عوارض اضطراب بارداری بر مادر

بارداری یکی از وقایع بسیار مهم و منحصر به فرد در زندگی زنان است که در عین خوشایند و دلپذیر بودن اضطراب آور و استرس زاست . به طوری که بسیاری از روانشناسان مانند اریکسون از بارداری به عنوان بحران عاطفی یاد کرده اند . بارداری به طور کلی اضطراب زاست و نگرانی های مراقبت از خود ، انتقال به نقش مادری ، نوع زایمان سزارین یا طبیعی ، سقط جنین ، آماده شدن برای تولد فرزند و ... همگی باعث اضطراب مادر باردار می شود و این اضطراب در افرادی که ناخواسته باردار می شوند بسیار بالاتر است . در ادامه این مقال به بیان عوارض اضطراب در بارداری روی مادر و دلایل آن می پردازیم .
عوارض اضطراب در بارداری بر روی مادر
عوارض اضطراب در بارداری بر مادر شامل سه بخش می باشد :
عوارض اضطراب در بارداری بر مادر در سه ماهه اول : اضطراب بالا در سه ماهه اول بارداری ممکن است منجر به سقط جنین شود . اضطراب با تحریک سیستم عصبی خودکار باعث انقباض عضلات صاف شریان ها و در نتیجه کاهش جریان خون رحمی – جفتی می گردد و اکسیژن رسانی به رحم و جنین را مختل می کند ، هم چنین می تواند باعث اختلال در ضربان قلب جنین شود . اضطراب در بارداری باعث افزایش حالت تهوع و تشدید استفراغ می شود و در نتیجه مادر مقادیر زیادی آب از دست می دهد و ممکن است در بیمارستان بستری شود .
عوارض اضطراب در بارداری بر مادر در سه ماهه دوم : میزان بالای اضطراب در سه ماهه دوم بارداری باعث افزایش ریسک مسمومیت بارداری می گردد ، مسمومیت حاملگی یکی از بیماری های جدی و خطرناک دوران بارداری است که نیاز به مراقبت های تخصصی دارد . هم چنین اضطراب در این دوران باعث افزایش فشار خون مادران می شود .
عوارض اضطراب در بارداری بر مادر در سه ماهه سوم : در اواخر بارداری اضطراب باعث افزایش هورمون های استرس می شود و این هورمون ها با تاثیر بر عضلات صاف رحم باعث اختلال در میزان باز شده دهانه رحم می شوند و در روند طبیعی زایمان اختلال ایجاد می کنند و به این ترتیب باعث زایمان زودرس و یا طولانی شدن روند زایمان می شوند که خطرات زیادی برای مادر و نوزاد دارد .

دلیل اضطراب بارداری
با وارد شدن تدریجی زنان به سه ماهه آخر بارداری و رشد جنین همراه با اضافه شدن وزن و مشکلات جسمی دیگر حرکت و فعالیت مادر کم می شود و فکر کردن به زایمان زن باردار را دچار اضطراب می کند .
برداشت زن از بارداری و دردهای زایمان ، سن کم ، میزان سواد و تحصیلات پایین ، رضایت زناشویی پایین ، وضعیت اقتصادی پایین و خشونت از طرف همسر ارتباط بسیار زیادی با اضطراب در بارداری دارند.
به گزارش سازمان جهانی بهداشت بارداری در نوجوانی ، بارداری ناخواسته ، سابقه سقط جنین یا تولد نوزاد مرده ، بارداری اول ، بارداری در اثر تجاوز جنسی از عوامل موثر در بروز اضطراب بارداری هستند .
منابع : بررسی وضعيت اضطراب مادران باردار در سه ماهه سوم بارداری و عوامل مرتبط با آن در مراجعه کنندگان به بيمارستان های شهر بندرعباس در سال 1931 ؛ نرگس صادقی ، شیلان عزیزی ، میترا ملایی نژاد
بارداری و اضطراب ؛ دکتر مهدی پور اصغر ، فریبا صالحی

در صورت علاقه مندی به این مقاله می توانید باقی مقالات را در سایت هیوا مشاهده کنید و کانال تلگرام ما را دنبال کنید .
سوالات متداول
1- ✔️ عوارض اضطراب در سه ماهه اول بارداری چیست؟
✔️ اضطراب در سه ماهه اول بارداری ممکن است منجر به سقط جنین شود که توضیحات تکمیلی در این خصوص در متن مقاله عنوان شده است.
2- ✔️ عوارض اضطراب در سه ماهه دوم بارداری چیست؟
✔️ اضطراب در سه ماهه دوم ریسک ابتلا به مسمومیت بارداری را بالا می برد که برای آگاهی از چگونگی این مشکل می توانید به متن مقاله مراجعه کنید.
3- ✔️ عوارض بارداری در سه ماهه سوم بارداری چیست؟
✔️ زایمان زود رس یکی از عوارض اضطراب در سه ماهه سوم است و اطلاعات تکمیلی در مورد آن در متن مقاله عنوان شده است.
» عادت های بد پیش از بارداری
» اثرات سیگار کشیدن در بارداری و نحوه اثر آن بر جنین
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |