روند ثبت نام نوآموزان در دو مرحله انجام می شود
تاریخ خبر: 2020-05-31 08:31:56
رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی و مسئول ستاد ثبت نام آموزش و پرورش صبح امروز در نشست خبری در خصوص دستورالعملهای ثبت نام گفت: دستورالعمل ثبتنام دانشآموزان ۲۲ اردیبهشت ابلاغ شد و با توجه به شرایط کرونا تنظیم شده است. ثبتنام دانشآموزان از ابتدای خرداد آغاز شده است و در دو مرحله برای کلاس اولیها صورت میگیرد. ستادهای ثبتنام در مناطق و استانها تشکیل شده و پیشبینی شده است که ثبتنام دانشآموزان تا پایان مرداد ادامه داشته باشد.
حکیم زاده گفت: پیشبینی ما این است که تعداد یک میلیون و ۵۷۴ هزار و ۲۰۸ دانشآموز در پایه اول دبستان تحصیل کنند که نسبت به سال گذشته ۴.۲ درصد رشد داشته است.
وی گفت: با توجه به شرایط کرونا در کشور ثبتنام به شکل حقیقی و مجازی انجام میشود. با توجه به احتمال تداوم کرونا، ثبتنام دانشآموزان هم به صورت حقیقی و حضوری انجام میشود و همزمان با ثبتنام در مدرسه، ثبتنام در سامانه «شاد» انجام میشود
وی بیان کرد: از اول تیرماه سنجش نوآموزان پیش دبستانی و کلاس اولی از اول تیر آغاز میشود و تا جواب آن نیاید ثبت نامهای پایه اول قطعی نیست.
وی ادامه داد: با توجه به پیش بینی ناپذیربودن چگونگی سال تحصیلی بعد به لحاظ تاثر از ویروس کرونا تاکید ما بر استفاده از ظرفیت شبکه شاد برای سال آتی همچنان پابرجاست.
وی تاکید کرد: با توجه به شرایط موجود، در دستورالعمل امسال تاکید داشتیم که نام نویسی صرفاً فرایند اداری نیست، بلکه رویدادی تربیتی به ویژه برای نوآموزان ابتدایی و پیش دبستانی است.
معاون آموزش ابتدایی ادامه داد: نوآموزان پیش دبستانی و دبستانی نباید مدرسه را با تجربه تلخ آغاز کنند در نتیجه هیچ مدرسهای حق مصاحبه ندارد، زیرا این روش به هیچ وجه از نظر جنبههای تربیتی مورد تایید نیست. هرگونه ارتباط مالی مدارس برای برگزاری آزمون ورودی و کتب کمک آموزشی ممنوع است.
وی افزود: به جز هزینه فوق برنامه، هیچ گونه شهریهای نباید در مدارس هیئت امنایی از خانوادهها دریافت شود.
مسئول ستاد ثبت نام وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه مدارس هیئت امنایی مدارس دولتی هستند و فقط میتوانند هزینه فوق برنامه را دریافت کنند گفت: اگر خدماتی در این مدت ارائه نشده باید هزینه را طبق تاکید وزیر آموزش و پرورش به خانوادهها عودت دهند.
وی درباره چالشهای ثبت نام دانش آموزان در محدوده مدارس گفت: درباره محدوده ثبت نام همیشه یک چالش بوده و مدارس طبق چارچوب موظف به ثبت نام هستند، اما تفویض اختیاری به مدارس شده که اگر مدارس محدوده پر شده باشد به مناطق میتوانند مراجعه کنند. با توجه به اهمیت تراکم استاندارد برای ثبت نام دانش آموزان نهایت همکاری را با اولیا داشته باشند.
وی درباره میزان اطمینان از فرایند یادگیری پایه اولیها در این سال تحصیلی بیان کرد: تاکید کردیم که معلمان با نظارت مدیر باید سنجش مهارتهای اولیه و خصوصاً مهارت خواندن و نوشتن را سنجش کنند تا آن را کسب کرده باشند و توصیه کردیم هماهنگی کنند تا بچهها به صورت گروههای یک یا دونفره در مدارس حضور پیدا کنند. البته این اجباری نیست. در تابستان هم یک دوره برای برنامههای تقویتی پایه اول خواهیم داشت.
حکیم زاده در پاسخ به سوالی درباره نتیجه به سرانجام رسیدن طرح خشونت زدایی از مدارس با توجه به حادثه قتل رومینا، دختر ۱۴ ساله گفت: طرح خشونت زدایی را در دستورکار داشتیم، با تغییرات مدیریتی، وزیر آموزش و پرورش خواستار ارائه بستههای تحولی برای هرکدام از معاونتها شد. طرح خشونت زدایی را به بستر طرح خوانا که بسته تحولی معاونت ابتدایی است وارد کردیم.
وی ادامه داد: اگر از کودکی احترام به خود و تعامل و کرامت را نهادینه کنیم قطعاً شاهد چنین اتفاقات ناگواری نخواهیم بود و نقش آموزش و پرورش میتواند پیشگیرانه باشد. امیدواریم اجرای این برنامهها با تاکیدی که بر مهارتها و آداب زندگی دارند به بالندگی و رشد بیشتر دانش آموزان کمک کند تا شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم.
مسئول ستاد ثبت نام وزارت آموزش و پرورش در سال تحصیلی جدید درباره اینکه فرایند آموزش ابتدایی کامل شده یا خیر؟ گفت: ما تاکید کردیم همه محتوا آموزش داده شود و همه دانش آموزان تحت پوشش قرار بگیرند. یکی از دلایل بازگشایی مدارس هم همین بود تا ضعفها جبران شود؛ تا زمانی که خانوادهها تمایل داشته باشند تا ۲۷ خرداد میتوانند در مدرسه حضور یابند.
وی درباره زمان صدور کارنامه گفت: این امر به شورای مدرسه محول شده است. هرزمانی معلم مدرسه با تایید شورای مدرسه به این نتیجه برسد که فرایند آموزش کامل شده نتایج کیفی توصیفی دانش آموز میتواند ثبت و به خانوادهها اطلاع داده شود.
حکیم زاده در ادامه عنوان کرد: بر اساس روند هرساله، دانش آموزان متوسطه معمولاً از نیمه دوم تیرماه تا آخر مرداد ثبت نامشان انجام میشود و مشکلی در ثبت نام نخواهند داشت.
منبع : دانشجو