای تشخیص بیماری هپاتیت B با انجام آزمایش خون بوده که در متن مقاله شرح داده شده است.
2- ✔️ درمان هپاتیت B چگونه است؟
✔️ تشخیص و درمان هپاتیت B چنانچه التهاب کبد شدید نباشد ، بسیاری از این افراد نیازی به درمان پیدا نمی کنند که در متن مقاله مطرح شده است.
3- ✔️ چه رفتاری برای هپاتیت ب خطرناک است؟
✔️ مصرف مشروبات الکلی برای مبتلایان به ویروس هپاتیت ب بسیار خطرناک است که در متن مقاله توضیح داده شده است.
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |