درمان بیش فعالی با رژیم غذایی
بیش فعالی یکی از اختلالات دوران کودکی می باشد که میزان شیوع آن امروزه در حال افزایش است ، این کودکان به دلیل کمبود توجه و تکانشگری که دارند مشکلات رفتاری زیادی نیز دارند که که اگر والدین اصول رفتار با کودکان بیش فعال را رعایت کنند کمک زیادی به آنها در کنترل رفتار این کودکان می کند . برای درمان بیش فعالی درمان های دارویی ، رفتاری ، رزیم غذایی استفاده می شود که اغلب باید همه این سه درمان با هم انجام شوند تا نتیجه موثرتری گرفته شود . در ادامه این مقاله به بیان درمان بیش فعالی با رژیم غذایی می پردازیم .
رژیم غذایی فاین گلد برای کودکان بیش فعال
دکتر فاین گلد از اولین کسانی است که اظهار داشت در خیلی از موارد بیش فعالی کودکان به علت مواد شیمیایی به وجود آمده یا تشدید می شود و به همین دلیل نقش تغذیه در درمان بیش فعالی اهمیت زیادی دارد . رژیم غذایی فاین گلد عاری از هر گونه رنگ ، مزه خوراکی مصنوعی ، نمک های طبیعی و مواد نگهدارنده در مواد غذایی است و به عنوان یک شیوه درمانی در درمان بیش فعالی مورد استفاده قرار می گیرد . در این رژیم غذایی مواد ذیل به ترتیبی که نشان داده می شود از رژیم غذایی حذف می شوند :
الف . خوراکی هایی که دارای ترکیبات اسید سالیستیک هستند مانند بادام ، سیب ، زردآلو ، شاه توت ، گیلاس ، آلبالو ، خیار یا خیار شور ، مویز ، انگور یا کشمش ، نعنا ، شلیل ، پرتقال ، هلو ، آلو ، تمشک ، توت فرنگی ، انواع چای ، گوجه فرنگی ، روغن گیاهان زمستانی
در صورتی که از این رژیم غذایی نتیجه مطلوب به دست آمد کودک می تواند بعد از گذشت مدت زمانی که معمولا 1 تا 2 ماه است مجددا مصرف این خوراکی ها را شروع کند .
ب . تمام خوراکی های حاوی رنگ و طعم مصنوعی ، مواد نگهدارنده ، مواد افزودنی مانند شکلات ها ، بستنی های رنگی و یخی ، نوشابه ها ، غذاهای کنسرو شده ، سوسیس و کالباس ، پفک ، شربت های آماده صنعتی و ...
ج . اقلام متفرقه مانند تمام ترکیبات حاوی آسپرین ، تمام داورهای حاوی رنگ و طعم مصنوعی ، خمیردندان ، پودر دندان و ... .
رژیم غذایی دکتر داگلاس در درمان بیش فعالی
دکتر داگلاس در سال 2006 طی پژوهشی مصرف تعدادی از مواد غذایی مانند شیرگاو ، سوسیس و کالباس ، نوشابه غذاهای کنسرو شده ، غذاهای سرغ شده ، سیب زمین سرخ شده ، غذاها و میوه های زرد رنگ به خصوص ذرت و گلابی ، شکر و شکلات و آب میوه های صنعتی ، انواع شیرینی را به مدت دو هفته برای کودکان و دانش اموزان بیش فعال ممنوع اعلام کرده و مصرف مواد غذایی حاوی سبزیجات ، میوه جات تازه ، مواد گوشتی و پروتئینی ، ماهی و غذاهای دریایی را به مدت دو هفته و به میزان فرادان افزایش داد و مصرف قهوه را نیز پیشنهاد داد و معتقد است که mg100 کافئین با 5mg ریتالین برابر است . وی برای صبحانه 40 % کربوهیدرات و 60% پروتئین را توصیه می کند . این رژیم غذایی اگر درست استفاده شود می تواند علایم بیش فعالی و کم توجهی را به میزان قابل ملاحظه ای کاهش دهد و در درمان بیش فعالی با رژیم غذایی بسیار موثر است .
سوالات متداول
1- ✔️ رژیم غذایی فاین گلد برای کودکان بیش فعال چیست؟
✔️ دکتر فاین گلد از اولین کسانی است که اظهار داشت در خیلی از موارد بیش فعالی کودکان با رژیم غذایی درمان می شود که در متن مقاله شرح داده شده است.
2- ✔️ رژیم غذایی دکتر داگلاس در درمان بیش فعالی چیست؟
✔️ دکتر داگلاس در سال طی پژوهشی مصرف تعدادی از مواد غذایی را برای درمان این بیماری مفید دانست که در متن مقاله مطرح شده است.
3- ✔️ درمان بیش فعالی با رژیم غذایی چگونه است؟
✔️ برای درمان بیش فعالی درمان های دارویی ، رفتاری ، رزیم غذایی استفاده می شود که در متن مقاله توضیح داده شده است.
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |