یادگیری در نوزادان و کودکان
همه ما می دانیم که کودکان از بدو تولد شروع به یادگیری می کنند و مجموع یادگیری های کوچک باعث به وجود آمدن مهارت در کودکان می شود مثل حرف زدن یا راه رفتن کودکان که از سنین نوزادی شروع می شود ولی در 1 تا 2 سالگی است که خود را نشان می دهد . کودکان با نگاه کردن ، تقلید کردن ، لمس کردن ، گوش دادن و ... یاد می گیرند ولی هر کودکی یا هر انسانی شیوه خاص خود را برای یادگیری دارد مثلا نوزادان برای تجربه هر چیزی آن را به دهان می گذارند و نوزادان وقتی توانستند چهار دست و پا حرکت کنند برای شناخت محیط اطرافشان به این طرف و آن طرف حرکت می کنند هم چنین بازی های کودکان نیز نقش بسیار موثری در یادگیری های کودکان دارد و کودکان از طریق بازی به موضوعات زیادی پی می برند . در ادامه این مقاله به این سوال پاسخ می دهیم که کودکان چطور یاد می گیرند و به بیان شیوه یادگیری در نوزادان و کودکان می پردازیم .
یادگیری در نوزادان
نوزادان از بدو تولد شروع به یادگیری می کنند و مغزشان در دو سال اول سریع تر از هر زمان دیگری رشد می کند و حواس آنها رفته رفته تکامل پیدا می کند تا بتوانند محیط اطرافشان را کشف کنند . نوزادان از چند طریق از رفتارهای بزرگسالان چیزهای مختلفی یاد می گیرند :
-
زمانی که بزرگسالان با نوزاد تماش چشمی داشته و با او حرف می زنند او یاد می گیرد .
-
هنگامی که گریه می کند و او را در آغوش می گیرند و آرامش می کنند .
-
برای او اسباب بازی و وسایلی متناسب با سن و مقطع رشدی وی تهیه می کنند
-
کتاب را پیش چشمانش قرار می دهند و با او صحبت می کنند .
-
او را گشت و گذار می برند و با هم تجربه های جدیدی فرا می گیرند .
-
از این طریق احساس فردیت و امنیت در نوزاد شکل می گیرد و درکش از دنیا کامل تر می شود و احساس دوست داشتنی بودن می کند .
کودکان چطور یاد می گیرند ؟
شیوه یادگیری در نوزادان و کودکان کمی متفاوت شده و در کودکان تکامل بیشتری پیدا می کند و خاص تر می شود . یادگیری در سال های اولیه کودکی زیربنای یادگیری فرد در طول سال های بعدی است ، تجربیاتی که کودک از طریق بازی ، مشاهده و رابطه با بزرگسالان به دست می آورد فواید کوتاه مدت و بلند مدت زیادی برای زندگی کودک دارد . کودک رفته رفته که بزرگ تر می شود روش یادگیری خاص خود را فرا می گیرد و ما هم می توانیم به او کمک کنیم هم زمان که اشیا ، فعالیت ها و افراد مختلف را تجربه می کند خود را بهتر بشناسد و متوجه شود که در انجام چه کاری ماهر تر است و به چه چیزی علاقه دارد . اصلا لازم نیست برای یادگیری در سال های اولیه کودکی عجله کنیم . رشد و یادگیری در سال های اولیه کودکی از طریق بازی اتفاق می افتد زیرا کودکان از طریق بازی فکر می کنند و دست به اکتشاف و یادگیری می زنند .
راه های کمک به کودکان برای یادگیری با استفاده از تجربیات روزانه
شما می توانید کودک را در بسیاری از تجربیات روزانه شریک کنید و برای او بستری برای یادگیری فراهم بیاورید :
-
کودک را تشویق کنید به باد نگاه کند و مسیری را دنبال کند که باد برگ ها را از درخت به زمین می کشاند یا بازی کردن کودک بزرگ تر را تماشا کند .
-
با کودک به صداهای اطرافتان گوش کنید .
-
توجه کودک را به بوی غذای در حال پخت یا عطر یک میوه تازه جلب کنید .
-
کودک را با دنیای مزه ها آشنا کنید و مزه های گوناگون را برایش توصیف کنید مثلا وقتی پرتقال می خورد با او در مورد تازه و آب دار بودن صحبت کنید .
-
کودک را زمانی که برای اولین بار چمن ، ماسه یا سنگ را لمس می کند تشویق کنید یا درباره احساسش وقتی پتوی نرمی را روی خود می کشد گفت و گو کنید .
نکته بسیار مهم این است که همه کودکان مثل هم نیستند و شما باید انتظارتتان را از هر کودک نسبت به توانایی او تنظیم کنید و انتظار زیاد از حدی از او نداشته باشید .
سوالات متداول
1- ✔️ یادگیری در نوزادان چگونه است؟
✔️ نوزادان از بدو تولد شروع به یادگیری می کنند و مغزشان در دو سال اول سریع تر عمل می کند که در متن مقاله شرح داده شده است.
2- ✔️ کودکان چطور یاد می گیرند؟
✔️ شیوه یادگیری در نوزادان و کودکان کمی متفاوت شده و در کودکان تکامل بیشتری پیدا می کند که در متن مقاله ذکر شده است.
3- ✔️ راه های کمک به کودکان برای یادگیری با استفاده از تجربیات روزانه چیست؟
✔️ شما می توانید کودک را در بسیاری از تجربیات روزانه شریک کنید که در متن مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |