افزایش اعتماد به نفس کودکان بیش فعال
کودکان بیش فعال کودکانی هستند که کنترل بسیاری از رفتارهای خودشان را ندارند و اگر شیطنت می کنند یا نمی توانند یک جا بنشینند دست خودشان نیست و همین باعث می شود که اطرافیانشان با آنها برخوردها تندی داشته باشند و آنها بازخوردهای منفی زیادی از اطرافیان بگیرند و این امر باعث کم شدن اعتماد به نفس در کودکان بیش فعال می شود و ساختن دوباره اعتماد به نفس کودکان بیش فعال کار والدین است . ایده آل این است که چنین اتفاقی نیفتد ولی اگر چنین اتفاقی افتاده است ادامه این مقاله را بخوانید تا بدانید چگونه اعتماد به نفس فرزندتان را بازگردانید . در ادامه این مقاله به بیان راه افزایش اعتماد به نفس در کودکان بیش فعال می پردازیم .
توجه به مهارت ها و استعدادهای کودک
قدم اول برای افزایش اعتماد به نفس در کودکان بیش فعال این است که مهارت ها ، علایق و استعدادهای آنها را بشناسید و آنها را تقویت کنید .
-
از تحسین و تشویق کلامی استفاده کنید مثلا به او بگویید منو ذوق زده کردی ، من به تو افتخار می کنم و ...
-
از تشویق های غیر کلامی نیز استفاده کنید مانند در آغوش گرفتن و ...
-
پیشرفت های معمولی او را برجسته کنید مثلا نقاشی اش را به دیوار بچسبانید
-
بگذارید در برخی مواقع خودش تصمیم بگیرد : به او توان انتخاب بدهید تا به استقلال شخصی برسد .
-
کمال گرا نباشید : هیچ بچه ای کامل نیست پس انتظار نداشته باشید که کودک همه کارهای خود را بی عیب و نقص انجام بدهد . به جای گفتن جملاتی مانند " همه کارهایت احمقانه است ، تو هیچ وقت آدم نمیشی " از جملاتی استفاده کنید که بر کار بد کودک دلالت دارد نه شخصیت کودک مثلا " امروز پیراهنت را کثیف کردی " . از جملات منفی برای کودک استفاده نکنید " نرو ، اذیت نکن ، نق نزن و ... " .
-
به او یاد بدهید که از خودگویی مثبت استفاده کند " خوب توانستم از پس کار بربیایم ، امروز بچه خوبی بودم" .
-
یک جدول توخالی تهیه کنید و از کودک بخواهید توانایی های خود را در آن بنویسد .
-
مهارت های حل مساله را به او آموزش بدهید .
مهارت های اجتماعی را به کودک بیاموزید
مهارت های اجتماعی و ارتباط مناسب با دیگران را به او آموزش بدهید ، برای مثال اگر از کودکی یاد بگیرد که کودکان دیگر را هل ندهد ، پرخاشگری نداشته باشد ، در اسباب بازی هایش با دیگران شریک شود کم کم یاد می گیرد که چگونه وارد فعالیت های جمعی شود و دوست پیدا کند .
وقت اختصاصی برای کودکتان بگذارید و در آن زمان حواستان فقط به او باشد ، این تعامل دو طرفه باعث می شود بپذیرد که برای او ارزش قائل هستید مثل رفتن به باشگاه ، بازی کردن ، کارتون دیدن .
از تکنیک هفت موفقیت خود را ثبت کن ، استفاده کنید
یکی دیگر از راه های افزایش اعتماد به نفس در کودکان بیش فعال این است : " تمرین روزی هفت موفقیت خود را ثبت کن " . اگر نمی تواند مکتوب کند کودک بگوید و شما بنویسید و در آخر هفته با هم مرور کنید مثل کمک به دیگران ، انجام تکالیف ، ارام بودن و ... .
استفاده از این راهکارها می تواند به شما کمک کند تا بتوانید اعتماد به نفس کودکان را افزایش بدهید و با او ارتباط سازنده تری برقرار کنید .
سوالات متداول
1- ✔️ افزایش اعتماد به نفس کودکان بیش فعال چیست؟
✔️ کودکان بیش فعال بازخوردهای منفی زیادی از اطرافیان می گیرند و این امر باعث کم شدن اعتماد به نفس در کودکان بیش فعال می شود که در متن مقاله شرح داده شده است.
2- ✔️ توجه به مهارت ها و استعداد ها چه تاثیری در افزایش اعتماد به نفس کودکان بیش فعال دارد؟
✔️ قدم اول برای افزایش اعتماد به نفس در کودکان بیش فعال این است که مهارت ها ، علایق و استعدادهای آنها را بشناسید که در متن مقاله نحوه آن ارائه شده است.
3- ✔️ آموزش مهارت های اجتماعی به کودک بیش فعال چه تاثیری دارد؟
✔️ برای افزایش اعتماد به نفس مهارت های اجتماعی و ارتباط مناسب با دیگران را به او آموزش بدهید که در متن مقاله شرح داده شده است.
» رفتار والدین با کودکان بیش فعال
» کنترل خشم در کودکان بیش فعال
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |